Flaneļa gultas veļas izpārdošana, 30% atlaide!

Nevarat labi izgulēties: vai vainojama gultas veļa?

Mēs visi labi apzināmies kvalitatīva miega nozīmi mūsu skaistumam un veselībai – ne velti trešdaļu savas dzīves pavadām gulēdami. Kad mēs atpūšamies, smadzenes apstrādā dienas laikā savākto informāciju, muskuļi atgūstas un ķermeņa audi atjaunojas. Taču mūsdienās arvien vairāk cilvēku saskaras ar dažādiem miega traucējumiem, kas neļauj kvalitatīvi atpūsties. Ja arī tu guli slikti, bet neatrodi tam nekādus patoloģiskus iemeslus, ir laiks paskatīties uz savu guļamvietu – visticamāk, ka bezmiega vaininieki slēpjas tavā gultas veļā. Apspriedīsim, kāda veida gultas veļas komplekti var traucēt jūsu mierīgo nakts atpūtu.

Nepiemērotas šķiedras gultas veļa

„Kā uzklāsi, tā nogulēsi,“ – vēsta lietuviešu tautas gudrība, stāstot patiesību ne tikai pārnestā, bet arī tiešā nozīmē. Jūsu gultas veļas komplekts un tas, no kādas šķiedras tas ir izgatavots, ir pirmā lieta, kas jāņem vērā, meklējot izskaidrojumu sliktai miega kvalitātei. 

Galvenā gultas veļas funkcija ir palīdzēt organismam regulēt temperatūru: ja guļat gaisa necaurlaidīgā, sintētiskā gultas veļā, izdariet sev lāča pakalpojumu, jo jūsu āda nevar elpot un pareizi atdzist. Ieteicams izvēlēties dabīgās šķiedras gultas veļu, kurai ir gan lieliska siltumizolācija, gan gaisa caurlaidība – piemēram, kokvilnas gultas veļa uztur optimālu ķermeņa temperatūru un efektīvi uzsūc mitrumu. Pateicoties savām hipoalerģiskām īpašībām, – tā ir lieliska gultas veļa bērniem. Alerģiski cilvēki bieži izvēlas arī mikrošķiedras gultas veļu: lai gan šis audums ir sintētisks, tas ir elpojošs un ļoti viegli kopjams. Ja būs laba termoregulācija, gulēsiet cieši un saldi! 

Nevarat labi izgulēties: vai vainojama gultas veļa? | Gultas veļa | NOSTRA

Nepiemērota auduma gultas veļa

Ja izvēlaties gultas veļu, pamatojoties uz tās skaistumu, nevis sastāvu – tas var būt iemesls jūsu sliktajai atpūtai. Pat guļot ar pareizās šķiedras segu un spilvenu, to pārvalki var traucēt jūsu miegu. Alerģijas, slikta gaisa caurlaidība, ādai raupjš materiāls – ir tikai daži no daudzajiem faktoriem, kas izraisa nemierīgu miegu, vārtīšanos. Tomēr audumu veidu ir milzums, un to kvalitāte un cenas var patiešām ievērojami atšķirties. Tātad, kā izvēlēties piemērotāko variantu? Ja jums ir svarīga kvalitāte, jūs pārsteigs lina gultas veļas komplekti – tie lieliski regulē siltumu un izskatās eleganti. Ja meklējat vislabāko cenas un kvalitātes attiecību, kokvilnas gultas veļa vienmēr apmierinās jūsu vajadzības; šo audumu bieži izmanto, lai izgatavotu bērnu gultas veļu. Tiem, kas alkst šķipsniņu greznības, tiek piedāvāta satīna gultas veļa, kas arī izgatavota no kokvilnas, bet sniedz maigāku sajūtu un patīkamu svaigumu. 

Nolietots spilvens / matracis

Kad pēdējo reizi iegādājāties jaunu spilvenu? Vai atcerieties, kad mainījāt gultas matraci? Bieži vien cilvēku atbilde uz šiem jautājumiem ir nē. Tomēr jūsu spilvena un matrača stāvoklis var ietekmēt jūsu miega kvalitāti – tieši šie gultas atribūti nosaka jūsu mugurkaula stāvokli miega laikā. Tātad, ja jūsu spilvenam vai matracim šī ir ne pirmā desmitgade un jūs no rīta pamostaties ar muguras sāpēm, ir pienācis laiks kaut ko mainīt! 

Liela nozīme ir arī matracim izvēlētajam palagam, kas nereti pa nakti noslīd un vēl vairāk traucē atpūtu. Palags ar gumiju ir lielisks šīs problēmas risinājums; gumija bieži vien ir arī trikotāžas palagam, kuru var izvēlēties, lai ērti gulētu un nepārkarstu. Siltuma regulēšanai ieteicami arī satīna palagi, tie efektīvi sadala siltumu un ir īpaši patīkami ādai.

Nesteidzieties meklēt bezmiega cēloņus savā vidē – vienmēr pievērsiet pietiekami daudz uzmanības gultai. Mājīgu, ērtu un patīkamu gulēšanas vietu izveidot nav grūti: visu nepieciešamo atradīsi mūsu e-veikalā. Kvalitatīvi dabīgā auduma gultas veļas komplekti, mīksti spilveni un vieglas, kustības neierobežojošas segas – atsvaidziniet gultas veļu, un jūs drīz jutīsities spirgti un pēc nakts labi atpūtušies.

Saistītās preces

avatar