Flaneļa gultas veļas izpārdošana, 30% atlaide!

Bērnu gultas veļas kopšana

Nav noslēpums, ka bērnu organisms ir īpaši jutīgs pret apkārtējās vides ietekmi, tāpēc bērnu gultas veļa prasa īpašu kopšanu. Taču šajā dzīves posmā lielākā daļa laika tiek pavadīta guļot, tāpēc jāraugās, lai bērnu atpūtu netraucētu nekādi ārējie stimuli. 

Lielākā daļa vecāku zina, ka dabīga, hipoalerģiska šķiedras gultasveļa ir vislabākā izvēle, taču ne visi zina, kā to pareizi kopt. Lai pārliecinātos, ka mazuļu veselību un sapņus netraucē nepatīkamas sajūtas vai alerģiskas reakcijas, aplūkosim veidus, kā uzturēt bērnu gultas veļu tīru un ilgi lietojamu.

 

Gultas veļas kopšana

Viens no lielākajiem alerģiju cēloņiem mājās ir putekļu ērcītes. Šie mikroorganismi mīl siltumu un mitrumu, tāpēc gultas veļa un matrači kļūst par ideālu vidi tiem vairoties. Šī iemesla dēļ nepietiek tikai ar pārvalku mazgāšanu: periodiski jāmazgā arī viss gultas veļas komplekts. Protams, vilnas vai sintētiskā bērnu gultasveļa ir ērtākā izvēle aizsardzībai pret putekļu ērcīšu parādīšanos – vilnas gultas veļu var mazgāt ar rokām ūdenī, bet sintētisko gultas veļus bērniem var mazgāt veļasmašīnā. Taču, ja lietojat dūnu segas, ieteicams vairākas reizes gadā veikt sauso tīrīšanu. 

Tāpat regulāri jāvēdina nelielie gultas veļas komplekti. Lai izvairītos no putekļu ērcītēm, no rītiem ieteicams uzreiz nesaklāt gultu, bet iznest segas un spilvenus ārā vai balkonā. Ziemā šīs radības viegli iznīcina aukstums, bet vasarā - tieši saules stari. Vienīgi svarīgi atcerēties pēc vēdināšanas segas izpurināt, lai tās atgrieztos mājoklī bez alergēnu atliekām.  

 

 

Gultas veļas pārvalku kopšana

Dabīgās šķiedras gultas veļas pārvalki, piemēram, kokvilnas gultas veļa, ir lieliska izvēle mazuļa komfortam, taču svarīga ir arī to pareiza kopšana. Jo plānāks audums, jo labāk elpos tavas atvases āda, taču šāda veida gultasveļa prasa atbildīgu kopšanu. Ieteicams izvēlēties maigas krāsas gultas veļas pārvalkus: baltu gultas veļu vai citu pasteļtoņu audumus var mazgāt temperatūrā virs 60°C, kur iet bojā putekļu ērcītes. 

Ja joprojām vēlaties bērna guļamistabā spilgtas krāsas, zemākas intensitātes mazgāšanas programma ar uz kreiso pusi izgrieztu veļu palīdzēs novērst izbalēšanu. Bērnu gultas veļa jāmazgā reizi nedēļā, un ieteicams izvēlēties dermatoloģiski pārbaudītu mazgāšanas līdzekli bez smaržas. Arī pledi, kas silda bērnus, prasa rūpīgu kopšanu: pirms mazgāšanas pledi ir jāizkrata, un ir ieteicams izvairīties no agresīviem mazgāšanas režīmiem vai izvēlēties saudzīgu mazgāšanu ar rokām.

 

Zīdaiņu gultas veļās kopšana

Zīdaiņi ir īpaši neaizsargāti pat saldā miega laikā, tāpēc viņu gultasveļa jāizvēlas un jākopj īpaši rūpīgi. Tā kā mazuļa termoregulācija ir ārkārtīgi jutīga, ieteicams izvēlēties elpojošus audumus, piemēram, kokvilnas satīnu. Satīna gultasveļa un satīna palagi nodrošina optimālu mazuļa ķermeņa temperatūru un neprasa rūpīgu kopšanu, taču ir svarīgi pārliecināties, ka audumos nav sintētisko šķiedru piemaisījumu. Šāda veida bērnu gultasveļu var mazgāt 40°C, ja gultas veļa ir maigās krāsās, var izmantot 60°C mazgāšanas programmu. Satīna gultasveļa ir īpaši piemērota zīdaiņiem, jo ir patīkama jutīgai ādai un ir mazāk pakļauta netīrumu uzkrāšanai, pateicoties mīkstajai, slidenajai virsmai. 

Ja Jūsu bērnu gulta ir pārklāta ar gultas veļu, kas nav no kokvilnas, rūpīgi ievērojiet kopšanas instrukcijas. Zīdaiņu gultas veļu ieteicams mazgāt reizi nedēļā, tāpēc pārliecinieties, ka mazgāšanas temperatūra un programma pareizi dezinficēs audus, nebojā tos un nepasliktinās izturību. Iesakām pārliecināties, vai izvēlētie gultas veļas komplekti atbilst pamatprasībām – meklēšanas lodziņā ievadot atslēgvārdus "gultas veļa bērnam" vai "gultas veļa internetā", varēsiet pārskatīt to sastāvu un priekšrocības.

Saistītās preces

avatar