Flaneļa gultas veļas izpārdošana, 30% atlaide!

Lai baltais gultas veļas komplekts vienmēr būtu balts...

Nav nekā patīkamāka par svaigu, žilbinoši baltu, mīkstu un maigu gultas veļu. Tāpat nav nekā sliktāka par dzeltenu vai pleķainu balto gultas veļu, kas ir kļuvusi cieta un raupja. Dažreiz šķiet, ka atšķirība ir tik maza, taču tā nozīmē tik daudz! Diemžēl mēs visi zinām, ka baltās gultas veļas mazgāšana ir nedaudz sarežģītāka, bet vai tiešām ir vērts atteikties no gulēšanas prieka ar baltu gultas veļas komplektu? Noteikti nē, tikai jāzina daži triki.

Baltas gultas veļas mazgāšana

Pirmkārt, sāciet ar etiķeti – tajā vienmēr atradīsiet pamata produkta kopšanas vadlīnijas, un tās ir stingri jāievēro. Balto gultas veļu mazgājiet atsevišķi, nejauciet to ar citu veļu, pat ja jums šķiet, ka tā nekrāsojas: dažreiz jūs varat nepamanīt krāsas atšķirību, bet tas joprojām būs un gultas veļa vairs neizskatīsies tik balta.

Izvēlieties pareizo mazgāšanas līdzekli. Speciāli baltiem audumiem paredzētie mazgāšanas līdzekļi iedarbojas diezgan efektīvi, tie noņem netīrumus un it kā izceļ balto krāsu. Tiesa, mazgājot baltu gultas veļu, kas izgatavota no dabīgām šķiedrām, nevajadzētu pārspīlēt ar mazgāšanas līdzekļa daudzumu, kā arī nav nepieciešams lietot veļas mīkstinātāju – dabīgie audumi lieliski spēj saglabāt mīkstumu un maigumu. Ja tiek pievienots pārāk daudz mazgāšanas līdzekļa, to atliekas uzkrāsies audumā un tā vietā, lai to mīkstinātu, tas vēl vairāk sacietēs.

Kokvilnas gultas veļu var mazgāt augstākā temperatūrā, tāpēc to ir vērts izmantot. Karstumā auduma pavedieni it kā atslābst un kļūst mīkstāki, un pat mazākie netīrumi tiek labāk noņemti, kas ir ļoti svarīgi, lai saglabātu balto krāsu. Vasaras laikā vienmēr ir vērts žāvēt gultas veļu saulē – tās stariem piemīt antibakteriālas īpašības, kas padara gaišāku krāsu, tāpēc gultas veļas komplekts šķitīs gaišāks.

Ņemiet vērā arī to, ka baltā gultas veļa ir vieglāk pakļauta apkārtējās vides iedarbībai, tāpēc nelietots gultas veļas komplekts ilgāk saglabās savu sākotnējo izskatu skapī slēgtā kokvilnas maisiņā. Tas pasargās gultas veļu no putekļiem – tā rezultātā baltais audums kļūst pelēks.

Lai baltais gultas veļas komplekts vienmēr būtu balts... | Gultas veļas | Nostra

Baltas gultas veļas balināšana

Dažkārt ar mazgāšanu vien nepietiek, tāpēc nākas veikt drastiskākus pasākumus. Uz gultas veļas paliek dažādi netīrumi: putekļi, atmirušās ādas šūnas, sviedri utt. Mazgāšanas laikā tas viss tiek izmazgāts diezgan viegli, bet ja gultas veļa ir sākusi dzeltēt vai ir notraipīta? Atbilde – baltās gultas veļas balināšana.

Vecā labā metode ir nākusi no Francijas – tā ir veļas vārīšana, ko bieži izmanto, lai rūpētos par bērnu gultas veļu. Tiesa, ja vēlaties balināt lielāku gultas veļas komplektu, jums būs nepieciešams lielāks trauks. Sadzīves ziepes (apmēram gramu uz litra ūdens) izšķīdina verdošā ūdenī un gultas veļu uz pusdienu iemērc iegūtajā šķīdumā. Tas balinās audumu un noņems traipus.

Var izmantot arī citronskābi vai baltvīna etiķi. Izvēlēto dabisko „mazgāšanas līdzekli“ ielej ūdenī, uzvāra un labi samaisa. Iemērciet gultas veļu iegūtajā maisījumā apmēram pusi dienas un pēc tam mazgājiet to kā parasti. 

Šīs klasiskās metodes var šķist nedaudz dīvainas, taču tās patiešām darbojas. Speciālam mazgāšanas līdzeklim ir pareizi jānoņem netīrumi, taču, ja baltās gultas veļas komplekts izskatās slikti, noteikti ir vērts izmēģināt tradicionālo balināšanu, pirms atvadīties no tā.

Saistītās preces

avatar