Lieldienu izpārdošana 20.03.- 31.03. 25% atlaide ar kodu LIELDIENAS2024 *atlaides nesummējas

Vai ir pienācis laiks mainīt spilvenu?

Pēdējā laikā ir kļuvis grūtāk ērti iekārtoties gultā, vai arī Jūs slikti guļat? Varbūt tagad ir pienācis laiks mainīt spilvenu. Jo labāka miega kvalitāte ir lieliska motivācija parūpēties par savu gultas veļu! Lai gan spilvens nav tik liels kā sega vai matracis, tas ir ļoti svarīgs miega kvalitātei, un dažos gadījumos pat vissvarīgākā gultas veļas komplekta daļa.

Mums visiem patīk tā sajūta, kuru sniedz mums mīksts spilvens,  bet tā funkcija nav tikai komforts. Spilvens palīdz mūsu ķermenim uzturēt pareizu mugurkaula stāvokli miega laikā, kas ir ļoti svarīgi - nepareizs stāvoklis neļauj atbrīvoties, un tas ir faktors, kas būtiski ietekmē miega kvalitāti. Ja spilvena ietekme uz miega kvalitāti nešķiet nozīmīga, padomājiet par to, ka no rīta Jūs varat pamosties ar muguras sāpēm - daudzos gadījumos tas ir nepareiza mugurkaula stāvokļa, par ko ir atbildīgs spilvens, rezultāts.

Kāpēc spilvena maiņa  ir tik svarīga?

Viens no galvenajiem iemesliem ir komforts un ērta gulēšanas pozīcija. Nolietots spilvens nevar pienācīgi pildīt savas funkcijas, tāpēc ir grūti mierīgi un ērti gulēt visu nakti. Tas ir galvenais, bet noteikti nav vienīgais iemesls spilvena maiņai.

Katru nakti, kad guļam, uz spilvena pārvalka krājas ādas atmirušās šūnas, ādas izdalījumi, sviedri, matu daļiņas. Lielāko daļu netīrumu aiztur pārvalks, ko bieži mazgājam, bet tas nespēj pilnībā aizsargāt spilvenus, tāpēc dažas no šīm daļiņām, kas nav redzamas ar neapbruņotu aci, nonāk spilvena audumā. Laika gaitā šāds piesārņojums pieaug.

Ilgi lietotiem spilveniem ir pietiekami daudz organisko daļiņu, kas ir putekļu ērcīšu barība. Tie ir mikroorganismi, kurus mēs neredzēsim ar neapbruņotu aci, bet Jūs noteikti jutīsiet to kaitējumu. Jo īpaši putekļu ērcītes ir bīstamas alerģiskiem cilvēkiem, un to ķermeņa daļiņas ir tik mazas, ka tās var ieelpot un uzkrāties plaušās. Turklāt ērcītes piešķir papildu svaru spilvenam un pasliktina pildvielas gaisa caurlaišanas  īpašības, spilvens laika gaitā zaudē savu mīkstumu un stingrumu.

Pazīmes, ka ir jāmaina spilvenu

Dažreiz var būt diezgan grūti atcerēties, kad iegādājāties un cik ilgi izmantojat spilvenu. Lai pamanītu, ka ir pienācis laiks mainīt spilvenu palīdzēs šādas  pazīmes:

  • spilvena pildviela ir kļuvusi nevienmērīga, jūtami nelīdzenumi;
  • uz spilvena viegli pamanāmas krāsas izmaiņas;
  • bieži pamostoties jūtat muguras vai plecu sāpes, guļot notirpst rokas un kājas ;
  • Ir grūtāk atrast ērtu gulēšanas pozīciju, pamostaties slikti izgulējušies;
  • no rīta jūtat galvassāpes, tās parādās arī kopā ar spriedzi dienas laikā;
  • ejot gulēt vai ceļoties sākat škaudīt;
  • pirms gulēt iešanas ir vēlme katru reizi sapurināt spilvenu;
  • salokot spilvenu uz pusēm, tas uzreiz neatgriežas sākotnējā stāvoklī.
  • Ja pamanījāt vienu vai vairākas pazīmes, pasteidzies parūpēties par jaunu spilvenu - no vecā būs jāatsakās.

Lai spilvens kalpotu ilgāk

Viens no labākajiem veidiem, kā pagarināt jebkāda pildījuma spilvena kalpošanas laiku, ir izmantot piemērotus pārvalkus. Tie ir jāizvēlas precīzi atbilstoši spilvena lielumam - parasti tas ir vienkārši, jo tiek izmantoti vairāki spilvenu un spilvenu pārvalku standarta formāti. Regulāri mazgājiet spilvena pārvalku, bet ne retāk kā reizi 3-4 nedēļās. Tas ir optimālais periods, kurā audumā uzkrātos organiskos mikronetīrumus var efektīgi izmazgāt mazgāšanas laikā.

Pievērsiet uzmanību spilvena etiķetei - dažus var mazgāt veļas mašīnā. Pat ja esošo spilvenu, saskaņā ar etiķeti nedrīkst mazgāt, pārliecinieties, ka tas tiek  vēdināts vismaz vairākas reizes gadā. Ieteicams to darīt saulainā dienā, jo saules stariem ir antibakteriāla iedarbība, savukārt ārā spilvens piesātinās ar svaigu gaisu, tāpēc tas būs apjomīgāks un svaigāks.

Rūpējieties par savu spilvenu un tas Jums dāvās saldu miegu!

Saistītās preces

avatar