Flaneļa gultas veļas izpārdošana, 30% atlaide!

Satīna gultas veļa un neatklātie tās šarma noslēpumi

Satīna gultas veļa daudziem asociējas ar spoguļa virsmu, kas pieskaroties šķiet svaigi vēsa. Nevar strīdēties – šī ir viena no satīna gultas raksturīgākajām iezīmēm, taču noteikti ne vienīgā. Satīna gultas veļa ir ārkārtīgi populāra visā pasaulē, un tai ir daudz fanu, tādēļ, ja vēl neesi viens no tiem, aicinām uzzināt šī unikālā auduma noslēpumus un miegam labvēlīgās īpašības.

Kā „dzimst" satīns?

Satīns var būt sintētisks vai dabīgs. Interesanti, ka abas šķiedras ārēji ir ļoti līdzīgas, lai gan to īpašības noteikti atšķiras. Dabīgajam satīnam, kas austs no kokvilnas, piemīt visas kokvilnas labās īpašības, taču tā izskats krietni pārspēj citus kokvilnas gultas veļas veidus. Tāpēc daudziem rodas jautājums, kā no vienas un tās pašas, visiem zināmās kokvilnas, ir izgatavota pilnīgi cita šķiedra?

Noslēpums slēpjas īpašā tehnoloģijā, kas palīdz no kokvilnas iegūt maigu un blīvu šķiedru. Blīvums piešķir satīnam izturību, neskatoties uz to, ka pats audums ir salīdzinoši plāns. Un spoguļa virsmu nodrošina tā sauktā sviesta tehnoloģija, ko izmanto, lai pabeigtu aušanu. Tik rūpīga procesa laikā, pavedienu pēc pavediena „dzimst" šis īpašais audums, kas ir lieliski piemērots gultas veļas izgatavošanai.


Satīna gultas veļa un neatklātie tās šarma noslēpumi | Gultas veļa | Nostra

Satīna gultas veļas veidi

Satīna gultas veļas komplekti atšķiras ne tikai pēc krāsām, bet arī ar pašu audumu. Izvēloties, ir lietderīgi tam pievērst uzmanību. Pirmkārt, ir jānošķir sintētiskais un dabīgais kokvilnas satīns. Pēdējais ir daudz piemērotāka izvēle gulēšanai - satīna gultas veļa kokvilnas īpašības papildina ar patīkamu vēsumu un ārkārtīgi maigu ādai virsmu.

Arī sintētiskajai satīna gultas veļai ir savs fanu loks, taču tas nav īpaši gaisu caurlaidīgs audums, tāpēc iespējama svīšana un pārkaršana guļot. Sintētiskais audums ir ārkārtīgi slidens un ne vienmēr patīkams ādai, kā arī tas var uzkrāt elektrostatisko lādiņu. Tomēr sintētiskā satīna gultas veļa, lai gan tiek izmantota īsāku laiku, ir lētāka un viegli kopjama.

Atkarībā no aušanas ir vairāki kokvilnas satīna veidi. Izšķir vienkrāsaino vienmērīgo satīnu un žakarda satīnu. Lai gan tas izklausās ekskluzīvi, žakarda satīna gultas veļa atšķiras tikai ar nedaudz atšķirīgu aušanu. Mainot pavedienu virzienu ir iegūstams savādāka veida raksts: līnijas, kvadrāti vai citi ornamenti. Žakarda satīna gultas veļas komplekti bieži tiek izmantoti viesnīcās, jo tie ir izturīgi un lieliski saglabā savu izskatu pat pēc daudzām mazgāšanas reizēm.

Kā atsevišķu veidu var izšķirt mako satīnu. Tas ir ārkārtīgi viegls un blīvs audums, kura tekstūra atgādina zīdu. Mako satīna gultas veļa ir vēl mīkstāka, jo šis audums ir austs no ļoti plāniem diegiem. Šī ir greznāka satīna versija, kas apvieno visas kokvilnas īpašības, ir izturīga, bet ar unikālu izskatu.

Ideāla izvēle vasarai

Satīna gultas veļa ir lieliski piemērota lietošanai visu gadu. Tas ir saistīts ar unikālo kokvilnas īpašību, kas palīdz organismam regulēt temperatūru miega laikā. Rezultātā gulēšana satīna gultas veļā vasarā būs atsvaidzinoša, savukārt ziemā audums ātri pielāgosies ķermeņa temperatūrai un to ieskaus jauks siltums.

Savukārt vasarā, kad dienas un naktis dažkārt kļūst tik karstas, ka izgulēties vienkārši nav iespējams, satīna gultas veļa ir vienkārši neaizvietojama. Vienkāršs triks, kas piešķirs papildus vēsumu – vienkārši atdzesējiet satīna spilvendrānu ledusskapī un uzvelciet to pirms gulētiešanas. Tas ir īpašs svaigums, kas palīdzēs atpūsties un iemigt karstā laikā.

Saistītās preces

avatar