Flaneļa gultas veļas izpārdošana, 30% atlaide!

Pareizā palaga izvēle

Atverot tekstila skapja durvis, redzēsiet, ka tajā ir daudz vairāk gultas veļas nekā palagu. Tā ir pilnīgi normāla situācija – galu galā viens un tas pats vienkrāsains palags lieliski saderēs ar dažādiem gultas veļas komplektiem. Tomēr šeit slēpjas problēma: ja ir mazāk palagu, tie tiek lietoti biežāk, tie tiek mazgāti vairāk reižu, tāpēc tie ātrāk nolietojas. Šis arguments ir labs iemesls, lai pievērstu lielāku uzmanību pareizā palaga izvēlei.

 

Palagi ir nozīmīgi miegam

Tikai nedaudzi padomā, ka tieši palags ir tā gultas veļas daļa, kas visvairāk saskaras ar ķermeni. Palagam vienmērīgi jāpieguļ matracim un kopā ar to jāveido atbalsts ķermenim miega laikā. Nevienmērīgi pieguļošie palagi veido krunciņas, kas ne tikai traucē komfortam, bet var radīt arī asinsrites traucējumus, ko izjūtam kā vienas vai otras ķermeņa daļas nejutīgumu. Tāpat palagu krokas kairina ādu, īpaši, ja āda ir jutīga un palagu audums ir raupjāks.

Lai mierīgi aizmigtu un labi atpūstos miegā, neliela uzmanība jāpievērš piemērota un kvalitatīva palaga meklējumiem. Palagu vislabāk ir iegādāties katru reizi, pērkot jaunu gultas veļas komplektu – tas atvieglos toņu pieskaņošanu un īstā izmēra izvēli. 

 

Pareizā palaga izvēle | Palagi | NOSTRA

 

Kas jāzina, izvēloties palagu?

Pirmkārt, ir ļoti svarīgi izvēlēties pareizo palagu izmēru. Jūs varat pamanīt, ka daži ražotāji ziņo par izmēra kļūdas nobīdi, taču tas nenozīmē, ka var manipulēt ar skaitļiem: gan pārāk mazi palagi, gan pārāk lieli palagi nesniegs komfortu, ja tie precīzi nepieguļ matracim. Palagi ir izgatavoti standarta izmēros, tāpēc vienmēr izvēlieties atbilstošu savam matracim (140x200 cm, 160x200 cm, 160x220 cm utt.).

No dabīgā auduma izgatavotie palagi ir vislabākie, jo tiem ir lieliska gaisa plūsma. Tas nozīmē, ka guļot nepārkarsīsiet, nejutīsiet nepatīkamu mitruma sajūtu. Palagi bieži tiek šūti no kokvilnas - tas ir lielisks audums, kas ir diezgan izturīgs pret nodilumu un viegli mazgājams. Var izvēlēties audekla, trikotāžas, frotē un satīna palagus. Runājot par audumu, jāpievērš uzmanība savām vajadzībām: trikotāžas palagi būs mīkstāki, to audums biezāks, siltāks. Satīna palagi sniedz patīkamu svaiguma sajūtu, tāpēc daudzi tos labprāt izvēlas siltajā periodā, taču ātri pielāgojas ķermeņa temperatūrai.

Ir svarīgi izvēlēties kvalitatīva auduma palagu, jo tas būs bieži lietojams. Īpaši plāni palagi var ātri nolietoties, tāpēc nebaidieties no nedaudz biezākiem kokvilnas audumiem – tā ir praktiska izvēle.

 

Palags ar vai bez gumijas?

Šis jautājums bieži rodas, izvēloties gultas veļu, taču uz to nav vienas atbildes. Protams, daudziem patīk palagi ar gumiju, jo tie vienmēr turas savā vietā, pareizais izmērs pieguļ vienmērīgi un ir ērti lietojams. Gumijas palagi nodrošina komfortu bērniem pat nemierīga miega laikā. Tāpat šādi palagi labāk pieguļ, ja uz matrača izmanto virsmatraci.

Tomēr arī klasiskie palagi bez gumijas nezaudē savu popularitāti. To uzklāšana ir arī vienkārša, un, ja tas tiek darīts pareizi, tas rada vienmērīgu un stabilu pamatu miegam. Šie palagi izceļas ar plašāku krāsu gammu, un var atrast pat krāsainus variantus – tā ir viena no priekšrocībām. Taču, ja guļat nemierīgi, visticamāk, klasisko palagu ik pa laikam vajadzēs no jauna palikt zem matrača malām.

Tātad, palags ar vai bez gumijas - nolemt Jums. Droši izvēlēties to, kas Jums patīk vislabāk un labāk atbilst Jūsu vajadzībām. Vissvarīgākais ir palaga kvalitāte, pareizais audums un izmērs. Ņemiet vērā arī to, ka palagi nolietojas visvairāk, tādēļ, ja nolemjat iegādāties gultas veļas komplektu, neaizmirstiet arī par palagiem.

Saistītās preces

avatar