Flaneļa gultas veļas izpārdošana, 30% atlaide!

Kā kopt gultas veļu, lai tā kalpotu ilgāk?

Runājot par gultas veļu, svarīga ir ne tikai funkcionalitāte, bet arī estētika. Mēs rūpīgi atlasām iecienītākos toņus un gultas veļu pielāgojam krāsām un faktūrai. Diemžēl mazgāšana ir neizbēgama un galu galā nodara kaitējumu: mainās tekstūra, krāsas izbalē... Vai tiešām visu esat izdarījis pareizi, lai iemīļotais gultas veļas komplekts kalpotu pēc iespējas ilgāk?

Gultas veļas kvalitāte - ilgmūžības atslēga

Izvēloties, kāda gultas veļa rotās jūsu guļamistabu, Jums jāņem vērā tās kvalitāte. Izturību un ilgmūžību var sagaidīt tikai no kvalitatīviem tekstilizstrādājumiem, zemas kvalitātes veļa pat pēc pirmās mazgāšanas reizes zaudēs savas īpašības.

Augstas kvalitātes gultas veļa tiek izgatavota no augstas kvalitātes auduma, ar stingri un glīti nošūtām šuvēm. To radīšanā tiek izmantota uzticama un izturīga krāsošanas tehnoloģija, kas ir saderīga ar šķiedrām un aušanas veidu. Kvalitatīvas gultas veļas izvēle būs vieglāka, ja to izvēlēsities labi zināmos veikalos, kuru produktu klāsts ir orientēts uz cenas un kvalitātes attiecību.

Vai dārgāks – vienmēr labāks?

Plaši tiek izplatīts uzskats, ka, jo dārgāka ir gultas veļa, jo tā ir labākas kvalitātes un kalpos ilgāk. Dažreiz tā mēdz būt taisnība, bet noteikti ne vienmēr. Pirmkārt, dabiskās šķiedras ir nedaudz dārgākas nekā sintētiskās, tāpēc arī produkts no dārgākām izejvielām būs dārgāks. Dabisko šķiedru savākšana, apstrāde, aušana - tas viss rada izmaksas, kas nodrošina auduma kvalitāti. Tātad, runājot par gultas veļu, kas izgatavota no dabīga auduma, lētāks nozīmē zemāku kvalitāti.

Tomēr ir pilnīgi nepareizi domāt, ka augstas kvalitātes gultas veļu var kopt tāpat kā zemākas kvalitātes. Diemžēl bieži notiek tieši pretējais: dārgākas un augstas kvalitātes šķiedras ir plānākas vai tām ir kāda specifika, tādēļ nepieciešama rūpīga kopšana. Ja izvēlaties zīdu, bambusa šķiedras, satīnu (ieskaitot mako satīnu), Ēģiptes kokvilnu - noteikti ievērojiet kopšanas ieteikumus uz etiķetes.

gultas vela

Vai pietiek tikai ar mazgāšanu?

Runājot par gultas veļas kopšanu, mēs uzreiz iztēlojamies, kā gultas veļa nonāk veļas mašīnā. Tomēr, ja vēlaties, lai gultas veļas komplekts kalpo ilgāk, Jums jāzina daži svarīgi triki. Pirmkārt, ja uz gultas veļas ir traipi, pirms mazgāšanas uzklājiet tīrīšanas līdzekli vai speciālās ziepes un iztīriet traipus. Mazgāšana karstā ūdenī palīdzēs tiem “iesūkties dziļāk” audumā.

Pirms mazgāšanas gultas veļa ir jānotīra no putekļiem, savārstījuma un matiem. To ir vienkārši izdarīt izpurinot to, īpašu uzmanību pievēršot iekšējiem stūriem, kur šie netīrumi parasti atrodas visvairāk. Tas mazgāšanu padarīs efektīvāku.

Gultas veļu ieteicams mazgāt atsevišķi, īpaši, ja runa ir par audumiem, kas ir jutīgāki pret ārējo iedarbību. Berze ar apģērbu, īpaši ar pogām un rāvējslēdzējiem, var radīt neatgriezenisku kaitējumu gultas veļas audumam. Pirms mazgāšanas pārliecinieties arī, ka pati gultas veļa ir aizvērta - vislabāk ir mazgāt tos pārvilktus uz otru pusi.

Zemāka temperatūra un mazāk apgriezienu

Gan veļas mazgāšanai, gan žāvēšanai ieteicams izvēlēties zemāku temperatūru. Faktiski vislabāko norādījumu par to, kādu temperatūru izvēlēties, sniegs etiķete.... Šeit jūs atradīsiet ieteicamo temperatūru, kuru nedrīkst pārsniegt. Tomēr tas notiek diezgan bieži, jo mīts, ka baktērijas mirst tikai augstā temperatūrā, joprojām ir realitāte. Ja vēlaties sterilizēt savu gultas veļas komplektu - pēc mazgāšanas to izgludiniet, lai novērstu baktēriju rašanos un karstā ūdens negatīvo iedarbību uz gultas veļu.

Mazgājot vai žāvējot gultas veļu, ieteicams izvēlēties programmu ar maksimālo ātrumu 500–600 apgr./min. Intensīvāka mazgāšana vai žāvēšana atkarībā no auduma īpašībām var ietekmēt audumu dažādos veidos: gultas veļa var sarauties vai izstiepties, zaudēt sākotnējo krāsu, mainīt virsmas faktūru vai to pazaudēt. Nemēģiniet eksperimentēt ar mazgāšanas programmām un vienmēr dodiet priekšroku saudzīgākam režīmam, lai Jūsu gultas veļa ilgāk izskatās kā jauna.

Saistītās preces

avatar