Flaneļa gultas veļas izpārdošana, 30% atlaide!

Gultas veļa alerģiskiem cilvēkiem: ko izvēlēties?

Mājas putekļi – viens no populārākajiem mūsdienu alergēniem, un mūsu gultas veļā to ir daudz. Ja jūs pastāvīgi šķaudāt vai mājās jūsu acis asaro bez redzama iemesla, jums, iespējams, ir alerģija pret putekļu ērcītēm, kuras nav redzamas ar neapbruņotu aci. Šie mikroorganismi aug siltā, mitrā vidē, tāpēc gultas veļa ir viens no galvenajiem to rašanās avotiem.

Par laimi, pareizi gultas veļas komplekti un to higiēnas ievērošana var palīdzēt novērst šo problēmu. Lai gan nav iespējams pilnībā atbrīvoties no putekļu ērcītēm, mēs piedāvājam labākos gultas piederumus, pārvalkus un to kopšanas iespējas, kas samazinās jūsu saskarsmi ar šiem alerģiskajiem dzīvniekiem. Rūpējieties par savu gultas veļu un izvairieties no kaitinošiem alerģijas simptomiem. 

Gultas piederumu izvēle

Ja atpūtas laikā izbaudāt dūnu gultas piederumu sniegto maigumu, ieklausieties: dūnas lieliski sasilda drēgnajos ziemas vakaros, bet gultas piederumi, kas ir pildīti ar spalvām un dūnām uzkrāj mitrumu, padarot to par ideālu vidi, kur dzīvot un vairoties putekļu ērcītēm. Līdz ar to alerģiskiem cilvēkiem ir ieteicams izvēlēties citas dabīgās šķiedras segas un spilvenus, piemēram, kapoka šķiedras vai kokvilnas. 

Tiem, kuri novērtē siltuma līdzsvaru, vēlams izvēlēties vilnas produktus. Tie uzsūc mitrumu, novērš baktēriju vairošanos un lieliski laiž cauri gaisu, kā arī uzlabo asinsriti. Tiem, kuri vēlas dabiskumu, patiks bambusa gultas veļas komplekti – tie efektīvi pielāgojas ķermeņa temperatūrai un neuzkrāj putekļus. Lieliska augu alternatīva gan pūkām, gan vilnai ir kapoka šķiedra. Mūsdienās ir pieejama arī plaša sintētisko pretalerģisko gultas piederumu izvēle. Tie ir īpaši piemēroti bērniem: ar poliesteru pildītas segas un spilveni ir mitrumizturīgi un elpojoši, tāpēc nodrošina lielisku aizsardzību pret apkārtējās vides alergēniem. 

Gultas veļa alerģiskiem cilvēkiem: ko izvēlēties? | Gultas veļa | Nostra

Pārvalku izvēle

Tāpat kā gultas piederumi, arī dabīgās šķiedras pārvalki ir ieteicama izvēle patīkamai atpūtai. Īpaši populāra ir kokvilnas gultas veļa: šāda veida gultas veļas komplekts piedāvā vislabāko cenas un kvalitātes attiecību, tai ir patīkami pieskarties un tā ļauj ādai elpot. Tas ir maigs, izturīgs materiāls, kam nav nepieciešama sarežģīta kopšana. 

Tiem, kas vēlas greznības sajūtu, tiek piedāvāta satīna gultas veļa – tā arī ir no kokvilnas, taču tā ir austa savādākā veidā, tāpēc tai ir slidena, zīdam līdzīga virsma, kas lieliski uzsūc mitrumu. Bērnu gultas veļa bieži tiek izgatavota tieši no šī auduma, jo tā ir piemērota jutīgai ādai. Daudzi ļoti populāri satīna palagi ar gumiju, ar vai bez gumijas, sniedz vēsuma sajūtu, efektīvi sadala ķermeņa siltumu un neuzkrāj netīrumus. Popularitāti gūst arī lina gultas veļa: lai arī šis audums nav tā lētākā izvēle, tas ir izraisījis lielu interesi ar savu izturību un eleganci, tāpēc tagad tā ir bieži reklamēta gultas veļa internetā. 

Protams, nevajag aizmirst par dažādiem kokvilnas variantiem: katūnu, flaneli, bjazu, trikotāžu. Tie ir praktiski, lēti un viegli kopjami gultas veļas komplekti, kas piemēroti arī cilvēkiem, kuri cieš no alerģijām. Augu šķiedrai nepiemīt alerģiju izraisošas īpašības, taču tirgus ir bagāts arī ar sintētiskiem, pretalerģiskiem pārvalkiem, kuriem piemīt dabīgo audumu svarīgākās īpašības un kas ir pielāgoti pircēja specifiskajām vajadzībām.

Gultas piederumu kopšana

Gultas veļas komplekti rūpīgi jākopj, lai izvairītos no putekļu alerģijas simptomiem. Dabīgās vilnas segas vai spilvenus (aitas, kamieļa, merino u.c.) mazgāt nav nepieciešams, bet sintētika regulāri jāmazgā veļasmašīnā, dezinficējot tos augstā temperatūrā. Lai izskaustu putekļu ērcītes, ir nepieciešama ūdens temperatūra vismaz 60°C, taču tā nav piemērota visiem audumiem. Lina veļa jāmazgā zemākā temperatūrā vai ar rokām, savukārt kokvilnas izstrādājumi ir viegli kopjami, bet, mazgājot spilgtas krāsas gultasveļu, jāizvairās no augstas temperatūras; baltai gultas veļai jāvelta vismazāk uzmanības, jo tā neizbalē no karstuma. 

Atcerieties, ka viens no svarīgākajiem labas gultas veļas kopšanas elementiem ir pareizais mazgāšanas līdzeklis. Ieteicams izvēlēties bez smaržas, dermatoloģiski apstiprinātu mazgāšanas līdzekli, kas nekairina pat visjutīgāko ādu. Tāpat ir svarīgi gultas piederumus regulāri vēdināt – aukstums un saules gaisma iznīcina putekļu ērcītes, un kārtīgi izpurinot spilvenus un segas tajos vairs nepaliek dzīvības paliekas, kuras var ieelpot ar gaisu un izraisīt dažādas nevēlamas reakcijas organismā.

Saistītās preces

avatar