Gultas veļas izpārdošana, atlaide līdz 40%!

Kas katram vecākam jāzina par bērnu gultas veļu?

Bērniem miegs ir ļoti svarīgs - tas nepieciešams enerģijai un veselīgai augšanai. Bērni noteikti guļ vairāk nekā mēs, pieaugušie, tāpēc ir svarīgi, lai viņiem gultiņā būtu ērti. Šajā rakstā aplūkosim, kam jāpievērš uzmanība, lai bērnu gultas veļa būtu mazulim ērta un jauka, kā arī nodrošinātu kvalitatīvu atpūtu.

Bērnu gultas veļai jābūt gaisa caurlaidīgai

Valda uzskats, ka bērniem vislabāk piemērota kokvilnas gultas veļa. Tā patiešām ir viena no labākajām izvēlēm, taču var izvēlēties arī citas šķiedras, ja tās ir gaisa caurlaidīgas. Miega laikā mūsu organismam ir grūtāk regulēt temperatūru, un bērniem kopumā šis uzdevums ir vēl grūtāks. Tāpēc mazuļi miega laikā sakarst, svīst, un tad daudz vārtās, galu galā pamostas. Gaisa caurlaidīga gultas veļa novērš pārkaršanu un nodrošina mierīgu, nepārtrauktu miegu.

Ja bērnu gultas veļa nodrošina labu gaisa plūsmu, tas palīdzēs novērst ādas kairinājumus. Šī īpašība ir raksturīga galvenokārt dabiskiem audumiem, piemēram, kokvilnai, bambusam un linam. Materiāls uzsūc sviedrus, siekalas un citus šķidrumus, taču, pateicoties brīvai gaisa plūsmai, mitrums ātri iztvaiko. Tas neļauj gultas veļā radīt labvēlīgu vidi mikroorganismiem, kas bieži ir bērnu ādas alerģiju un kairinājumu cēlonis.

Kas katram vecākam jāzina par bērnu gultas veļu? | Gultas Veļa | Nostra.lv

Vienkārša bērnu gultas veļas kopšana

Bērni bieži ēd vai dzer gultā, tāpēc uz gultas veļas parādās traipi, un bieža mazgāšana ir vienkārši neizbēgama. Tomēr nepārcentieties: ja vēlaties, lai bērnu gultas veļa vienmēr izskatītos labi un būtu svaiga, tās mazgāšanai izmantojiet maigus mazgāšanas līdzekļus. Izvairieties ieliet par daudz mazgāšanas līdzekļa vai audumu mīkstinātāja, jo tas var kaitēt - ja tas netiek labi izskalots, tas var uzkrāties audumā, tas cietina audumu un var izraisīt alerģiju.

Vienmēr pievērsiet uzmanību mazgāšanas ieteikumiem uz gultas veļas etiķetes. Dažu audumu pārvalkus var mazgāt augstā temperatūrā. Ja uz auduma ir traipi, nesteidzieties paaugstināt veļas mazgājamās mašīnas iestatījumu temperatūru - karstums var " nofiksēt" traipu, tāpēc labāk ir mazgāt traipus uz gultas veļas divreiz, izmantojot zemāku un augstāku temperatūru.

Pareiza izmēra bērnu gultas veļa - komforta garantija

Gan zīdaiņi, gan mazāki bērni miega laikā vairāk kustas, tāpēc ir svarīgi izvēlēties piemērota izmēra gultas veļu. Vaļīgs audums uz matrača var pat apdraudēt zīdaiņus! Savukārt bērniem gultas veļas auduma krokas var kairināt ādu un radīt diskomfortu. Ir svarīgi izvēlēties piemērota izmēra palagu, lai tas cieši pieguļ matrača virsmai un turētos savā vietā pat tad, kad bērns guļot vārtās. Tāpat izvairieties no pārmērīgi lielas segas un spilvena, jo tas bērnam radīs tikai lielāku diskomfortu: mazuļiem miega laikā patīk brīvi kustēties, un lielāka gultas veļa ir smagāka, tāpēc ierobežo kustību brīvību.

Kas katram vecākam jāzina par bērnu gultas veļu? | Gultas Veļa | Nostra.lv

Cik bieži jāmaina bērnu gultas veļa?

Gulta ir ne tikai vieta, kur bērni atpūšas, bet arī vieta, kur viņi var spēlēties un izklaidēties, tāpēc nevajadzētu gaidīt, ka tā būs ļoti tīra: tā ir vieta, kur mazie var spēlēties, rotaļāties un dažkārt pat ēst. Atbilstoši ieteikumiem, bērnu gultas veļa jāmaina katru nedēļu, tāpēc ir labi, ja ir vairāki pārvalku komplekti – tā būs vieglāk parūpēties par bērna gultiņas tīrību un svaigumu. Veļas mazgāšanas laikā ir svarīgi arī pārbaudīt, vai audums nav plīsis un diegi nav iziruši - esiet droši, ja ir pat neliels caurums, bērni to ātri palielinās, kas var sabojāt gultas veļu un dažos gadījumos pat apdraudēt mazuļu veselību vai dzīvību.

Saistītās preces

avatar