Flaneļa gultas veļas izpārdošana, 30% atlaide!

Segas izvēle pēc gadalaikiem

Mēs dzīvojam pastāvīgi mainīgā klimatā, un mums ir četri gadalaiki. Tas lielā mērā ir saistīts ar miegu: vasarā ir karsts un gribas svaigumu, bet ziemā meklējam siltumu un mājīgumu. Segai ir vislielākā ietekme, jo miegā organismam ir nepieciešama optimālā temperatūra – tikai tā var labi izgulēties un atpūsties un pamosties ar enerģiju, kas nepieciešama dienas darbam.

Sega rudenim un pavasarim

Pārejas sezonām jāmeklē starpposma variants. Vēlā pavasarī un agrā rudenī vēl ir siltas dienas, taču segu nemainīsi saskaņā ar laika prognozēm! Lieliska izvēle ir vilna. Tiem, kas novērtē maigumu un mīkstumu, patiks merino vilnas un kokvilnas kombinācija, un, ja vēlaties arī vieglumu – izvēlieties kamieļa vilnas segu, kurai ir ārkārtīgi laba termoregulācija.

Kokvilnas izstrādājumu cienītājiem patiks sega, kas ir pietiekami silta, bet karstākā laikā neļauj sakarst. Tā pildījumam tiek izmantota kokvilnas un poliestera kombinācija, kas nodrošina izcilu mīkstumu un pufīgumu. Ar šādu segu jūs jutīsities tā, it kā gulētu mākoņos, un dabīgā šķiedra nodrošinās lielisku gaisa caurlaidību un garantēs komfortu arī mainoties temperatūrai.

Bambusa segas arī ir laba izvēle. Šī unikālā šķiedra ļoti labi uzsūc mitrumu un ātri to iztvaiko. Tamdēļ šādas segas ir lieliski piemērotas siltākām dienām, zem tām vienmēr jutīsies ērti. Un, gaisam atdziestot, bambusa šķiedras gaisa spraugas darbosies kā siltuma filtrs – tas saglabās uzkrāto siltumu ķermeņa iekšienē un to patīkami sildīs. Turklāt šīs segas ātri pielāgojas ķermeņa temperatūrai un vienmēr ir patīkamas pieskārienam, un tas ir īpaši patīkami, kad pārsteidz mitrāks laiks.

 

 

Sega ziemai (vēlam rudenim)

Kad laiks atdziest, ir vērts izvēlēties siltu segu – tas noteikti nav nekāds jaunums. Tomēr ne katra biezā sega ir silta, turklāt ir nepieciešama lieliska gaisa caurlaidība, pretējā gadījumā ķermenim miega laikā būs grūti regulēt temperatūru un jūs galu galā pamodīsities no karstuma.

Siltumu lieliski izolē mīkstas un pūkainas segas, kuru šķiedrā ir daudz gaisa spraugu. Ziemai lieliski piemērota ir dabīgās vilnas sega – varat izvēlēties ar unikālām īpašībām raksturīgo kamieļu vilnu. Tā ir viegla, mīksta un lieliski silda, bet neļauj tai uzkarst. Šī sega liksies gluži kā pleds, taču neļaujiet sevi apmānīt – tā ir patiešām silta.

Ziemai lieliski der arī Tencel šķiedras segas, kuras ieteicamas arī bērniem. Šī dabiskā šķiedra ir piemērota pat ļoti jutīgai ādai, un tai piemīt vislabākās augu un dzīvnieku šķiedru īpašības.

Vēl viena iespēja ir mikrošķiedras segas, kas būs pufīgākas un biezākas. Tās patiks tiem, kas novērtē maigumu. Gaisa spraugas pilda divējādu funkciju: izolē siltumu, bet tajā pašā laikā ļauj ķermenim elpot, palīdz iztvaikot mitrumu, lai jūs varētu mierīgi un ērti gulēt.

 

Sega vasarai

Vasarā daudzi segas vietā izvēlas pledus, taču tas ne vienmēr ir labākais risinājums. Likumsakarīgi, ka vasarā mēs vairāk svīdām, tāpēc gultas piederumu antibakteriālās īpašības ir ārkārtīgi svarīgas. Ar tām raksturīgas tencel, bambusa šķiedras, poliestera bumbiņas. Antibakteriālās īpašības novērš netīrumu uzkrāšanos segas iekšpusē, tāpēc tajās neveidojas pelējums un mikroorganismi – tas viss var izraisīt ārkārtīgi nepatīkamus alerģijas simptomus.

Ja vēlaties baudīt mīkstu un pūkainu segu arī vasarā, kas atgādina mākoni, izvēlieties tādu, kas ir piepildīta ar dobām poliestera šķiedras bumbiņām. Pievērsiet uzmanību arī šuvumam – to neizmanto velti. Karstā laikā miegs nav tik mierīgs, tāpēc ļoti svarīgi ir izvairīties no gultas veļas kroku veidošanās, un blīvāks dūriens nodrošina, ka pārvalki labāk pieguls.

Vasarai lieliski derēs arī sega no kapoka šķiedru maisījuma ar poliesteru. Tā būs viegla un mīksta, bet neļaus pārkarst. Kapoka šķiedra tiek uzskatīta par vienu no vieglākajām pasaulē, un vasarā miega laikā ir svarīgi justies un kustēties brīvi – tāpēc vieglās segas siltajā sezonā ir tik ērtas.

Meklējat segu? Mūsu veikalā atradīsiet daudzveidīgu izvēli visiem gadalaikiem un vienmēr iegūsiet labāko cenas un kvalitātes attiecību. Atklājiet rūpīgi atlasītu klāstu, kas nodrošinās ērtu un mierīgu miegu visa gada garumā.

Saistītās preces

avatar