Piegāde var ilgt līdz 7 darba dienām.

7 padomi, kā nodrošināt, lai gultas veļa vienmēr izskatītos kā jauna

Jaunā gultas veļa izskatās nevainojami: materiāla virsma ir gluda, maiga un mīksta, un tajā iegrimt ir liela bauda. Vēlaties pēc iespējas ilgāk saglabāt savas gultas veļas sākotnējo izskatu? Tikai daži nepareizi soļi tās kopšanā un jūsu jaunais gultas veļas komplekts zaudēs savu izskatu un īpašības. Šajā rakstā atklāsim dažus noderīgus padomus par to, kā kopt gultas veļu un saglabāt tās skaisto izskatu pēc iespējas ilgāk.

Sargājiet gultas veļu no saules gaismas

Tiešie saules stari var izbalināt gultas veļas krāsu, tādējādi tā zaudē savu sākotnējo izskatu. Ja jūsu gulta ir vērsta pret logu un bieži ir pakļauta saules gaismai, pārliecinieties, ka izmantojat gultas pārklāju, lai pasargātu gultas veļu. Tomēr ir ļoti ieteicams vēdināt gultas veļu brīvā dabā, taču to nevajadzētu ilgstoši atstāt saulē.

Izmantojiet maigu mazgāšanas līdzekli

Agresīvie mazgāšanas līdzekļi noņem traipus un padara audumu baltāku, taču šis efekts ir tikai īslaicīgs - tie faktiski padara audumu trauslāku. Šī iemesla dēļ gultas veļas kopšanai vislabāk izvēlēties maigus mazgāšanas līdzekļus un audumu mīkstinātājus Piemēroti ir arī dabīgie mazgāšanas līdzekļi, jo tos ir vieglāk izmazgāt no auduma - ir svarīgi pārliecināties, ka audumā neuzkrājas mazgāšanas līdzekļa atliekas, jo tas var to cietināt.

7 padomi, kā nodrošināt, lai gultas veļa vienmēr izskatītos kā jauna | Gultas Veļa | Nostra.lv

Mazgāšana pareizā temperatūrā

Daudzi cilvēki joprojām domā, ka visu gultas veļu mazgā vienādā temperatūrā, taču tā nav taisnība. Pirms mazgāšanas jāpārbauda gultas veļas komplekta etiķete un jāievēro ieteikumi. Tikai izvēloties pareizo mazgāšanas temperatūru, varat nodrošināt, ka audums mazgāšanas laikā netiks bojāts un saglabās visas savas īpašības, tostarp izskatu.

Uzglabājiet tikai tīru gultas veļu

Ja ziemā izmantojat vienu gultas veļas komplektu, bet vasarā - otru, pārliecinieties, ka tā tiek pareizi uzglabāta. Vislabāk gultas veļu uzglabāt gaisu caurlaidīgos audumos, piemēram, kokvilnas maisos. Skapju plauktos vienmēr novietojiet tikai tīru, svaigi izmazgātu gultas veļu. Neizmazgātas gultas veļas uzglabāšana var būt lieliska vide baktērijām un parazītiem, turklāt netīrumi un traipi var iesūkties un dziļi iespiesties audumā.

Skapī ielieciet dabīgos aromātiskos maisiņus

Skapim domātos maisiņus ar dabīgajiem aromātiem varat iegādāties mājsaimniecības preču veikalos. Tie ne tikai izdala patīkamu aromātu, bet arī aizsargā pret kaitēkļiem, piemēram, kodēm. Šādi maisiņi ir ideāli piemēroti gultas veļas uzglabāšanai un aizsardzībai skapī. 

7 padomi, kā nodrošināt, lai gultas veļa vienmēr izskatītos kā jauna | Gultas Veļa | Nostra.lv

Izvairieties no pārmērīgi augstas temperatūras

Veļas mazgāšana, žāvēšana, gludināšana - gultas veļai patiešām ir daudz kas jāiztur, taču ilgtermiņā tā neizbēgami atstāj savas pēdas. Ja vēlaties, lai jūsu gultas veļa pēc iespējas ilgāk izskatītos kā jauna, izvairieties no augstas temperatūras. Ir pieņemts domāt, ka augsta temperatūra pasargā audumus no mikrobiem, taču patiesībā tā nekad nebūs tik augsta, lai tos visus iznīcinātu. Veļas mazgāšanas līdzeklis labi veic savu darbu, tāpēc mēs varam arī izžāvēt gultas veļu: izvēlieties zemāku mazgāšanas temperatūru, žāvējiet pārvalkus brīvi pakārtus, gludiniet ar vēsāku gludekli.

Gultas veļu mazgājiet atsevišķi

Izvairieties mazgāt gultas veļu kopā ar drēbēm, jo drošības aizdares, rāvējslēdzēji un citi asi un cieti elementi var sabojāt audumu. Veļas mazgāšanas laikā gultas veļa ir vairāk pakļauta bojājumiem, jo audums kļūst smagāks, kad tas kļūst slapjš, un pat šķietami nevainīga poga var saplēst veļas audumu. Labākais risinājums labas higiēnas nodrošināšanai ir mazgāt gultas veļu atsevišķi.

Saistītās preces

avatar