Flaneļa gultas veļas izpārdošana, 30% atlaide!

Brīnišķīga kokvilna - skaista un praktiska

Reizēm šķiet, ka mēs dzīvojam kokvilnas pasaulē: šo šķiedru plaši izmanto interjerā, mājsaimniecībā. Mēs guļam uz kokvilnas gultas veļas, noslaukām rokas ar kokvilnas dvieli un valkājam kokvilnas drēbes! Patiesībā kokvilna ir ļoti populāra un tiek lēsts, ka tā veido pat 50 procentus no visiem pasaulē ražotajiem audumiem. No kurienes šāda popularitāte?

Kokvilnas rašanās vēsture

Kokvilna kā šķiedra ir izmantota tūkstošiem gadu. To izmanto drēbju šūšanai un priekšmetu izgatavošanai. Šī šķiedra jau sen ir piepildījusi cilvēka estētiskās un funkcionālās vajadzības. Tā ir augu šķiedra, kas iegūta no kokvilnas augiem. Tiek izmantota īpaša tehnoloģija, kas ļauj augu pūkas atdalīt no sēklām, pēc tam tās apstrādā, līdz beidzot tiek savīts pavediens un uzausts audums.

Kokvilna var būt dažāda biezuma, kas padara to par ļoti universālu materiālu. Stingrība vienmēr ir bijusi viena no galvenajām kokvilnas īpašībām un priekšrocībām. Bet laika gaitā cilvēce ir atklājusi daudzas citas šīs dabīgās šķiedras labvēlīgās īpašības.

 

Mitruma absorbcija

Kokvilnas audums ir "elpojošs". Tas nozīmē, ka audums absorbē siltumu un mitrumu, ko ķermenis izdala, un izdala to uz ārpusi (izžūst). Šī ir ļoti laba auduma īpašība, kas noder gan drēbju, gan gultas veļas šūšanai. Bet neļaujiet sevi apmānīt: pat biezāks kokvilnas audums to izdarīs perfekti. Tas nozīmē, ka vasarā jūs jutīsieties ērti ar biezu T-kreklu vai, ja gulēsit zem frotē segas. Interesanti, ka kokvilnas audums var absorbēt līdz pat 24 reizēm vairāk ūdens nekā tas sver!

Nepārspējama izturība

Daudzi ražotāji mīl kokvilnu, jo ar to ir viegli strādāt - šķiedra ir spēcīgs un izturīga pret spriedzi. Patērētāji mīl kokvilnu tieši tā paša iemesla dēļ - tā ir ļoti izturīga šķiedra, kas ir noturīga pret nodilumu, augstām temperatūrām un daudziem citiem gadījumiem. Neskatoties uz izturību, kokvilna ir tik maiga un mīksta! Tā ir īsts atradums, jo pārējās šķiedras izturības dēļ ir cietas un mazāk patīkamas ādai.

Kokvilnas izturība

Vēl viena kokvilnas atšķirīgā iezīme ir tā, ka mitrums, kas vājina citas šķiedras, piešķir kokvilnai papildu "izturību" - mitrums maina kokvilnas molekulāro struktūru un uztur šķiedru tikpat spēcīgu kā sausā stāvoklī.

Šī iemesla dēļ kokvilnas šķiedra tiek ļoti plaši izmantota mājsaimniecībā. Šo audumu var mazgāt daudzas reizes un ārkārtīgi augstā temperatūrā, un tas tik un tā paliks pilnīgi nemainīgs. Kokvilna ir priekšrocība gultas veļai, dvieļiem, drēbēm u.c. Netaupiet uz auduma rēķina, jo kokvilna tos visus perfekti pārspēs. Izvēlieties šo šķiedru un izbaudiet tās priekšrocības mājās.

 

Tik spēcīga un tik maiga

Neskatoties uz izturību un pretestību, kokvilna ir ļoti mīksta šķiedra. Tā ir neitrāla, tāpēc piemērota jutīgai ādai, neizraisa alerģiskas reakcijas. Šī iemesla dēļ lielākā daļa bērnu apģērbu, gultas piederumu vai rotaļlietu ir izgatavotas no kokvilnas - šeit ir nepieciešams gan maigumu, gan bieža mazgāšana augstā temperatūrā. Interesanti, ka dažas kokvilnas šķiedras nav raupjas, bet gan mīkstinātas. Viens no tiem ir flanelis, kas ar katru mazgāšanas reizi kļūst arvien mīkstāks.

Dabai draudzīgs

Kaut arī neviena masveida ražošana nozare nav pilnībā organiska vai videi draudzīga, kokvilnas rūpniecība ir ļoti tuvu tai. Sāksim ar to, ka kokvilnas augi ir atjaunojams avots. Organiskā kokvilna kļūst arvien populārāka, tāpēc pesticīdus vai citas ķīmiskas vielas tās audzēšanā izmanto arvien mazāk.

 

Šī ir unikāla un pārsteidzoša kokvilna, kuras īpašības izbauda visā pasaulē. Atklājiet šīs šķiedras produktus mūsu interneta veikalā!

Saistītās preces

avatar