Flaneļa gultas veļas izpārdošana, 30% atlaide!

Muguras sāpes pēc nakts: vai gultas piederumi palīdz no tām izvairīties?

Kvalitatīvs miegs ir būtisks organisma funkcionēšanas un izziņas aktivitātes uzturēšanai, taču tikai retais zina, kā atpūtu miega laikā ietekmē gultas veļa. Svarīgi atcerēties, ka tā nav tikai nozīmīga telpas dekora daļa: tieši gultas piederumi nosaka mūsu ķermeņa termoregulāciju, stāju un relaksāciju miega laikā. 

Slikti miega apstākļi var radīt nepatīkamas fiziskās sekas, un vienas no izplatītākajām – muguras sāpes. Lai gan skaista gultas veļa pilda svarīgu estētisku funkciju, tā ne vienmēr nodrošina komfortu, tāpēc, ja no rīta sāp muguras muskuļi, tā ir nopietna zīme, ka jāmaina gulēšanas paradumi. Lai katru rītu celtos atpūtušies un spirgti, apskatīsim svarīgākos miega apstākļus, ko spēj nodrošināt tikai kvalitatīvi gultas piederumu komplekti.

Stāja miega laikā

Nav noslēpums, ka sliktie matrači bieži tiek minēti kā galvenie muguras sāpju vaininieki. Lai gan pareizam ķermeņa atbalstam ir liela ietekme uz jūsu atpūtas kvalitāti, gultas veļas un spilvenu izvēle ir ne mazāk svarīga. Lai ķermenis pilnībā atslābinātos, mugurai jābūt vienā līmenī ar galvu un kaklu, tāpēc spilvenam jābūt pielāgotam cilvēka mugurkaula slīpumam. Šī iemesla dēļ, izvēloties gultas veļas komplektu, ir jāņem vērā gulēšanas pozas. 

Tiem, kam patīk gulēt uz vēdera, ieteicams izvēlēties zemu, plakanu spilvenu, kas palīdzēs mugurkaulam noturēties stabilā pozīcijā. Bieži vien tiem, kas guļ uz muguras, tiek piedāvāti zemāki, vidēji cieti spilveni, lai nodrošinātu stingru atbalstu kaklam. Tiem, kam patīk gulēt uz sāniem, ir svarīgi noturēt ķermeni horizontāli, tāpēc ieteicami gultas piederumi ar augstākiem, biezākiem spilveniem. Jūsu stāju miega laikā var ietekmēt arī pati gultas virsma. Nepareiza izmēra vai materiāla palagi bieži noslīd no matrača, tādējādi aizkaitinot vai pat pamodinot guļošo cilvēku. Lielisks risinājums šai problēmai ir palags ar gumiju: tas cieši nosedz matraci no visām pusēm un nodrošina stabilu pamatu kvalitatīvai atpūtai. 

Muguras sāpes pēc nakts: vai gultas piederumi palīdz no tām izvairīties? | Gultas Veļa | Nostra.lv

Ķermeņa temperatūras uzturēšana

Viens no galvenajiem laba miega faktoriem – pazemināta un stabila ķermeņa temperatūra. Šī iemesla dēļ aizmigt karstās vasaras naktīs ir īpaši grūti. Taču to nosaka ne tikai siltuma līmenis telpā, bet arī izmantotā gultas veļa. Ja atpūtai izvēlēta sintētiskā gultas veļa, necaurlaidīgi audumi neļauj ķermeņa siltumam iztvaikot, tāpēc ir liela svīšana, kustēšanās meklējot ērtākās pozas un līdz ar to arī bieži pamostoties. Tā kā muskuļi nespēj atslābt tik slikta miega laikā, muguras sāpes kļūst par neizbēgamu rīta pavadoni.

Ieteicams izvēlēties dabīgās šķiedras gultas veļu: lina vai kokvilnas gultas veļa nodrošinās stabilu gaisa cirkulāciju un ķermenis varēs atdzist nakts laikā. Satīna gultas veļa un satīna palagi var arī bagātināt jūsu miegu, ļaujot ādai elpot un piešķirot jūsu gultai maigu greznības sajūtu. Tiem, kas meklē lētāku, bet ne mazāk efektīvu veidu, kā atvēsināties, trikotāžas palags būs lieliska alternatīva elpojošam audumam.

Miegam piemērota atmosfēra

Jums šķiet, ka guļat piemērotos apstākļos, tomēr pamostaties saspringts? Atcerieties, ka fiziskā komforta nodrošināšana ir svarīga ne tikai miega laikā, bet arī gatavojoties atpūtai. Ne velti guļamistabā iesaka izvairīties no dažādām ierīcēm – svarīgi ir nodrošināt, lai vienīgā šīs telpas asociācija smadzenēs būtu saistīta ar atpūtu, nevis ar aktivitātēm. Šo asociāciju ieteicams stiprināt, radot guļamistabas mieru un mājīgumu, ko bieži vien nosaka jūsu izvēlētais dekors un gultas veļa. 

Viens no vienkāršākajiem veidiem, kā piešķirt telpai patīkamu atmosfēru – dažādi gultas pārklāji, spilveni un pledi. Tie var ne tikai nodrošināt siltumu drēgnajās ziemas naktīs, bet arī kļūt par telpas rotājumu. Arī guļamistabā ieteicams izvēlēties maigu, nomierinošu krāsu paleti, tāpēc balta gultas veļa – interjera klasika, kuru izvēloties nekad nekļūdīsieties. Iekārtojot ērtu un mājīgu guļamvietu, jūs psiholoģiski sagatavosiet savu ķermeni atpūtai un izvairīsieties no spriedzes, kas izraisa rīta sāpes. 

Ja vēlaties ērti izgulēties, labi atpūsties un iesākt rītu enerģijas pilns, pievērsiet nedaudz uzmanības gultas veļai. No rītiem mokošās muguras sāpes ir kā brīdinājums, ka kaut kas jāmaina – varbūt spilvens ir nolietojies, vai varbūt jaunais gultas veļas komplekts nav piemērots. Izmantojiet ieteikumus, izvēlieties kvalitatīvus gultas piederumus un gultas veļu un jūs atklāsiet lieliskas brīvdienas priekus un priekšrocības.

Saistītās preces

avatar