Flaneļa gultas veļas izpārdošana, 30% atlaide!

Dabiskā vai sintētiskā šķiedra: kas ir labāks?

Diskusijas par dabisko un sintētisko šķiedru atšķirībām un līdzībām, šķiet, nekad neizzudīs. Katram ir savs viedoklis, taču nav noslēpums, ka dominē daudzi mīti bez reāla pamatojuma. Turklāt pieeja audumiem mainās arī atkarībā no tā, kur tas tiek izmantots. Piemēram, sporta apģērbu nozarē sintētiskās šķiedras vienkārši tiek pielūgtas. Bet parunāsim par audumiem, kurus izmanto gultas veļai.

Dabiska gultas veļa

Viena no populārākajām dabīgajām šķiedrām, ko izmanto gultas veļas ražošanai, ir kokvilna un tās dažādie sajaukumi. Tiek ražoti dažādi audumi, kuriem piemīt tās pašas lieliskās īpašības, kuras mēs mīlam no paaudzes paaudzē - varbūt ieradums un pamats stereotipam noliegt sintētiskās gultas veļas priekšrocības?

Dabiskajai gultas veļai piemīt īpašības, kas miega laikā atbilst mūsu ķermeņa vajadzībām. Tai ir lieliska gaisa caurlaidība un tā nodrošina neierobežotu gaisa plūsmu. Dabiskās šķiedras labi absorbē mitrumu, tāpēc miega laikā mūsu ķermenis ir pasargāts no tā sauktā "aukstā sviedru" efekta, kas liek mums naktī pat pamosties. 

Dabīgie audumi, ko izmanto gultas veļai, ir mīksti un maigi, tiem ir patīkami pieskarties. Šī iemesla dēļ daudzi dabīgie audumi ir piemēroti ikvienam: tiem, kuriem ir jutīga vai alerģiska āda, zīdaiņiem un bērniem. Mīkstākās šķiedras ir viegli mazgājamas un kopjamas, un traipus ir viegli noņemt bez jebkādiem papildus rīkiem, kas ir patiešām ērti.

 

Sintētiskā gultas veļa

Vai jūs domājat, ka dabiskajai šķiedrai ir tik daudz priekšrocību, ka sintētiskā gultas veļa nav neko vērta? Neskatoties uz to, dažādas sintētiskās šķiedras ir paredzētas tam, lai nodrošinātu maksimālu komfortu, tāpēc tās ir ārkārtīgi mīkstas, maigas un nekairina ādu. Sintētiskā šķiedra ir cilvēka radīta, tāpēc tai tiek piešķirtas daudzas noderīgas īpašības: neburzīga, skaista un spilgta nokrāsa, izturīga un ilgstoša. 

Viena svarīga priekšrocība ir tā, ka sintētiskās gultas veļas cena vairumā gadījumu ir izdevīga. Sintētiskās šķiedras ir lētākas, tāpēc arī gultas veļas ražotāji savus produktus var piedāvāt par lētāku cenu.

No otras puses, sintētiskā gultas veļa parasti nav piemērota tiem, kas izvēlas ekoloģisku dzīvesveidu. Bet vai tiešām? Sintētiskos audumus var pārstrādāt, un to izturība ļauj samazināt ražošanas izmaksas uz dabas rēķina (piemēram, samazinot ražošanas blakusproduktu daudzumu, jo nepieciešams mazāks skaits produktu).

Sintētiskās gultas veļas lietošana ir ārkārtīgi vienkārša. Tā ir elpojoša, absorbē mitrumu un ir maiga. Šādus audumus ir viegli mazgāt, tie ātri izžūst. Sintētiskā šķiedra gulēšanai ir populāra karstā un mitrā klimatā, jo šādos apstākļos šī gultasveļa sniedz svaiguma un vēsuma sajūtu.

Kādu gultas veļu izvēlēties?

Gan sintētiskajai, gan dabiskajai gultas veļai ir savas priekšrocības un trūkumi, tāpēc vienkārši nav iespējams viennozīmīgi atbildēt uz to, kura izvēle ir labāka. Dažiem patiks sintētiskās gultas veļas izskats, izturība un pievilcīgā cena, bet citi izvēlēsies dabiskumu, jo ir pieraduši. Tomēr neatkarīgi no tā, kādu gultas veļas veidu izvēlaties, pievērsiet uzmanību tā kvalitātei - ne ar dabīgu, ne ar sintētisku gultas veļa nebūsiet laimīgi, ja tā būs sliktas kvalitātes.

Un tie, kas patiešām nevar izlemt, ko izvēlēties, atradīs sintētiskā un dabīgā auduma gultas veļas klāstu, kas apvieno abu šo auduma īpašības. Jauktas šķiedras gultas veļa ir laba izvēle, ja vēlaties izbaudīt dabīgā auduma īpašības, taču maksāt mazāk un nodrošināt gultasveļas ilgmūžību.

Vēl viens izvēles aspekts ir gultas veļas mērķis. Galu galā palagam un spilvendrānai jāpaveic pavisam citi uzdevumi! Sintētiskās šķiedras tiek plaši izmantotas arī spilvenu un segu ražošanā - ražotāji šo risinājumu izvēlas ne velti, jo tie ir izstrādājumi, kuru kalpošanas laiks ir ilgāks.

Saistītās preces

avatar