Lieldienu izpārdošana 20.03.- 31.03. 25% atlaide ar kodu LIELDIENAS2024 *atlaides nesummējas

Mājas tekstils: mums ir gultas veļa viesiem

Katrā mājā ir viesu guļamistaba vai vismaz viesu dīvāns, tāpēc jums ir jābūt viesu gultas veļai. Nekad nevar zināt, kad viesiem var būt neparedzēta (vai ieplānota) uzturēšanās, tāpēc jums vienmēr jābūt pienācīgi sagatavotiem. Pamatnoteikumi par gultas veļas izvēli šim nolūkam ir pavisam vienkārši, tāpēc mēs pievēršam uzmanību pamatprincipiem.

Kādas gultas veļu nopirkt?

Viesu gultas veļa tiek izmantota diezgan reti, tāpēc, pērkot to, jūs varat sagaidīt, ka izvēlēto komplektu izmantosiet ilgu laiku. Šī iemesla dēļ noteikti nav vērts taupīt - gultas veļa viesiem ir patiešām ilgtermiņa ieguldījums, tāpēc priekšroka jādod augstajai kvalitātei.

Lai draugiem un ģimenei būtu ērta uzturēšanās apmeklējot jūsu māju, izvēlieties dabīgus audumus, kas ir gaisa caurlaidīgi. Tādā veidā gulēšana būs ērtāka un mierīgāka. Gultas veļa nodrošinās lielisku atpūtu. Mako satīns ir lieliska izvēle viesu istabai. Šādi gultas pārklāji izskatās ļoti glīti un kalpos ilgstoši, turklāt tie neburzās, tāpēc gultu ir vieglāk saklāt un gultasveļa vienmēr izskatīsies nevainojami.

Runājot par spilveniem un segām, ieteicams izvēlēties tos produktus, kas ir viegli. Guļot jaunā vietā, viesim var būt grūti aizmigt, tāpēc būs patiešām neērti, ja gultas veļa ierobežos kustības. Jūtieties brīvi izvēloties augstas kvalitātes sintētisko šķiedru ar daudzām gaisa porām - šāda gultas veļa ne tikai vienmēr paliks pūkaina, bet arī ilgāk kalpos. Viesu gultas veļai var izvēlēties arī dabīgas pildvielas spilvenus vai segas, taču tie ir jāmaina biežāk. Var gadīties, ka jāizmet tikai pāris reizes lietots spilvens, un tas būtu nepraktiski. Periodiska gultas veļas atjaunošana ir vienīgais veids, kā pasargāt sevi no putekļu ērcītēm un to izraisītām slimībām. 

 

Neaizmirstiet par slāņiem!

Dažiem cilvēkiem patīk gulēt silti, un nav nozīmes, vai ir vasaras vidus vai ziemas sākums. Ļaujiet viesiem justies ērti un pašiem izvēlēties, kā viņi vēlas gulēt. Tas būs viegli, ja, klājot gultu, neaizmirsīsit par mīksto pledu. Uzklājot to uz segas, tas būs gan funkcionāls, gan elegants. Ziemas laikā var uzlikt pat pāris pledus - vissvarīgākais ir tas, ka viesi nesals, un, ja būs nepieciešams, viņi var viegli noņemt katru slāni paši.

Vēl viena iespēja ir franču tipa gultas veļa, kuru īpaši praktiski izvēlēties vasarā, kad ir liels karstums. Izmantojot šāda veida gultasveļu, segas pārvalks netiek uzvilkts uz segas, tādēļ, ja ir ļoti karsts, to var izmantot atsevišķi. Jo vairāk slāņu, jo vairāk iespēju viesiem iekārtoties tieši tā, kā viņiem vislabāk patīk.

Viesu spilveniem ieteicams izmantot dubultās spilvendrānas. Iekšpusē jūs varat izvēlēties plānāku kokvilnas šķiedru (vislabāk ir neitrāls tonis) un ārpuse var būt skaisti apvienota ar visu gultas veļas komplektu. Dubultās spilvendrānas palīdzēs saglabāt spilvenus svaigākus un patīkamākus. Mazgāt varēsiet abas spilvendrānas, tāpēc pats spilvens paliks jauns un neuzsūks smaržas.

Mazāk krāsu, vairāk aksesuāru

Izvēloties gultasveļu viesiem ieteicams koncentrēties uz klasisko stilu - neitrālām, mierīgām krāsām. Šādi gultasveļas komplekti ir viegli apvienojami gan savā starpā, gan ar dažādiem aksesuāriem. Mēs visi vēlamies, lai mūsu viesi justos pēc iespējas ērtāk un lieliski atpūstos. Tādi gultas piederumi kā pleds un dekoratīvie spilveni nodrošinās komfortu no visām pusēm, taču ar raibu rakstainu gultas veļu visu apvienot būs patiešām grūti.

Turklāt klasiskā stila gultas veļa zemapziņā atgādinās viesnīcu un viesim būs sajūta, ka ir vieglāk atpūsties un labāk gulēt. Krāsas var dažādi ietekmēt cilvēkus, tāpēc viesnīcās jūs parasti redzēsiet baltu gultas veļu, kuru varat izvēlēties arī saviem viesiem.

Saistītās preces

avatar