Flaneļa gultas veļas izpārdošana, 30% atlaide!

Labākais spilvena pildījums

Droši vien neviens neuzdrošināsies iebilst, ka spilvenam ir vislielākā ietekme uz miega kvalitāti. Taču spilvena izvēle mūsdienās ir sarežģīta – ražotāji piedāvā plašu un ārkārtīgi daudzveidīgu sortimentu, taču retais pircējs zina, cik pildviela patiesībā ir atšķirīga. Tāpēc steidzamies palīgā un pārrunāsim, kādu spilvenu izvēlēties un ar ko atšķiras ražošanā izmantotie materiāli.

 

Spilveni no spalvām

Agrāk ļoti populāri bija no spalvām izgatavoti spilveni, taču mūsdienās tiem ir lieliskas alternatīvas. Šie spilveni ir mājvieta putekļu ērcītēm un tās izraisa alerģijas, tāpēc augu vai sintētiskā pildviela tiek uzskatīta par labāku. Mūsu veikalā dūnu spilvenus neatradīsi, bet, ja tie tomēr patīk, tad jums šis un tas ir jāzina.

Pirmkārt, spalvu spilveni tiek izgatavoti, izmantojot pīļu vai zosu dūnas. Tās ir mīkstas un pūkainas, bet sajaucoties kļūst stingrāki. Attiecība var atšķirties, un no tā atkarīga spilvena cietība. Šādi spilveni ir diezgan ērti, taču var izraisīt alerģijas, tiem nepieciešama īpaša piesardzība, lai nodrošinātu putekļu ērcīšu novēršanu. Tāpat neizvēlieties lētus variantus, jo slikts ārējais audums laidīs cauri dūnas un guļot sajutīsiet smailos spalvu galiņus.

 

Labākais spilvena pildījums | Spilveni | Nostra

 

Bambusa spilveni

Mīkstie un pūkainie bambusa spilveni ir ārkārtīgi ērti lietošanā. Šī šķiedra samazina svīšanu, tāpēc miegā jutīsieties spirgti un komfortabli, izvairoties no aukstās sviedru sajūtas. Dabīgajai augu bambusa šķiedrai piemīt arī antibakteriālas īpašības, tāpēc tajā neveidojas pelējums, sēnītes, tajā nedzīvo mikrobi. Pateicoties šai funkcijai, bambusa spilveni ir īpaši piemēroti alerģijas slimniekiem.

Tāpat svarīgi arī zināt, ka bambusa spilvens ārkārtīgi labi uzsūc mitrumu un ātri to iztvaiko. Salīdzinājumā ar kokvilnu, bambuss „strādā“ pat 2–4 reizes ātrāk. Šis spilvens ir ļoti vērtīgs tiem, kuri nemierīgi guļ, ir alerģiski, cieš no ķermeņa temperatūras svārstībām miega laikā.

 

Viskoelastīgs spilvens

Droši vien ir gadījies redzēt modernus viļņveida spilvenus – tie ir viskoelastīgi. Šiem spilveniem var būt dažādi izmēri un formas, taču to īpašā iezīme ir tāda, ka to pildviela, šķiet, iegaumē galvas un kakla stāvokli. Viskoelastīgais spilvens var būt cietāks vai mīkstāks – tas ir saistīts ar tā virsmu, kas var būt gluda vai profilēta.

Viskoelastīgā spilvena pildījumā ir nelieli gaisa kanāli, tāpēc miega laikā gaisa plūsmas ir labi vēdinātas. Ne visiem šie spilveni patīk, taču cienītāji atzīst, ka citus spilvenus vairs nemaz nevēlētos. Tie ir ērti un piemēroti cilvēkiem ar dažādām slimībām: radikulītu, osteohondrozi, kakla, muguras sāpēm.

Ņemiet vērā, ka viskoelastīgais spilvens var būt gan ciets, gan gabalos pildīts. Neskatoties uz šo atšķirību, atšķirīgā spilvenu iezīme saglabājas – tas pielāgojas kakla, galvas un plecu stāvoklim. Vienīgā atšķirība ir tā, ka polsterējuma daudzumu var mainīt, tādējādi mainot arī spilvena augstumu.

 

Mikrošķiedras spilvens

Daudziem cilvēkiem patīk mikrošķiedras spilveni, jo tie ir ārkārtīgi mīksti un pufīgi, turklāt tiem piemīt pretalerģiskas īpašības – tajos nevar dzīvot putekļu ērcītes. Patiesībā mikrošķiedras spilvenus dažreiz pat sauc par mākslīgajām pūkām, jo guļot, sajūta ir līdzīga tai, kad tiek izmantoti dūnu spilveni. 

Tomēr mikrošķiedras spilveni ir zemāki, mīkstāki. Ja jums patīk stingrāki un augstāki, meklējiet tādu, kurā kā pildviela tiek izmantotas mikrošķiedras bumbiņas. Šie spilveni ir diezgan mīksti, bet lielākas pildvielas daļiņas piešķir tiem stingrību, šāds mikrošķiedras spilvens būs augstāks.

 

Labākais spilvena pildījums | Spilveni | Nostra

 

Poliestera spilvens

Kolīdz rodas jautājums, kā izvēlēties spilvenu, poliesteram daudzi atmet ar roku. Bet pilnīgi bez pamatojuma! Tā ir moderna sintētiskā šķiedra, kurai ir lieliskas īpašības gulēšanai. Šādus spilvenus ir viegli kopt, un poliestera šķiedras bumbiņas ir elastīgas un pufīgas, saglabājot savas īpašības ilgu laiku. Tiesa, šādos spilvenos ilgtermiņā var parādīties kunkuļi, taču tas parasti notiek nepareizas kopšanas dēļ.

Vēl viens pārliecinošs arguments poliestera pildījuma spilvenu izvēlei ir lieliskā cenas un kvalitātes attiecība. Lētā šķiedra labi caurlaiž gaisu, uzsūc mitrumu. Un vēl vairāk: modernais poliesters pēc savām īpašībām ir pat līdzīgs dabiskajai kokvilnai, taču ir daudz elastīgāks un pūkaināks, tamdēļ – ilgmūžīgāks, ar to pildītos spilvenus var mazgāt.

 

Kā izvēlēties spilvenu?

Lai gulētu mierīgi un ērti, jums obligāti nav jāiztērē kaudze naudas un jāiesaistās ilgi eksperimentos. Iepazīstieties ar spilvenu īpašībām – daudz informācijas varat atrast mūsu emuārā. Pēc tam novērtējiet savas vajadzības: kāda augstuma spilvens jums patīk, kādā pozā parasti guļat utt. Tas noteikti atvieglos īstā spilvena atrašanu pirmajā reizē.

Tiesa, neaizmirstiet, ka spilvenus ieteicams mainīt ik pēc 12–24 mēnešu izmantošanas. Tas nodrošinās gan komfortu, gan tīrību gultas veļā. Divu gadu laikā daudzas šķiedras nolietojas, zaudējot savas sākotnējās īpašības – šis process ir pilnīgi dabisks. Taču daudz trakāk ir tas, ka spilvenos mīt dažādi mikroorganismi, uzkrājas putekļi un citi netīrumi (īpaši nemazgātos), kas galu galā pasliktina miega kvalitāti: izraisa alerģijas simptomus, spilvenam rodas slikta smaka utt. 

Saistītās preces

avatar