Flaneļa gultas veļas izpārdošana, 30% atlaide!

Kā labāk izgulēties karstajā vasarā?

Mēs visi esam piedzīvojuši to nepatīkamo sajūtu, kad karstās vasaras naktīs nevar pietiekami labi atpūsties... Naktīs ir grūti aizmigt karstuma dēļ, bet dienā jūtamies noguruši un trūkst enerģijas. Vai gaisa kondicionieris ir vienīgais risinājums? Absolūti nē, jo ne mazāk svarīga ir pareiza gultas veļas izvēle labam miegam. Lasiet tālāk, lai uzzinātu, kā labi izgulēties karstās vasaras naktīs.

Kāpēc ir grūti labi izgulēties, kad ir karsts?

Āra temperatūras izmaiņas neizbēgami jūtamas arī ēku iekšpusē, tāpēc, temperatūrai paaugstinoties, daudzi saskaras ar miega problēmām. Bet kāpēc ziemā tik ļoti vēlamais siltums mums traucē labi atpūsties vasarā? Patiesībā augstas apkārtējās vides temperatūras, kas raksturīgas vasarā, ietekmē mūsu ķermeņa dabisko ritmu, tāpēc organismam ir grūti apzināties, ka tam ir nepieciešama atpūta. Rezultātā melatonīna līdzsvars var kļūt nesabalansēts, un vēsums ir relaksējošs, tāpēc tas ir kā signāls ķermenim, ka tam ir jāatpūšas.

Temperatūrai paaugstinoties, ķermenis atkal pamostas, tāpēc vasarā ļoti svarīga ir gultas veļa, kurā guļam. Tai jānodrošina laba gaisa plūsma un jānovērš pārkaršana. Dabīgajai šķiedrai ir šādas īpašības: kokvilna, vilna, bambuss, savukārt no sintētikas vajadzētu izvairīties, jo tai ir tāds kā siltumnīcas efekts.

Kā labāk izgulēties karstajā vasarā? | Gultas veļa | Nostra.lv

Kādu gultas veļu izvēlēties vasarā?

Gultas veļai vasarā jābūt elpojošai - tas ir vissvarīgākais nosacījums. Izvēlieties dabīgās šķiedras pārvalkus un sintētiskās segas vietā izmantojiet vilnas vai kokvilnas pledu. Dabīgais audums ātri pielāgojas ķermeņa temperatūrai un lieliski elpo, taču svarīgi arī, lai tas ātri uzsūc mitrumu un to iztvaiko.

Termometra stabiņam augot, izvēlieties vieglāku gultas veļu. Izvairieties no biezām un smagām segām, bieziem palagiem. Augstākas temperatūras dēļ ir grūtāk aizmigt, tāpēc mēs vairāk kustamies. Svarīgi, lai gultas veļa neierobežotu jūsu kustības - ja miega laikā maināt pozīciju un uz brīdi sajūtat vēsumu, varat turpināt gulēt. Turklāt viegla un mīksta gultas veļa samazina berzi, ko izjūt āda, kurai vasarā jau tagad ir jāiztur saules negatīvā ietekme.

Viena no labākajām vasaras izvēlēm ir mako satīna vai satīna gultasveļa. Kokvilnas mīkstā virsma un dabiskās īpašības apmierina ķermeņa vajadzības miega laikā. Varat arī izvēlēties vieglus audekla pārvalkus vai pat flaneļa – nebaidieties no tā, ka šis audums ir biezāks, jo ir elpojošs. Lai gan vasarā lielākā uzmanība tiek pievērsta segai, svarīga ir arī spilvendrāna un palags. Elpojoši audumi nodrošina atsvaidzinošu sajūtu, kuras tik ļoti pietrūkst karstās vasaras naktīs.

Padomi, kā vasarā labāk izgulēties

Ja jau esat parūpējies par vasarai piemērotu gultas veļu, izmēģiniet šos padomus, kas palīdzēs vieglāk aizmigt un labāk izgulēties.

Pirmkārt, pirms gulētiešanas ir svarīgi labi izvēdināt telpu. Tas nedaudz pazeminās temperatūru, kas palīdzēs atpūsties. Tas ir lieliski, ja ir gaisa kondicionieris vai ventilators, taču neatstājiet tos darboties visu nakti — ir viegli saaukstēties.

Vasarā izvēlies pidžamas vai naktskreklus no plāna dabīga auduma. Biezāki materiāli ne tikai izolēs siltumu, bet arī kustoties var vairāk berzēt ādu. Tāpat nav slikts risinājums vasarā gulēt bez pidžamas.

Karstās dienās auksta duša ir īsts atsvaidzinājums, taču izvairieties no tās tieši pirms gulētiešanas. Jā, aukstā ūdens dēļ ķermeņa temperatūra pazemināsies, taču šāds trieciens pamodinās ķermeni. Savukārt silta duša atslābina un sniedz svaigumu, kas nepieciešams miegam.

Ja nakts laikā neesam labi atpūtušies, dienas laikā jūtamies miegaini. Tomēr karstās dienās ieteicams izvairīties no īsiem miega periodiem, jo tas var apgrūtināt iemigt un labi izgulēties naktī. Ja dienas laikā snaudīsiet, organismam būs vēl grūtāk saprast, kad ir laiks atpūsties.

Saistītās preces

avatar