Flaneļa gultas veļas izpārdošana, 30% atlaide!

Dvieļi: cik jums vajadzētu to būt?

Tas, cik daudz dvieļu jāglabā mājās, ir sena dilemma, kas mājsaimnieces bieži satrauc. Nevēlaties pārslogot savu skapi, bet, ja Jums pietrūks dvieļu, Jūs arī neskriesiet tos iegādāties. Turklāt vienmēr vēlamies, lai vannas istabas tekstilizstrādājumi būtu saskaņoti.

Patiesībā dvieļu daudzums ir atkarīgs no daudziem faktoriem, piemēram, dzīvesveida, paradumiem utt. Ja ir liela māja un bieži nakšņo viesi, būs jānodrošina arī viņiem dvieļi. Šajā rakstā apskatīsim, ko ir svarīgi ņemt vērā, izvēloties dvieļus un kā tos pareizi kopt, lai tie kalpotu ilgāk.

Cik dvieļu man vajag?

Vienai personai būtu ieteicami vismaz divi dvieļu komplekti, kas sastāv no diviem lieliem visu ķermeni nosedzošiem dvieļiem un diviem mazākiem roku dvieļiem. Izvēlēto dvieļu izmērs ir atkarīgs no personīgajām vajadzībām: ja pēc vannas patīk ietīties dvielī, izvēlieties 70x140, 100x180, 80x160 cm dvieļus, savukārt, ja vēlaties ātri nosusināt ādu un uzreiz uzvilkt halātu, tad derēs arī mazāki dvieļi.

Mazāki dvieļi būs ērti sejas slaucīšanai. Garmatainām sievietēm patiks atsevišķs dvielis matiem - tas ir ļoti ērti, jo ķermeņa dvielis kļūs slapjš slaukot matus un būtu nepatīkami ar to slaucīt ādu.

Ja Jums ir divi dvieļu komplekti, nebūs jāuztraucas par mazgāšanu: kamēr viens komplekts tiek mazgāts, varat izmantot otru. Tātad, aprēķinot dvieļu skaitu ģimenei, reiziniet mājsaimniecības locekļu skaitu ar divi un uzzināsiet, cik komplekti būs nepieciešami. Papildus iegādājieties dvieļus vispārējai lietošanai, piemēram, rokām, grīdas dvieli, ko novieto vannas paklājiņa vietā.

Dvieļi: cik jums vajadzētu to būt? | Dvieļi | Nostra.lv

Dvieļi viesiem

Nekad nevar zināt, vai neieradīsies pēkšņi viesi, tāpēc jau iepriekš pārliecinieties, ka ir pieejami papildus dvieļi. Tīri un mīksti dvieļi ir lielisks veids, kā parādīt savas rūpes. Katram viesim jāsagatavo divu dvieļu komplekts, tāpēc ir labi, ja mājās ir vismaz 4 viesu dvieļi.

Viesiem var iegādāties arī mazākus dvieļus, piemēram, var izvēlēties 50x100 cm un 30x50 cm dvieļu komplektu. Mazākus dvieļus būs vieglāk mazgāt, tie ātrāk izžūs, jo viesu dvieļi būs jāmazgā pēc katras viesu uzturēšanās reizes. Ja šaubāties par dažādu krāsu vai rakstu saskaņošanu, tad pārskatiet mūsu plašo dvieļu komplektu klāstu, un noteikti atradīsiet sev piemērotākos.

Vai man ir nepieciešams atsevišķs sejas dvielis?

Patiesībā sejas dvieļiem ir gan fani, gan pretinieki. Un kā tad īsti ir? Sejas dvieļi ir mazi, un tos drīkst izmantot tikai sejas, dekoltē un plecu zonas sausināšanai. Šie dvieļi nav obligāti, taču tādi ir patiešām ērti, īpaši sievietēm. Izmantojot atsevišķu dvieli sejai, nav jāuztraucas par to, ka lielais dvielis netiek nosmērēts ar pūderi vai citiem kosmētikas atlikumiem. Dažkārt dabīgos dvieļus izmanto pat kosmētikas noņemšanai, bet tad tie ir jāmazgā pēc katras lietošanas reizes.

Atsevišķs sejas dvielis noder tiem, kam sejas āda ir pakļauta alerģijām un kairinājumiem, cieš no pinnēm, pārmērīgas ādas tauku dziedzeru darbības. Atsevišķs dvielis palīdzēs aizsargāt seju no baktērijām un infekcijām, kas var vēl vairāk pasliktināt ādas stāvokli. Protams, ir svarīgi atcerēties, ka šajā gadījumā ir nepieciešama bieža dvielīšu mazgāšana.

Cik vannas paklājiņiem vajadzētu būt?

Vai zini to nepatīkamo sajūtu, kad pēc karstas vannas jāuzkāpj uz aukstām un slidenām grīdas flīzēm? No tā var viegli izvairīties, ja ir vismaz divi vannas paklājiņi. Viesnīcās un citās naktsmītnēs vannas paklājiņu vietā tiek izmantoti dvieļi – viesi nemitīgi mainās un dvieļus ir daudz vieglāk mazgāt. Šķiet, ka šī tendence pāriet no viesnīcām uz mājām, tāpēc, ja plānojat paklāju aizstāt ar dvieli, iegādājieties vismaz divus šim nolūkam.

Ja ir liela vannas istaba un ar vienu paklājiņu nepietiek, labāk izvēlēties divus mazākus, nevis vienu lielu. Tādējādi būs vieglāk nodrošināt tā tīrību – mazākus tekstilizstrādājumus ir vieglāk mazgāt un gludināt, tie ātrāk izžūst.

Dvieļi: cik jums vajadzētu to būt? | Dvieļi | Nostra.lv

Cik bieži jāmaina dvieļi?

Šim jautājumam ir divi aspekti. Viens no tiem ir tas, cik bieži jāmazgā dvieļi. Diemžēl daudzi cilvēki domā, ka dvieļus var mazgāt daudz retāk, nekā tas ir patiesībā. Vannas istabas tekstilizstrādājumi ir pakļauti mitrumam un karstumam, kas ir ideāla augsne mikrobiem un baktērijām. Šī iemesla dēļ vannas dvieļi ir jāmazgā ik pēc 3-4 lietošanas reizēm – tas palīdzēs nodrošināt to tīrību. 

Tāpat dažkārt maldīgi tiek uzskatīts, ka pārāk bieža mazgāšana padara dvieli cietu, lai gan ir otrādi. Dvieļi, kas tiek mazgāti reti, uz savas virsmas uzkrāj netīrumus - galu galā tiem ir neskaitāmas cilpas, kas uztver ne tikai ūdens pilienus, bet arī atmirušās šūnas, eļļu utt. Jo retāk mazgājat dvieli, jo vairāk netīrumu tas uzkrāj, kas padara to cietu.

Vēl viena kopšanas kļūda ir pārāk daudz mazgāšanas līdzekļa vai audumu mīkstinātāja lietošana. Ķimikālijas var uzkrāties arī uz tekstilizstrādājumu virsmas un iekšpusē, padarot audumu cietu. Ja vēlaties izbaudīt dvieļu mīkstumu un maigumu, izvēlieties dabīgās šķiedras izstrādājumus, mazgājiet tos bieži un nepārspīlējiet ar mazgāšanas līdzekli un veļas mīkstinātāju.

Bet kā zināt, ka dvieļi jau ir nolietojušies un pienācis laiks tos nomainīt pret jauniem? Visi dvieļi, neatkarīgi no to dizaina, krāsas vai biezuma, agrāk vai vēlāk nolietojas. Tiesa, kokvilnas dvieļi kalpo ļoti ilgi, arī bambusa dvieļi iztur daudzus mazgāšanas ciklus, taču arī tiem visiem pienāk beigas. Kas tad notiek? Pasliktinās dvieļa spēja uzsūkt ūdeni, tā virsma zaudē pūkainību, audums kļūst cietāks.

Dvieļus ieteicams atjaunot ik pēc 18-24 mēnešiem. Šajā periodā kvalitatīvi dvieļi lieliski saglabā savas īpašības un estētisko izskatu. Ja meklējat izturību, Jums patiks ķemmētas kokvilnas dvieļi, kas var kalpot ilgāk, taču atcerieties, ka tas viss ir atkarīgs no tā, kā jūs lietojat un kopjat šos tekstilizstrādājumus.

Vai ir laiks atjaunināt savus dvieļus? Nostra piedāvā plašu produktu klāstu ikvienam. Mūsu veikalā atradīsiet dažādu izmēru, krāsu un rakstu dvieļus no dabīgas kokvilnas, bambusa, lina u.c. Un, ja vēlaties pārsteigt savus mīļos ar dāvanu, Jums patiks mūsu ķemmētas kokvilnas dvieļu komplekti, kas ir ārkārtīgi mīksti. Atklājiet kvalitatīvus vannas istabas tekstilizstrādājumus ar naudasmakam draudzīgu cenu.

Saistītās preces

avatar