Flaneļa gultas veļas izpārdošana, 30% atlaide!

Mājas tekstilizstrādājumi mājdzīvniekiem

Katrs četrkājainā drauga īpašnieks zin, cik ir nepatīkami, kad mājā viss ir apklāts ar dzīvnieka matiem. Pavasaris un rudens ir pats aktīvākais gadalaiks kaķu un suņu audzētājiem - mainoties mājdzīvnieka kažokam, nepieciešams daudz vairāk pūļu, lai uzkoptu māju. Jūs varat krietni atvieglot savu mājas uzkopšanas pieredzi - vienkārši izvēloties piemērotu mājas tekstilu.

Pie kādiem audumiem nepielīp dzīvnieku mati?

Dzīvnieku mati mājās patiešām ir kaitinoši, turklāt, tos ir ārkārtīgi grūti noņemt no tekstilizstrādājumiem: spilvendrānām, segām, gultas veļas... Viens no drošākajiem veidiem, kā izvairīties no šīs nekārtības - izvēlēties pareizu audumu.

Viena no universālākajām izvēlēm - dabīgā kokvilna. Kokvilnas izstrādājumu klāsts ir plašs, tāpēc Jūs noteikti atradīsiet visus Jums nepieciešamos tekstilizstrādājumus. Vislabākais ir tas, ka pie kokvilnas gultas veļas un kokvilnas plediem dzīvnieku mati pielīp daudz mazāk. Šo īpašību pamanīsiet uzreiz, ja izvēlēsieties biezākus un izturīgākus kokvilnas audumus, piemēram, linu vai satīna gultas veļu.

Vēl viena lieliska izvēle ir zīds - šis audums ir tik slidens, ka dzīvnieku mati uz tā vienkārši nepaliek. Tas pats attiecas arī uz augstas kvalitātes kokvilnas satīnu, kas ir lētāka alternatīva zīda gultasveļai.

Daudzi cilvēki linu uzskata par cietu un stingru audumu, taču tas var būt arī neticami mīksts un elastīgs. Svarīgākais ir tas, ka lina audums ir diezgan izturīgs pret dzīvnieku matiem šķiedru izturības dēļ. Lina izstrādājumus ir nedaudz grūtāk kopt, jo tas viegli burzās, taču lina gultas veļa kalpo ilgu laiku un ir lieliski piemērota suņu vai kaķu īpašniekiem.

Mājas tekstilizstrādājumi mājdzīvniekiem | Pledi | Nosta.lv

Praktisks gultas pārklājs

Ja vēlaties pasargāt savu gultas veļu no apkārtējās vides piesārņojuma, izmantojiet gultas pārklāju. Tas ne tikai pasargās Jūsu pārvalkus no dzīvnieku matiem, bet arī no putekļiem un saules gaismas negatīvās ietekmes. Gultas pārklājs piešķirs Jūsu gultai estētisku izskatu un būs lieliska guļamistabas interjera detaļa.

Ja uzskatāt, ka klasiskie gultas pārklāji ir novecojuši, tad varat izvēlēties pledu. Tas ir mājīgāks risinājums tiem, kas vēlas rotaļīgāku, siltāku un neformālu guļamistabas interjeru. Četrkājaino draugu īpašniekiem vajadzētu pievērst uzmanību segas sastāvam: vislabākā izvēle ir dabīga vilna. Pledi tiek gatavoti no aitas, kazas, kamieļa vilnas vai dažādu vilnu maisījumiem. Ārkārtīgi populāri ir merino vilnas pledi - tiem ir ļoti labas termiskās īpašības, tie ir izturīgi un elastīgi.

Vilnas pleds labi noderēs kā gultas pārklājs, jo tā saturā ir lanolīns. Šis sekrēts palīdz vilnas izstrādājumiem neabsorbēt smakas uz aizsargā pret mitrumu - nevienam nav noslēpums, ka mūsu mājdzīvnieki var būt šo problēmu avots. Vilnas šķiedras novada mitrumu un tām piemīt antibakteriālas īpašības. Tāpēc, ja pārklāsiet savu gultu ar dabīgās vilnas pārklāju, Jums nebūs jāuztraucas, ja uz tās gulēs arī Jūsu četrkājainais draugs.

Kā izvairīties no dzīvnieku matiem, un noņemt tos no tekstilizstrādājumiem?

Ja mājas tekstilizstrādājumi vai mēbeles ir aplipuši ar dzīvnieku matiem, uzvelciet gumijas cimdus, paņemiet mitru sūkli un notīriet visu virsmu. Elektrostatikas dēļ suņa vai kaķa mati pielīp pie gumijas cimdiem un to var viegli savākt un izmest.

Lieliska profilakse ir dzīvnieka ķemmēšana, kas īpaši palīdz pavasara un rudens sezonā. Diemžēl, šis nav garantēts veids, kā pilnībā novērst dzīvnieku matu problēmu. Ja vēlaties, lai dzīvnieku mati mazāk pielīp pie mēbelēm un priekšmetiem Jūsu mājās, pārliecinies, ka telpās ir pareizs mitruma balanss. Elektrostatika liek dzīvnieku matiem kustēties un pielipt vienā vai citā vietā. Ja nedaudz paaugstināsiet mitruma līmeni mājās, lielākā daļa dzīvnieku mati paliks uz grīdas un tos būs vieglāk savākt un izmest.

Četrkājainie draugi - svarīga ģimenes sastāvdaļa, tāpēc neļausim, lai šo skaisto cilvēka un dzīvnieka draudzību aizēnotu tādi sīki sadzīves pārpratumi kā dzīvnieku mati uz mājas tekstila.

Saistītās preces

avatar