Flaneļa gultas veļas izpārdošana, 30% atlaide!

Kādu palagu izvēlēties?

Laba miega priekšrocības nav pārspīlēti jāuzsver, jo mēs visi katru nakti par to pārliecināmies: ja mēs slikti izguļamies, pamodīsimies ar ne visai labu garastāvokli un pašsajūtu, bet, ja izgulēsimies labi un komfortabli, mūsu dienas sākums būs lielisks, vai ne? Ērtu miegu noteikti lielā mērā ietekmē pamats, uz kura guļam. Tikai šoreiz mēs nerunāsim par matračiem, bet gan par palagiem, kas ir ne mazāk svarīgi, jo tie saskaras ar ādu visa miega laikā. Tātad palagiem nav nemaz tik maz prasību. Mēs dalāmies ar savām atziņām un padomiem par to, kā izvēlēties labāko palagu, kam jāpievērš uzmanība, izvēloties to un kādas ir to funkcijas.

 

Audums

Izvēle ir plaša, tāpēc vispirms ņemiet vērā audumu. Ja tas būs nekvalitatīvs, miega laikā tiks kairināta āda, nejutīsieties komfortabli un no rīta jutīsiet nogurumu. Tāpēc audums ir vissvarīgākais aspekts, izvēloties palagu. Tiešām nenošausiet garam izvēlēties dabīgas šķiedras audumu: satīna, kokvilnas, lina, trikotāžas un frotē palagi ir lieliska izvēle.

 

Kādu palagu izvēlēties? | Palagi | Nostra

 

Satīna palagi

Šos palagus ir ļoti viegli sajaukt ar zīdu, jo tie arī izceļas ar estētisku un smalku spīdumu, kas piešķir eleganci un greznību. Tiesa, joprojām ir cilvēki, kuri uzskata, ka satīns ir sintētisks audums! Taču tas ir pilnīgi dabisks, no kokvilnas šķiedras, pārņemot visas kokvilnas labās īpašības. Satīna palagi ļauj ļoti viegli piepildīt guļamistabu ar greznību un solīdumu.

Satīna palagi, pateicoties savam vieglumam, ir lieliski piemēroti vasarai, taču, ja patīk gulēt vēsumā, tie lieliski attaisnos cerības arī vēsajā laikā.

Šie palagi patiks tiem, kas mīl krāsas - satīna palagu krāsu klāsts jūs patīkami pārsteigs un neatstās šaubas, ka pat visizsmalcinātākie atradīs savai guļamistabai piemērotāko!

 

Kokvilnas palagi

Ideāls variants cilvēkiem ar jutīgu, uz alerģijām tendētu ādu. Kokvilnas palagi lieliski elpo, uzsūc un iztvaiko mitrumu, tāpēc nepārkarsīsiet pat ļoti karstās naktīs. Kokvilnas palagi ir ļoti maigi pret ādu, taču vienlaikus arī ļoti izturīgi. Vēl viena priekšrocība ir viegla kopšana: netīrumus var viegli iztīrīt, un palags nezaudē savu perfekto izskatu pat pēc daudzām mazgāšanas reizēm.

 

Lina palagi

Šī auduma palagi lieliski apvieno komfortu un praktiskumu. Spēcīgais un izturīgais lins ir austs no dabīgas kokvilnas šķiedras, tāpēc tas ir piemērots ikvienam, pat tiem, kam ir jutīga āda un miega laikā ir tendence svīst. Pateicoties gaisa caurlaidībai, šie palagi nodrošinās maksimālu komfortu.

 

Trikotāžas palagi

Ja guļat nemierīgi, miega laikā svīstat, jums ir jutīga āda, ir vērts pievērst uzmanību šiem palagiem. Tie ir ļoti mīksti un maigi, tāpēc ir piemēroti ne tikai pieaugušajiem, bet arī bērniem. Trikotāža ir ideāli piemērota cilvēkiem ar alerģijām, jutīgas ādas īpašniekiem - gaisa caurlaidība ļaus justies ērti un saudzēt ādu miega laikā.

Šī auduma palagi patiks arī tiem, kuri nevēlas tērēt daudz laika gultas veļas kopšanai. No auduma var viegli iztīrīt netīrumus, tas iztur pat ļoti daudzus mazgāšanas ciklus, nezaudējot savu pievilcīgo izskatu. Turklāt trikotāžas palagus ar gumiju nav nepieciešams gludināt. Un vēl – šis audums žūst ļoti ātri.

Patiesībā, ja vēlaties ietaupīt, bet iegūt augstu kvalitāti, šie palagi lieliski atbildīs jūsu vajadzībām. Trikotāžas palagi ir vieni no cenas ziņā izdevīgākajiem palagiem, tie ir lielisks pierādījums tam, ka augsta kvalitāte par pievilcīgu cenu ir iespējama.

 

Frotē palagi

Frotē palagiem jābūt iepirkumu sarakstā, ja meklējat mīkstumu, izturīgumu un maigumu par ļoti labu cenu. Jā – šīs īpašības piemīt frotē palagiem. Tas ir vēl viens dabīgs audums, taču vizuāli atšķiras no citiem. Frotē audums ir adīts no kokvilnas dzijas, izmantojot īpašu aušanas tehniku.

Palagi, kas izgatavoti no frotē auduma, ir elpojoši, tāpēc āda brīvi elpos, pateicoties lieliskajai mitruma uzsūkšanai un ātrai iztvaikošanai, jūs nepārkarsīsiet un jutīsieties ērti visa miega laikā. Jāpiemin arī ilgmūžības, izturības un vieglās kopšanas aspekti. Pateicoties visām iepriekšminētajām īpašībām, frotē palagi būs ļoti laba izvēle arī bērniem.

Nemaz nerunājot par to, ka uz frotē palagu virsmas ir neliela pūka, kas veicina to maigumu un patīkamos pieskārienus ādai. Pateicoties šīm īpašībām, audums nemaz nekairina ādu, ir piemērots pat ļoti jutīgai ādai, kā arī piešķir neaprakstāmu mājīgumu un siltumu.

Frotē palagi neburzās, tāpēc tos būs ļoti viegli kopt! Vienīgais nosacījums, lai ilgstoši baudītu to priekšrocības, ir nemazgāt tos augstā temperatūrā.

 

Izmērs

Un kā bez izmēra izvēles, vai ne? Kad esat izlēmuši, kāda audums palags vislabāk atbilst jūsu vajadzībām, jāmeklē pareizais izmērs. Ja pērkat palagu bez gumijas, izvēlieties lielāku izmēru, lai palaga malas būtu pietiekami "paslēptas" zem matrača, tādējādi ir mazāka iespēja, ka tās izslīdēs un saburzīsies miega laikā. Ja pērkat palagu ar gumiju, tad izvēlieties pēc matrača izmēriem, piemēram, ja matracis ir 160x200 cm, tad palags būs tieši tādā pašā izmērā. 

Gadās, ka atrodat pārsteidzoši skaistu palagu, bet ... nav vajadzīgais izmērs. Tikai nevajag pakļauties kārdinājumam un iegādāties nedaudz mazāku vai lielāku izmēru – abos gadījumos būs diskomforts. Ar mazāku izmēru, visticamāk, matracis netiks pietiekami pārklāts un, ja to lietosiet, tas ''staigās''. Arī lielāks izmērs nebūs piemērots, jo tas būs pārāk vaļīgs, un miega laikā saburzīsies.

 

Kādu palagu izvēlēties? | Palagi | Nostra

 

Ar vai bez gumijas?

Palagi ar gumiju jau kādu laiku ir populārāki par palagiem bez gumijas. Lai gan ir loģiski ņemt vērā personīgās vajadzības, daudzi apgalvo, ka gumijas palagiem ir daudz vairāk priekšrocību: tie stingri turas pie matrača malām, neslīd, mazāk krokojās, kas nerada diskomfortu miega laikā un ir īsts glābiņš nemierīgiem gulētājiem. Palagi ar gumiju vienmēr izskatās glīti. Šī iemesla dēļ palagi ar gumiju, visticamāk, nonāks iepirkumu ratiņos nekā palagi bez gumijas. Un, protams, tie ir klasiski - izskatās eleganti.  Tiesa, gandrīz vienmēr, ja gultas veļas komplektā ir palags, tas ir klasiskais, bez gumijas.

 

Krāsa

Palagi parasti ir vienkrāsaini, tāpēc tos var iegādāties atsevišķi no komplekta, neuztraucoties par to, vai tie būs piemēroti. Vēl jo vairāk, ja iegādāsieties baltu vai pasteļkrāsu - tās veidos lieliskas krāsu kombinācijas gan ar gaišiem, gan piesātinātu krāsu gultasveļas komplektiem. Vienkrāsaini palagi izskatīsies vienlīdz lieliski ar vienkrāsainiem vai raibiem spilvenu un segas pārvalkiem.

Nebaidieties izvēlēties spilgtākas krāsas palagus: zilus, sarkanus, dzeltenus, oranžus, zaļus un citus - tā veidojot oriģinālas kombinācijas ar vienkrāsainiem vai dažādu krāsu gultas veļas komplektiem.

Tāpēc krāsai nevajadzētu jūs ierobežot un ielikt noteiktos rāmjos. Protams, lai guļamistabā nebūtu pārāk krāsaina palete, ir vērts ņemt vērā dominējošo krāsu, krāsu risinājumus, citu tekstilizstrādājumu krāsas.

Lai izdodas izvēlēties labāko palagu kvalitatīvam miegam!

Saistītās preces

avatar