Lieldienu izpārdošana 20.03.- 31.03. 25% atlaide ar kodu LIELDIENAS2024 *atlaides nesummējas

Spilveni un spilventiņi: cik un kāda veida jums nepieciešami?

Interjera žurnālos uzmanība bieži tiek pievērsta guļamistabas gultas dekoram, taču patiesībā daudzi mēdz to pārspīlēt. Parunāsim par spilveniem un spilventiņiem: cik daudz, kādi un kad tie ir nepieciešami? Šajā gadījumā vairāk ne vienmēr nozīmē labāk!

Mīksts spilvens gulēšanai

Lai cik banāli tas neizklausītos, miegam pietiek ar vienu spilvenu. Un nav attaisnojuma spilvena izmēram vai maigumam - izvēlieties vienu, bet pareizo. Divi spilveni ir daudz sliktāki, nekā var šķist no pirmā acu uzmetiena. Pirmkārt, viņiem ir tendence slīdēt nost vienām no otra, izraisot diskomforta sajūtu miega laikā. Ja arī spilvenu maigums, izmērs vai pildījums atšķiras, tad neko labu nevar gaidīt. Tā vietā, lai eksperimentētu un tērētu laiku bezmiega naktīm, labāk iegādājieties vienu pareizā izmēra spilvenu, un jūs sajutīsiet atšķirību jau pirmajā brīdī.

Miega spilvenam jābūt mīkstam, parasti ar sintētisko pildījumu, kas ilgu laiku saglabā formu un ir izturīgs pret nodilumu. Jo vairāk gaisa iepilda iekšpusē, jo labāk āda miega laikā var elpot. Ja jums patīk gulēt uz cietākas virsmas, varat izvēlēties anatomiskas formas spilvenu, kas ir stingrs un miega laikā uztur mugurkaulu pareizā stāvoklī.

Daži ražotāji izgatavo spilvenus tā, ka cilvēks pats var izlemt, vai gulēt uz mīkstās vai cietās puses. Lai to izdarītu, tiek piedāvāts iegādāties papildu daudzumu polsterējuma - spilvenā tiek atstāta speciāla atvere pildījumam. Tas ir ļoti ērti, jo ikviens var atrast sev piemērotāko variantu. Šādus spilvenu un spilventiņu pildījumus varat iegādāties mūsu veikalā.

 

 

Dekoratīvo spilvenu daudzveidība

Dekoratīvie spilveni ir paredzēti dekoram - to izsaka viņu nosaukums. To formas svārstās no taisnstūra, kvadrāta līdz apaļam un pat ovālam. Šādi spilveni nav paredzēti gulēšanai, tāpēc tiem ir stingrāks pildījums un netiek pievērsta tik liela uzmanība pildvielas šķiedras īpašībām.

Klasiskajā interjerā divguļamās gultas dekorēšanai tiek izmantoti 2-4 spilveni, taču ir svarīgi tos neizmantot gulēšanas laikā. Kaut arī gulēšana spilvenu valstībā var šķist ērta un pat romantiska, tā patiesībā nav. Pārāk daudz spilvenu gultā rada vietas trūkuma sajūtu, tāpēc gulēšanas laikā mēs izvairāmies no kustībām. Kaut arī miega laikā to nejūtam, tas apgrūtina ērta stāvokļa atrašanu un mēs varam pamosties neizgulējušies un pienācīgi neatpūtušies. Tādējādi mums būtu jāņem vērā, ka dekoratīvie spilveni ir paredzēti tikai dekoram, nevis gulēšanai.

Neskatoties uz to, šo spilvenu pārvalki ir jāmazgā tikpat bieži kā tie, uz kuriem mēs guļam. Tas palīdzēs saglabāt svaigumu un tīrību ilgāku laiku. Lai novērstu putekļu ērcīšu esamību, jāatceras, ka arī mazajiem, dekoratīvajiem spilveniem ir savs "derīguma termiņš" - tos ieteicams mainīt ik pēc pāris gadiem.

Cik spilvenu jums nepieciešams?

Ņemot vērā visus ieteikumus, vienvietīgai gultai jāizvēlas viens miega spilvens un ne vairāk kā divi dekoratīvie spilveni. Divguļamajai gultai šis skaitlis dubultojas. Tas nav tikai interjera dekoru ieteikums. Dažus spilvenus ir viegli pārvietot, un, ja vēlaties lasīt gultā, izmantot datoru vai pat apēst kādu uzkodu, spilveni ir lieliski piemēroti, lai ērtāk novietotu roku vai kāju.

Pat dekoratīviem spilveniem pārvalkus labāk izvēlēties no dabīgiem audumiem: kokvilnas, lina, satīna, zīda. Šādi audumi ir gaisu caurlaidīgi, tāpēc tie neuzkrāj smaržas, mitrumu. Un nākamreiz, kad aizmigsiet uz šāda tipa spilvena, dabīgais audums neizraisīs alerģiskas ādas reakcijas un būs pietiekami maigs.

Saistītās preces

avatar