Flaneļa gultas veļas izpārdošana, 30% atlaide!

Vai vilnas segas ir piemērotas lietošanai vasarā?

Par vilnas priekšrocībām ir dzirdējuši daudzi, taču ne visi zina, ka vilna ir lielisks materiāls segu izgatavošanai. Dabīgās vilnas priekšrocības padara to par lielisku izvēli miegam. Vilnas segas ne tikai sniedz komfortu un siltumu, bet arī palīdz ātrāk iemigt un labāk izgulēties.

Daudzi vilnu pazīst kā šķiedru, kas nodrošina lielisku siltumu. Tātad, rodas dabisks jautājums: vai vilnas segas var izmantot arī vasarā? Pateicoties savām unikālajām īpašībām, vilnas izstrādājumi ir piemēroti ne tikai gulēšanai vasarā, bet arī palīdz mierīgi gulēt tveicīgās un karstās vasaras dienās. Aicinām uzzināt vairāk par vilnas segu priekšrocībām vasaras periodā.

Vilnas segas nepārspējamās īpašības

Vilna ir dabiska un daudzfunkcionāla šķiedra, ko cilvēce izmanto jau daudzus gadus. Droši vien visi esam izmēģinājuši, cik silti ir vilnas džemperi, taču vilna ar savām unikālajām īpašībām var iepriecināt arī citādāk. Viena no tām ir segas, kas lieliski atklāj vilnas priekšrocības.

Viena no svarīgākajām un vērtīgākajām vilnas šķiedru īpašībām ir termoregulācija. Dabiskā vilna ātri pielāgojas ķermeņa temperatūrai un saglabā siltumu. Šķiedra ir arī ļoti elpojoša, tāpēc, guļot zem vilnas segas, jūs nejutīsiet nepatīkamo aukstā mitruma sajūtu. Tieši šo iemeslu dēļ vilnas segas ir tik novērtētas ziemā, kad siltums un jaukums ir visvairāk vēlams.

Gaisa caurlaidība ir lieliska īpašība, kas piešķir vilnas šķiedrai tās universālumu. Gaisa plūsma zem vilnas segas neradīs svīšanu, un jūsu ķermenim būs viegli regulēt temperatūru pat miega laikā. Tas ir ārkārtīgi svarīgi bērniem, kuru organisms vēl neprot ātri pielāgoties – mazuļi nereti miega laikā pārkarst un tā rezultātā pamostas naktī. Savukārt tieši gaisa caurlaidība nodrošina to, ka zem vilnas segas varēsiet justies ērti ne tikai aukstajā ziemā, bet arī siltajās vasaras naktīs.

Mūsdienās daudzi cieš no dažādām alerģijām. To radītā ietekme ir ārkārtīgi nepatīkama, tāpēc mēs atkal pievēršamies dabiskajām šķiedrām, kas ir daudz "draudzīgākas" mūsu ķermenim. Un vilna neapšaubāmi ir viena no tām šķiedrām, jo tā ne tikai neizraisa alerģiskas reakcijas, bet arī atgrūž putekļus un netīrumus, turklāt, pateicoties lanolīnam, tā it kā attīrās pati. Šī iemesla dēļ vilnas segas ir lieliska izvēle cilvēkiem ar alerģijām vai jutīgu ādu.

Vai vilnas segas ir piemērotas lietošanai vasarā? | Segas | Nosta.lv

Kāpēc vasarai būtu jāizvēlas vilnas sega?

Droši vien nav jautājumu, kāpēc vilnas sega ir lieliska izvēle ziemai – aukstajā sezonā siltums ir ārkārtīgi svarīgs. Tomēr šīs segas ir lieliski piemērotas lietošanai visu gadu, lai gan frāze "vilnas vasaras sega" var izklausīties nedaudz dīvaini. Tomēr vilnas īpašības ir vienkārši nepārspējamas - izmēģiniet šīs segas vasarā, un jūs vairs negribēsiet gulēt zem citas segas.

Lai gan karstās vasaras dienās var šķist, ka vislabākā izvēle ir vēsa un svaiga sega, patiesībā miega komfortu nodrošina temperatūra, kas atbilst mūsu ķermeņa siltumam. Tieši to nodrošinās vilnas sega. Pateicoties lieliskajai gaisa plūsmai, zem tās nesvīdīsiet, un to nav iespējams salīdzināt ar sintētiskiem materiāliem.

Kad ir karsts, mēs svīst vairāk, un gulētiešanas laiks nav izņēmums. Diemžēl mitrums rada aukstuma sajūtu, kas bieži mūs pamodina naktīs. Vilnas segas palīdz novērst mitrumu, jo tā ātri iztvaiko šķiedras lieliskās vadītspējas dēļ. Galu galā, nekad neesam redzējuši aitu, kas būtu nosvīdusi.

Vasarā ādai nākas daudz paciest: karstums un saules stari izgaro ādas mitrumu, padarot to jutīgāku un jutīgāku pret bojājumiem. Sintētiska gultasveļa vai raupji audumi var kairināt saulē apdegušo ādu, tāpēc vilnas šķiedras sega ir lieliska izvēle - tā neradīs alerģiskas reakcijas vai kairinājumu.

Vilnas segas tiek izgatavotas no dažādu veidu vilnas, piemēram, aitas, alpakas un kamieļa. Tāpat šķiedru var bagātināt ar kašmira, merino vai andoras vilnu. Šīs šķiedras pieder pie luksusa vilnas kategorijas, un tām ir vēl labākas īpašības. Izvēlies savu vilnas segu vai pleds un pārliecinies, cik labi siltās vasaras naktīs ir gulēt zem šādas segas.

Saistītās preces

avatar