Gultas veļas izpārdošana, atlaide līdz 40%!

Vai gultas veļa ietekmē bērna vēlmi gulēt?

Situācija, kad bērns nevēlas gulēt, un šķiet, ka īpaši vakarā bērnam ir daudz enerģijas, ir pazīstama daudziem vecākiem. Pēc tam seko ilgs aizmigšanas process, kas prasa lielu pacietību un enerģiju no vecāku puses, kuri dienas laikā jau tā ir noguruši. Paskaidrosim kā to visu padarīt vieglāku un kā šajā situācijā var palīdzēt pareizā gultas veļas izvēle.

Iemesli, kāpēc bērns nevēlas gulēt

Patiesībā tam var būt diezgan daudz iemeslu, taču nevēlēšanās gulēt rodas daudziem bērniem un parasti tas nav saistīts ar nopietnām problēmām. Mums jāsaprot, ka bērni piedzimst, neko nezinot par miegu, un viņu ieradumi (arī sliktie) veidojas ārkārtīgi ātri. Bērni mēdz atdarināt pieaugušos, kuri parasti gatavojas gulēt vēlāk, tāpēc bērns veido savus ieradumus, sekojot vecāku piemēram.

No otras puses, gulēt iešana var būt sarežģīta arī dēļ dienas laikā piedzīvotajām emocijām un pārdzīvojumiem. Bērniem ir svarīgi iesaistīties viņu iecienītākajās aktivitātēs, taču viņi bieži iesaistās tik spēcīgi, ka nejūt nogurumu. 

Dažiem mazajiem ir grūti atpūsties un samierināties ar atpūtas režīmu. Tas ir vairāk pamanāms bērniem, kas ir aktīvi un, kuriem patīk socializēties, iesaistīties dažādās aktivitātēs. Un galu galā vakars, kad visa ģimene ir mājās, šķiet, ir labākais laiks dažādu spēļu rīkošanai.

Kā gultas veļa var stimulēs vēlmi gulēt?

Bērna atpūtas zona jo īpaši ir jānošķir no spēlēm un citām aktivitātēm. Zīdainim skaidri jāsaprot, ka gultiņa paredzēta tikai atpūtai un gulēšanai. Tai jābūt mīkstai un ērtai, jo bērni mīl maigumu un siltumu. Tas atvieglo atpūtu.

Miegam vajadzētu izraisīt labas emocijas un gultas veļai šeit ir ļoti liela loma. Runājot par bērniem, izvēlieties mīkstu un pūkainu gultasveļu. Šīm divām īpašībām vienkārši nav kompromisu. Jau no pirmā pieskāriena mazajiem jājūt, ka gultiņa būs mājīga un ērta.

Ne velti bērnu gultas veļa ir tik krāsaina un rotāta ar zīmējumiem. Kopā ar bērnu izvēlieties to, kas viņam patīk. Jūs varat izdomāt vārdus vai spēli ar gultas zīmējumiem, iemācīties skaitīt, meklēt atšķirības vai atkārtojumus. Tas viss padarīs gulēšanu par jautru spēli, kuru bērns saistīs ar patīkamām aktivitātēm. Mīļākā krāsa, dzīvnieks vai raksts - izvēlieties kopā ar savu mazuli. Turklāt zīmējumi un krāsas vai formas attīsta mazuļu iztēli, tāpēc iespaidīgā gultas veļa var būt lieliska tēma skaistākajiem sapņiem.

Miegam jābūt ērtam un kvalitatīvam. Varbūt mazie reti spēj saprast un vēl jo vairāk izpaust, ka viņiem bijusi slikta atpūta, bet viņi to tiešām izjūt. Šī iemesla dēļ bērniem ieteicams izvēlēties dabiskās šķiedras gultasveļu, kas lieliski absorbē mitrumu un pasargā ķermeni no pārkaršanas. Tas ir viens no galvenajiem aspektiem, lai nodrošinātu bērna miega kvalitāti.

Bērnu gultas veļa - kā izvēlēties?

 

Ērtu miegu nodrošinās dabīgās šķiedras, kas arī ir izturīgākas un saglabā maigumu un mīkstumu pat pēc daudzām mazgāšanas reizēm. Optimāla izvēle ir kokvilna, kurai ir unikālas īpašības un kura ir ilgstoša noturība. Mēs visi zinām, ka notiek dažādas situācijas, un bērnu gultas veļa ir jāmazgā patiešām bieži.

Bērnu gultas veļai tiek izmantoti dažādi kokvilnas materiāli, un visi no tiem būs lieliska izvēle. Piemēram flanelis ziemā sniedz neaizstājamu maiguma un siltuma sajūtu. Šāda gultas veļa ļaus bērnam nekavējoties justies ērti un patīkami, un ļaus viņam ātrāk atslābināties un aizmigt.

Vasarā labāk derēs plānāka auduma gultas veļa. Siltā laikā mēs vairāk pārvietojamies miegā, tāpēc, jo vieglāka ir gultas veļa, jo labāk bērns varēs izgulēties.

Saistītās preces

avatar