Lieldienu izpārdošana 20.03.- 31.03. 25% atlaide ar kodu LIELDIENAS2024 *atlaides nesummējas

Gultas veļas anatomija: visi mierīgā miega faktori

Netraucēts miegs ir īsta svētība, taču ne vienmēr ir iespējams labi izgulēties. Mēs pamostamies pēc sliktas atpūtas noguruši, sliktā garastāvoklī, jūtam enerģijas trūkumu - to visu var izraisīt nepiemērota gultas veļa, tāpēc izvērtējiet, vai, klājot gultu, pieņēmāt pareizos lēmumus. Ne velti tautas gudrība liecina: "Kā gultas veļu uzklāsi, tā gulēsi".

 

Plāna vai bieza gultas veļa?

Silts vai auksts - var šķist, ka brīdī, kad esam noguruši, šķiet, ka mēs varētu aizmigt jebkur. Tomēr patiesībā temperatūra ļoti ietekmē miegu un ir pat izšķirošs faktors. Dažādi pētījumi ir apstiprinājuši, ka optimāli ir gulēt telpās, kuru temperatūra ir 18–19 grādi, un novirzes no šiem skaitļiem jau būtu jākompensē ar gultas veļas palīdzību.

Intuitīvi var izrādīties, ka bieza sega, bieza auduma gultas veļa un pūkains palags nodrošinās vairāk siltuma un otrādi. Tomēr tā ne vienmēr ir taisnība, jo vissvarīgākais ir tieši tas, kas slēpjas iekšpusē. Citiem vārdiem sakot, vissvarīgākais ir tas, ka gultas veļā ir daudz gaisa spraugu (segai, spilvenam, kā arī pārvalkam), tad būs ērti gulēt: ķermenis varēs sasilt, kad apkārtējā temperatūra būs par zemu, bet nesakarsīs, ja temperatūra būs lielāka par ieteicamo. 

 

Kustības brīvība

Var izrādīties, ka dažreiz mēs pamostamies tieši tajā pašā pozā, kurā aizmigām. Tomēr tas nenozīmē, ka mēs naktī nekustamies - gulēt nekustīgi nav iespējams. Mēs vienkārši to nejūtam un neatceramies. Tieši kustība ļauj justies ērti miega laikā, tāpēc gultasveļa nedrīkst to ierobežot. Izvēlieties vieglu, mīkstu un maigu gultasveļu, jo tikai tā ļaus jums justies brīvi un mainīt pozas atbilstoši ķermeņa vajadzībām, tādējādi nodrošinot mierīgu miegu, kas patiesībā nekad nav tik mierīgs, kā mēs to iedomājāmies.

 

Labs palags ir vissvarīgākā gultas veļas sastāvdaļa

Matraču ražotāji un pārdevēji vēlas piesaistīt visus nopelnus saviem izstrādājumiem, taču patiesība ir tāda, ka labs palags ir ne mazāk svarīgs kā labs matracis. Vienmērīga un mīksta miega bāze ir viens no vissvarīgākajiem miega faktoriem.

Tiem, kas nemierīgi guļ un pastāvīgi saskaras ar noslīdējuša palagu problēmu, ieteicams izvēlēties palagus ar gumiju. Tie ne tikai perfekti turas pareizajā pozīcijā, bet arī ir mīkstāki: kad gumija ir uz vietas, to var šūt no pūkainiem un mīkstiem audumiem, kuri salocīti parasti uzreiz saburzītos un būtu neērti lietojami. 

 

Maiga un pūkaina gultas veļa

Runājot par maigumu un mīkstumu, mēs parasti atceramies par saviem bērniem, bet patiesībā mums tas ir nepieciešams pašiem. Mīksta un maiga gultas veļa ļauj vieglāk un ātrāk atpūsties. Turklāt tā vienmēr būs pūkaināka, jo pūkas piešķir maigumu un otrādi. Ja vēlaties gulēt mierīgi, meklējiet kvalitatīvu gultas veļu, kas saglabā maigumu un mīkstumu pat pēc mazgāšanas. Nav daudz ko meklēt, jo šī īpašība ir daudziem kokvilnas šķiedras audumiem. Īpaša maiguma cienītājiem patiks flaneļa gultas veļa, kuru var droši izmantot gulēšanai ne tikai ziemā.

 

Mājīguma ietekme

Kaut arī miega laikā mēs aizveram acis un, šķiet, ka neko nedarām, mūsu smadzenes vēl aizvien strādāt. Tāpēc ir ļoti svarīgi rūpēties par omulīgu un kārtīgu gulēšanas vidi, pretējā gadījumā jūs pamodīsities noguruši. Pirmkārt, ir svarīgi vienmēr atstāt gultu saklātu. Un ne tāpēc, ka istaba dienas laikā izskatīsies nekārtīga, bet tieši tāpēc, ka pēc darba būs daudzkārt patīkamāk iekrist kārtīgā gultā. Izmēģini un sapratīsi!

Mājīgumu nodrošina ne tikai pēc pasūtījuma: ir svarīgi, lai gultas veļa vienmēr būtu tīra, bez svešām smakām. Skaists un iecienīts gultas veļas komplekts ir arī lieliska priekšrocība, kas palīdzēs jums atpūsties un relaksēties. Izveidojiet gulēšanas vietu, ieklausoties ķermeņa un personīgajās vajadzībās, lai nodrošinātu mierīgu miegu un vienmēr kvalitatīvu atpūtu.

Saistītās preces

avatar