Flaneļa gultas veļas izpārdošana, 30% atlaide!

Galda dekors ikdienai un svinībām

Pusdienu galds mājās ir īsts ģimenes kamīns, pie kura visi pulcējas, lai ne tikai garšīgi paēstu, bet arī dalītos ar dienas notikumiem. Arī interjerā svarīgu lomu spēlē pusdienu galds, tāpēc mēs jūs aicinām atklāt dažus noteikumus, kas palīdzēs viegli transformēt galdu, radot dažādas noskaņas.

Galdauts: moderns vai novecojis?

Faktiski modernā vai industriālā stila interjerā galdauti parasti tiek atmesti. Tajā dominē cietas virsmas, tiek izmantots spīdums, bet galdauts ir mīksts tekstilizstrādājums. Tomēr pat vismodernākajos interjeros baltais galdauts vienmēr atradīs savu vietu. Jā, izvēle katrai dienai nav sevišķi praktiska - šādu galdautu nāksies mazgāt biežāk, taču tā izskats un greznuma sajūta noteikti ir tā vērta. Turklāt baltais galdauts derēs pat ļoti moderna stila interjerā.

No otras puses, galdauti no klasiskā interjera nav nekur pazuduši. Tie vienkārši ... samazinājās! Agrāk populāros, gandrīz līdz zemei krītošos, galdautus nomainīja galda paklājiņi. Šis ir lielisks veids, kā spēlēties ar interjeru, jo tas var atklāt daļu no galda faktūras, bet tajā pašā laikā piešķirt vairāk krāsas.

Tātad, galdauts noteikti nav novecojis - tas ir tekstilizstrādājums, kas vienmēr būs modē, vienkārši jāatklāj, kā to var pielāgot. Eksperimentējiet un pārveidojiet ēdamistabas vai dzīvojamās istabas interjeru!

Kokvilnas galdauts jauna galda vietā

Apnicis vecais galds? Vai varbūt, atjaunojot citas mēbeles, galds vienkārši vairs nepiestāv interjeram? Nesteidzieties to nomainīt uz jaunu, neuzzinot, uz ko ir spējīgs galdauts! Šeit ir dažas optiskas ilūzijas, kas palīdzēs jums pielāgot galdu jaunai videi:

  • Vizuāli liels galds izskatīsies mazāks, ja to pārklāsiet ar tumšas krāsas (melnu, tumši zilu, zaļu, pelēku) galdautu. Izvēlieties tādu, kura malas brīvi krīt līdz aptuveni pusei no galda augstuma.
  • Vizuāli pārāk mazs galds uzreiz palielināsies, ja to pārklāsiet ar gaišu vai pasteļtoņu vienkrāsainu galdautu. Izvēlieties galdautu, kura malas brīvi krīt līdz 30 cm.
  • Kad vēlaties "paslēpt" galdu interjerā, meklējiet dominējošā toņa galdautu. Izmantojiet triku: ja dominē monohromatiski toņi, izvēlieties mazus rotājumus galdam vai otrādi. Tādā veidā tas saplūdīs ar interjeru un nebūs tik pamanāms.
  • Ja vēlaties, lai galds būtu istabas centrs, izvēlieties galdautu košā un interjeram kontrastējošā krāsā vai rakstā. Tikai atceraties, ka krāsu akcentam telpā ir jābūt vienam, tāpēc, ja tas ir galds, nemeklējiet vairākus punktu, kas pievērsīs uzmanību.

Ikdienai jūtieties brīvi izvēlēties kokvilnas galdautus, jo tie ir īpaši izturīgi, viegli mazgājami un lieliski saglabā savu izskatu. Traipus no kokvilnas būs vieglāk noņemt, audums neburzās, tas ir diezgan izturīgs pret izbalēšanu - kas ir izplatīta problēma košāku krāsu cienītājiem.

Galda dekorēšana svētkiem

Galda dekorēšanai nav nepieciešams pārāk daudz lauzt galvu. Vienkārši izvēlieties tematisko galdautu: piemēram, ziemas brīvdienu akcents būs sarkans, mirdzošāks, tumši zils, bet pavasarim - tikai zaļš, dzeltens vai pasteļtoņos.

Ja jūs nevēlaties mainīt galdautu, spēlējiet ar galda paklājiņiem: krāsains paklājiņš kļūs par smalku, bet noskaņu radošu svētku akcentu. Jūs varat izvēlēties arī paliktņus, kas būtu jāsaskaņo ar galdautu. Izmantojiet dažus akcentus, lai papildinātu attēlu: tas varētu būt svečturis, statuete vai vienkārši dekoratīva augļu bļoda.

Ja meklējat galdautus svinībām, meklējiet greznāka izskata audumus, piemēram, tādus, kuriem ir dabisks spīdums (satīns) vai, kas izceļas ar aušanas rakstu. Meklējiet bagātīgas un dabīgas nokrāsas, jo tās vienmēr izskatīsies svinīgi un grezni, nevis izcelsies no konteksta. Izbaudiet spēli, ko nodrošina tekstilizstrādājumi, un izveidojiet galdam jaunu tēlu!

Saistītās preces

avatar