Flaneļa gultas veļas izpārdošana, 30% atlaide!

Tekstils rada interjera noskaņu

Veidojot interjeru, liela uzmanība tiek pievērsta apdarei, kamēr tekstilizstrādājumi netiek ņemti vērā. Jā, tekstilizstrādājumus ir daudz vieglāk mainīt, taču tā nav tikai pēdējā detaļa interjerā, par ko aizdomāties - tekstilizstrādājumi rada visu noskaņu un pat var kļūt par interjera galveno akcentu. Neticat? Paskatieties, kāda izskatītos jūsu viesistaba, ja no tās izņemtu visus tekstilizstrādājumus?

Tādēļ uz tekstilizstrādājumiem mēs skatāmies pavisam citādāk. Protams, funkcionalitāte ir ļoti svarīga, taču mēs pievēršam uzmanību arī tekstilizstrādājumu izskatam, tāpēc jūs varat atrast tieši to, kas nepieciešams, lai mājās izveidotu vēlamo noskaņu.

Kāpēc tekstilizstrādājumi interjerā ir tik svarīgi?

Tekstilizstrādājumi palīdz soli pa solim radīt vēlamo interjera noskaņu. Iedomājieties, kā mainītos guļamistaba, vienkārši nomainot mīksto gultas pārklāju uz zelta krāsas mirdzošu samtu! Izvēloties tekstilizstrādājumus mājām, jums ir jābūt redzējumam, kādu noskaņu vēlaties radīt, kā pārveidot interjeru. Modernais, klasiskais, romantiskais stils vai varbūt burvīgais rokoko? Ar tekstilizstrādājumiem viss ir iespējams, un tas neprasa daudz laika vai dārgu remontu.

Vēl viena tekstilizstrādājumu funkcija interjerā - telpas veseluma nodrošināšana. Jūs nevēlaties, lai viena istaba būtu balta, bet otra - tumši zila? Tekstila detaļas palīdzēs saglabāt interjera integritāti un mazināt kontrastu. Turklāt, spēlējoties ar tekstilizstrādājumiem, interjeram var pievienot vairāk toņu un krāsu akcentus, savukārt tekstilizstrādājumiem parasti ir divi vai maksimāli trīs toņi.

Apskatīsim dažus piemērus. Maigie un mīkstie materiāli piešķir interjeram sievišķīgu, maigu, romantisku sajūtu. Baltie un gaišie toņi ir īpaši piemēroti, jo saskan ar sienu gaišo krāsu, vienlaikus "mīkstinot" telpu un nodrošinot maiguma un mājīguma sajūtu. Tikmēr pat viens rakstains spilvens gultas centrā var kļūt par nozīmīgu guļamistabas akcentu. Integritātes labad pat visdaudzveidīgākajā audumā vajadzētu būt nedaudz tādas krāsas, kas jau atrodas interjerā.

Kā radīt interjera noskaņu ar tekstilizstrādājumiem?

Kad esat sapratis, kāda nozīme tekstilizstrādājumiem ir interjerā, ir pienācis laiks to izmantot. Viens no labākajiem veidiem ir oriģinalitāte. Reizēm var šķist, ka tekstilizstrādājumi tikai papildina istabas interjeru, bet patiesībā ir tieši pretēji. It īpaši, ja izvēlaties spilgtas krāsas vai ekskluzīvus rakstus. Visi interjera dizaineri lieliski izmanto tekstilizstrādājumus, un dara to prasmīgi - audumu raksti, toņi un faktūras nosaka visas telpas izkārtojumu un bieži ir galvenie akcenti.

Lai iegūtu izsmalcinātu rotaļīgumu, apvienojiet rakstus, faktūras, izkārtojumus, bet nemainiet dominējošo krāsu. Izmantojot to pašu toni, telpa radīs vienotības sajūtu, jo tā netiks sadalīta daļās. Mainot krāsas, interjers kļūst eklektisks, un vienotas sajūtas radīšana var būt sarežģīta. Daudzās krāsas rada savdabīgu stilu, kas meklējams tālu eksotiskās zemēs vai mākslinieku darbnīcās.

Slāņi nodrošina ekskluzivitāti. Tas rada klasisku, bet vizuāli saistošu iespaidu. Šim nolūkam izvēlieties līdzīgus toņus un dažādas faktūras, sākot no kažokādas maiguma līdz trikotāžai, no mīkstas frotē kokvilnas līdz stingram satīnam. Šeit svarīgs ir kontrasts, kas būtu jāatklāj pamazām, nesteidzoties. Tā ir izsmalcināta greznība un elegance, kuru varat dabūt jebkurā mājas stūrī.

Lai iegūtu rotaļīgu noskaņu, meklējiet spilgtus krāsu akcentus. Tām vajadzētu būt mazām, līdz divām vai trim detaļām, kas atrodas dažādās telpas daļās un ir izteikti kontrastējošas ar kopējo vidi. Tie var būt spilveni, sega, un, ja virtuve ir apvienota ar dzīvojamo istabu, tad to lieliski papildinās virtuves dvieļi.

Saistītās preces

avatar