Flaneļa gultas veļas izpārdošana, 30% atlaide!

Svīšana naktī: kāda gultas veļa ir piemērotākā?

Ar sviedriem piesūcināta gultas veļa - ikvienam pazīstama nepatīkama sajūta, kas rodas ne tikai sapņojot murgus. Ķermeņa temperatūras pazemināšanās signalizē organismam par miega iestāšanos, tāpēc atpūsties saulē vai apkures sakarsētā telpā, kur ķermenis neatdziest, kļūst par sarežģītu uzdevumu. Stabila termoregulācija ir kvalitatīva miega un atpūtas priekšnoteikums, tāpēc, sastopoties ar paaugstinātu temperatūru, ķermenis sāk intensīvi svīst, cenšoties atdzist un iztērēt lieko enerģiju, kas izjauc miega ciklu. 

Protams, mēs nevaram kontrolēt klimatu vai centrālo apkuri, taču savu ieguldījumu ķermeņa siltuma uzturēšanā sniedz arī izvēlētā gultas veļa. Bieži vien skaistuma vai zemāku cenu dēļ izvēlētā sintētiskās šķiedras gultas veļa var īpaši pastiprināt svīšanu naktī. Tas ir tāpēc, ka šāda veida audums neļauj ādai elpot un aiztur siltumu. Aicinām apskatīt, kāda auduma sastāva gultas veļa ir piemērotāka kvalitatīvam nakts miegam, kad aiz loga ir vasaras karstums vai ziemas puteņi.

 

Kokvilnas gultas veļa

Kokvilnas gultas veļa ir viena no populārākajām izvēlēm, ko daudzi ir iecienījuši tās lieliskās cenas un kvalitātes attiecības dēļ. Šī auduma gultas veļas komplekti ir viegli kopjami, maigi attiecībā pret ādu un vienmērīgi pielāgojas ķermeņa temperatūrai. Kokvilnas gultas veļa ir īpaši piemērota jutīgai ādai, neizraisa alerģiju un lieliski saglabā savas īpašības pat mazgājot augstā temperatūrā. Šis ir ideāls variants tiem, kas vēlas komfortablu atpūtu bez lielām izmaksām un vieglu kopšanu (daudzi kokvilnas audumi nav burzīgi, tāpēc, mazgājot pārvalkus, tos nav nepieciešams gludināt).

 

Svīšana naktī: kāda gultas veļa ir piemērotākā? | Gultas veļa | Nostra

 

Daudzi nezina, ka satīna gultas veļa, kas tiek uzskatīta par greznību, ir arī 100% kokvilnas izstrādājums. Vienīgā atšķirība ir aušanas tehnikā: satīna gultas veļa ir austa blīvākā veidā, tā iegūstot stingrāku, maigāku šķiedru ar spīdumu. Šī auduma izstrādājumi atgādina zīdu, tāpēc tie ir ārkārtīgi patīkami pieskārienam un efektīvi atdzesē karstajā sezonā. Satīna palagi nodrošinās arī vēsu atpūtu - tie lieliski iztvaiko mitrumu un neļauj siltumam uzkrāties zem gultas veļas. Tiem, kam patīk maigums un greznība, satīns ir labākā izvēle, lai atvadītos no svīšanas naktī. 

 

Lina gultas veļa

Jau sen latviešiem zināmā un iemīļotā linu šķiedra, mūsdienās ir izpelnījusies luksusa zīmola nosaukumu. Tāpēc kļūstot populārākam ekoloģiskajam dzīvesveidam, īpaši iecienīti ir linu gultas veļas komplekti, kas  ir plaši atzīti tā izturības un antibakteriālo īpašību dēļ. Lina audumam piemīt arī termoregulācijas īpašības, kas ir aktuālas cilvēkiem, kuri stipri svīst – tāpat kā vilna, lins lieliski elpo un uzsūc mitrumu.

Valda uzskats, ka šīs šķiedras gultas veļa ir pārāk raupja ērtam miegam, taču nav vērts uztraukties - šī materiāla gultas veļa ar katru mazgāšanas un lietošanas reizi kļūst mīkstāka, un auduma stingrība liek izskatīties nevainojami ilgus gadus. Pateicoties augstajai kvalitātei un dabiskumam, lina izstrādājumi ir ieteicami kā ideāla gultas veļa bērniem. Lai gan šāda veida gultas veļa nav lēta, tas ir vērtīgs ieguldījums, lai nodrošinātu patīkamu nakts atpūtu. 

 

Vilnas gultas veļa

Vilnas šķiedra - laika pārbaudīts, dabīgs audums, kas piemērots jebkurai sezonai. Vilnas gultas veļas komplekti lieliski izolē siltumu ir gaisa caurlaidīgi, tāpēc nodrošina jauku siltumu ziemā un ļauj ķermenim elpot vasarā. Tāpat vilna efektīvi uzsūc mitrumu, ļaujot sviedriem iztvaikot un apturot putekļu ērcīšu veidošanos. No vilnas netiek ražota gultas veļa, bet ir iespēja izvēlēties vilnas segu, piemēram, merino vilnas segām vai kamieļu vilnas segām ir lieliskas siltuma uzturēšanas īpašības.

Šī auduma gultas veļai ir ārstnieciska iedarbība: tā stimulē asinsriti un uzlabo vielmaiņu, tāpēc bērnu gultas veļa bieži vien ir izgatavota no šīs šķiedras.  Vilna tiek izmantota ne tikai segu ražošanai - tirgū tiek piedāvāti arī vilnas spilveni, matracīši un pledi. Ja izdzīvojat stipru svīšanu, vispirms ziemas sezonai meklējiet nevis biezu segu, bet vieglu pledu - ar to gulēt būs ne mazāk silti, un, ja ķermenis pārkarst, pledu var nomest pat bez pamošanās. Turklāt vilnas izstrādājumi nav alerģiski, tie ir viegli mazgājami un kopjami, padarot šāda veida gultas veļu par ērtu izvēli tiem, kas vēlas samazināt svīšanu naktī.

Saistītās preces

avatar