Piegāde var ilgt līdz 7 darba dienām.

Spilvenu pārvalki un skaista sejas āda: mīti un fakti

Ikviens zina, ka labs miegs palīdz atjaunoties gan fiziski, gan emocionāli. To varam viegli pamanīt arī savā izskatā - ne velti sakām "skaistuma miegs". Labi izguļoties arī uzlabojas ādas izskats, pazūd tumšie loki zem acīm, un šķiet, ka pat acu skatiens atgūst savu spožumu. Bet vai miegs patiešām uzlabo jūsu izskatu un kāpēc ir svarīgi izvēlēties piemērotu spilvendrānu? Atklājam izplatītākos mītus un faktus par šo tēmu.

Neatbilstošu spilvendrānu dēļ izveidojas miega grumbas

Tieši tā! Tā sauktās miega grumbas ir spilvendrānas nelīdzenumi, kas iespiežas mūsu ādā - atcerieties, ka miega laikā vienā pozā mēs bieži vien atrodamies stundu vai pat ilgāk. Protams, tādas grumbas nav paliekošas un no tām nevajadzētu pārāk baidīties, taču, ja vēlaties no rīta izskatīties lieliski, tās var sabojāt garastāvokli. Šī iemesla dēļ vislabāk ir izvēlēties plānākas un slīdošākas spilvendrānas, kas pieguļ pie sejas vienmērīgi. Satīns vai augstākas kvalitātes mako satīns, kas izgatavots no dabīgas kokvilnas, ir lieliska izvēle, jo tas ir ne tikai maigs ādai un negrumbojas, bet arī nodrošina gaisa caurlaidību.

Lielāka uzmanība jāpievērš spilvendrānas izvēlei vēlākā vecumā

Jā, tā ir taisnība. Gadu gaitā ādai ir grūtāk uzsūkt dažādas vielas un samazinās kolagēna sintēze. Tā rezultātā āda zaudē elastību un ilgāk atjaunojas. Tāpēc tā sauktās miega grumbas var būt redzamas daudz ilgāku laiku vai pat visas dienas garumā. Ja situācija nemainās, šādas grumbas var pat veicināt pastāvīgu grumbu veidošanos. Šī iemesla dēļ vecāka gadagājuma cilvēkiem ir ļoti ieteicamas spilvendrānas, kas izgatavotas no augstākas kvalitātes audumiem, kuri nekrokojas.

Neatbilstošas spilvendrānas var bojāt ādu

Diemžēl jā. Ja jums ir jutīgāka, uz alerģijām tendēta vai saules apdegusi āda, spilvendrānas no cietāka auduma var pasliktināt situāciju. Miega laikā kustamies, tāpēc mūsu sejas āda ir pakļauta berzes spēkam, īpaši, ja uz spilvena virsmas veidojas krokas. Šī iemesla dēļ vislabāk ir izvēlēties stingrāku, mazāk krokojošos audumu.

Spilvenu pārvalki un skaista sejas āda: mīti un fakti | Gultas Veļa | Nostra.lv

Ādai ir piemērotas tikai zīda spilvendrānas

Tā nav taisnība, lai gan dabiskais zīds izceļas ar lieliskām īpašībām. Diemžēl šī šķiedra ir diezgan dārga, tāpēc veikalos drīzāk atradīsiet jauktu audumu. Arī citas dabiskās šķiedras, kas ir gaisu caurlaidīgas un ātri uzsūc un iztvaiko mitrumu, atbilst sejas ādas vajadzībām. Svarīgi izvēlēties pareizo auduma veidu, piemēram, no kokvilnas izgatavotu gan nedaudz cietāku perkala, gan īpaši mīkstu satīna gultas veļu.

Nepiemērotas spilvendrānas dēļ var rasties pūtītes

Jā, tā ir taisnība, taču tas vairāk attiecas uz pareizu gultas veļas kopšanu, nevis uz pašas spilvendrānas izvēli. Spilvenu pārvalka audumā uzkrājas mitrums, putekļi, ādas eļļas, sviedri un mitrums - lieliska augsne baktērijām un putekļu ērcītēm. Ja spilvendrānu mazgājat pārāk reti, tā kļūst netīra un var izraisīt pūtītes. Lai izvairītos no šīs problēmas, izvēlieties elpojoša auduma spilvendrānu, piemēram, kokvilnas (audekla), perkala, satīna. Regulāri mainiet spilvendrānas un nelietojiet lielu daudzumu agresīvu mazgāšanas līdzekļu, jo audumā var palikt arī to atliekas, kas atkal var kairināt sejas ādu.

Zīda spilvendrānas pasargā no grumbu veidošanās

Tas ir jauks mīts, par ko mūs cenšas pārliecināt reklāmas. Lai cik labi tas būtu, diemžēl nav tādu spilvendrānu, kas palīdzētu novērst ādas novecošanos. Zīda spilvendrānas priekšrocība ir tā, ka tās ir gludas un nekrokojas, taču tādas pašas īpašības piemīt arī citiem audumiem, piemēram, mako satīna spilvendrānām. Gludā virsma novērš tā sauktās miega grumbas, ko uz ādas varam pamanīt no rīta. Šīs grumbas nav "īstas" un pakāpeniski izzūd (atkarībā no ādas stāvokļa), bet spilvendrānai nav reālas ietekmes uz novecošanās procesu.

Spilvenu pārvalki un skaista sejas āda: mīti un fakti | Gultas Veļa | Nostra.lv

Vēlaties skaistu sejas ādu? Izvēlieties dabiska auduma spilvendrānu

Tā ir taisnība! Tikai dabisko šķiedru materiāliem ir lieliska gaisa caurlaidība. Tas ir svarīgi vairākos aspektos: pirmkārt, mūsu āda elpo pat tad, kad mēs guļam, un tas palīdz novērst pastiprinātu svīšanu un mitruma uzkrāšanos spilvena audumā. Gaisu caurlaidīgi audumi palīdz samazināt mikrobu risku, jo ātrāk izžūst. Sintētika var vilināt ar savu gludo virsmu, taču vēl vairāk maiguma jums sniegs mako satīna gultas veļa, tāpēc nevilcinieties izvēlēties dabīgu audumu - tas ir labvēlīgāks jūsu ādai.

Saistītās preces

avatar