Flaneļa gultas veļas izpārdošana, 30% atlaide!

Ūdensnecaurlaidīgie palagi

Kvalitatīvs matracis nodrošina komfortablu un ciešu miegu, taču tā iegāde var prasīt ievērojamus ieguldījumus. Vēlaties, lai tas kalpotu pēc iespējas ilgāk? Tad jums jāpārliecinās, ka tas ir pienācīgi pasargāts. Ūdensnecaurlaidīgie palagi ir laba izvēle, lai pasargātu matraci no mitruma, kas ir pelējuma, putekļu ērcīšu un citu problēmu avots. Iespējams, jūs domājat, ka šīe palagi ir kā polietilēna plēve, kas izolē šķidrumu, taču patiesībā tas ir ērts un praktisks matrača aizsargs. Un nav svarīgi vai šķidrumu izraisījis kāds „negadījums" vai hobijs dzert kafiju gultā - šie palagi pasargās jūsu matraci visos gadījumos. Tie ir paredzēti šķidruma aizturēšanai un palīdz saglabāt tīrību. Viegli kopjami, ūdensnecaurlaidīgi palagi vienmēr nodrošina matrača svaigumu un tīrību.

Ūdensnecaurlaidīgie palagi pasargā matraci no traipiem, mitruma un piesārņojuma, taču tie var būt noderīgi arī cilvēkiem ar alerģijām - palaga slānis aiztur putekļus un alergēnus, kas mēdz uzkrāties uz matrača. Šī iemesla dēļ šos palagus ir lietderīgi izmantot arī kombinācijā ar vecu vai reti lietotu matraci (piemēram, lauku mājās).

Kad un kāpēc jāizmanto ūdensnecaurlaidīgie palagi?

Visu veidu šķidrumi var sabojāt matraci, tāpēc vienmēr izmantojiet ūdensnecaurlaidīgu palagu, ja uztraucaties par savu matraci vai vēlaties pārliecināties, ka tas ilgstoši būs tīrs. Ja izmantojat matrača pārklāju, šos palagus var arī pastāvīgi izmantot tā vietā. Lūk, daži gadījumi, kad vajadzētu apsvērt iespēju iegādāties ūdensnecaurlaidīgu palagu:

  • Ja plānojat veikt noteiktas ķirurģiskas procedūras;
  • Ja gatavojaties dzemdībām;
  • Ja jums ir problēmas ar intensīvu svīšanu;
  • Ja aprūpējat slimu vai gados vecu cilvēku;
  • Ja jums patīk dzert/ēst gultā;
  • Ja nesen esat iegādājies mājdzīvnieku.

Lūdzu, ņemiet vērā, ka daudzi ūdensnecaurlaidīgie palagi ir atkārtoti lietojami un tos var mazgāt vairākas reizes. Tomēr, mēdz būt pieejami arī vienreizlietojamie ūdensnecaurlaidīgie palagi.

Ūdensnecaurlaidīgie palagi | Palagi  | Nostra.lv

Kas jāņem vērā, izvēloties ūdensnecaurlaidīgu palagu?

Vispirms, nepieciešams ievērot tos pašus principus kā izvēloties klasisko palagu. Jūs atradīsiet plašu ūdensnecaurlaidīgo palagu klāstu ar vai bez gumijas. Šīs palagi parasti ir baltā krāsā, taču virs tiem varat izmantot parastu kokvilnas palagu, lai nebūtu jāuztraucas par krāsu nesakritību.

Ņemiet vērā arī problēmu, kādēļ vēlaties iegādāties šādu palagu. Tas palīdzēs pareizi novērtēt, kāda veida palags jums ir nepieciešams. Svarīga ir uzsūkšanās spēja, sastāvs un tekstūra. Kokvilna un poliesters ir visbiežāk izmantotie materiāli, no kuriem izgatavo ūdensnecaurlaidīgos palagus. Sintētiskās šķiedras palīdz aizturēt šķidrumu, bet kokvilna to uzsūc un ātri iztvaiko.

Kā mazgāt ūdensnecaurlaidīgo palagu?

Ūdensnecaurlaidīgie palagi ir ļoti praktiski un viegli lietojami. Tie nodrošina lielisku matrača aizsardzību dažādās situācijās un ir viegli kopjami. Vispirms pārbaudiet ražotāja ieteikumus uz etiķetes. Tiklīdz uz palaga parādījies traips, izmazgājiet to. Ja palagu lietojat profilaktiskai matrača aizsardzībai, mazgājiet to ik pēc pāris nedēļām. Lai atbrīvotos no netīrumiem, izvēlieties visaugstāko ieteicamo mazgāšanas temperatūru. Izmantojiet universālu mazgāšanas līdzekli, veļas mīkstinātāju šim palagam izmantot nav nepieciešams. Žāvējiet saskaņā ar ražotāja ieteikumiem, parasti ieteicams izmantot vidēji karstu žāvēšanas programmu.

Saistītās preces

avatar