Flaneļa gultas veļas izpārdošana, 30% atlaide!

Kas veido greznību guļamistabā?

Guļamistabas interjerā var dominēt tikai ekskluzīvi un dārgi apdares materiāli, bet naktsgaldiņu rotāt slavenāko mākslinieku darbi… Tomēr, atlaižoties gultā, tam visam nav jēgas - īsto  greznību guļamistabā rada gultas veļa, tāpēc to ir vērts izvēlēties apdomīgi un atbildīgi. Jo nav labākas sajūtas par spilvenu kā mākonis -  maiga auduma pieskārienu un atsvaidzinošu aromātu. Kas gan to nevēlētos?  Tāpēc dalamies ar ieteikumiem, kā izvēlēties gultas veļu, kas greznības iespaidu radīs katrā guļamistabā.

Audums - vissvarīgākais?

Tiecoties uz greznības iespaida radīšanu, vissvarīgākā loma ir kvalitātei. Jo dārgāki produkti, neatkarīgi no tā, vai tas būtu deserts vai sporta automašīna, augsta kvalitāte vienmēr izceļas. Tāpat ir ar gultas veļu , bet kvalitāti galvenokārt apleicina audums. Zīds, kašmirs - daudzi no mums zina, ka tie ir dārgi audumi, taču tie nav īpaši piemēroti gultas veļai savu īpašību dēļ. Patiesībā miegam vispiemērotākā ir dabīga kokvilna, kura ļauj gaisam brīvi kustēties, absorbē mitrumu, paliek mīksta un maiga bez papildus pūlēm - īsāk sakot, šādā gultas veļā gulēt vienmēr ir ērti. Tomēr kokvilna un greznības sajūta guļamistabā liekas nesavienojamas lietas. Bet vai tiešām?

Atbilde ir satīns - kokvilnas šķiedru audums, kurš diezgan reti ir saistīts ar pašu kokvilnu, bet diezgan bieži - ar greznību. Šis paradokss ir izveidojies netradīcionālā satīna izskata dēļ - īpašs šķiedru pavedienu pinums ļauj iegūt īpaši spīdīgu un glancēta materiāla virsmu, kas ir ārkārtīgi gluds, kas nav raksturīgi parastajiem kokvilnas audumiem. Tā saucamā satīna pinuma aušana tiek veikta diagonāli. Tā ir tehnika, kas nodrošina ne tikai lieliska auduma izskatu, bet arī stingrību: satīns ir  blīva šķiedra, tāpēc tas ir izturīgs un ilgmūžīgs. Turklāt satīns "mantojis" visas labās kokvilnas īpašības miegam.  

Kas tas ir - satīns?

Satīns ir kokvilnas izstrādājums, kurš tiek iegūts, izmantojot īpašu aušanas tehnoloģiju. Tas ir blīvs, bet plāns audums, kura spīduma iegūšanai izmanto sviesta tehnoloģiju. Satīns dabiski mirdz un ir ar gludu un vienmērīgu virsmu, auduma šķiedras virzās pa diagonāli un perfekti izlīdzinās viena ar otru.

Smalkā aušana ir izmantojama ne tikai auduma tekstūrai, bet arī rakstam. Raksti tiek veidoti, mainot pavediena virzienu bez papildus krāsošanas. Tas ir tā saucamais žakarda satīns, ko mēs bieži atradīsim klasiskā stila guļamistabās. Žakarda satīns ir svītrains, dažreiz tiek austs, lai iegūtu kvadrātus, taisnstūrus vai citus ornamentus.

Maigā un gludā virsma nodrošina slīdējuma sajūtu, tāpēc satīna gultas veļai piemīt  iezīme atvēsināt un ir lieliska izvēle vasarai. Satīns ir viegli gludināms un neburzās, tāpēc par tādu gultas veļu ir viegli rūpēties - tas ir viens no iemesliem, kāpēc satīna gultas pārklāji ir tik ļoti populāri viesnīcās un SPA centros.

Sintētiskais vai dabīgais satīns?

Kaut arī satīns nav tik biezs audums, tas ir tiešām izturīgs. Blīvi sapītie pavedieni notur auduma formu, krāsu un tekstūru. Pat pēc daudzām mazgāšanām satīns nemaina savu izskatu: audums tāpat spīd un paliek tik pat patīkams ķermenim. Ar šīm īpašībām izcelsies gan dabīgais, gan sintētiskais satīns, taču starp šiem audumiem ir būtiskas atšķirības.

Satīna gultas veļa, izgatavota no dabīgas kokvilnas, izceļas ar lieliskām īpašībām, tāpēc gulēdami šajā gultas veļā, nepārkarsīsiet, jutīsieties ērti un gulēsiet mierīgi. Sintētiskais satīns, kas pēc izskata neatpaliek, nav elpojošs un slikti absorbē mitrumu, tāpēc tādā gultas veļā gandrīz ikkatrs piedzīvos nepatīkamas sajūtas, tādas kā svīšana, nemierīgs miegs, slapjas un aukstas gultas veļas sajūtu. Un tas viss patiešām neder greznam miegam! Tātad vienmēr pievērsiet uzmanību etiķetei un izvēlieties tikai kvalitatīvu dabīga satīna gultas veļu.

Saistītās preces

avatar