Flaneļa gultas veļas izpārdošana, 30% atlaide!

Gultas veļas tendences 2023

Guļamistaba ir kā mūsu mājas atpūtas svētnīca, tāpēc, iespējams, tieši šī telpa tiek remontēta visbiežāk. Un, patiesībā, tas ir izdarāms pavisam vienkārši: atliek vien nomainīt gultas veļu, pārvalku vai spilvenus un telpa izskatīsies pavisam citādāk. Tuvojoties siltajam laikam, pienācis laiks uzlabot guļamistabas interjeru. Pārrunāsim, kādas gultas veļas tendences valda šogad, kā izvēlēties stilīgus risinājumus un radīt mājīgu vidi atpūtai.

Priekšroka tiek dota dabiskumam

Dabīgie audumi jau kādu laiku dominē gultas veļas vidū un tam ir pamatots iemesls - tikai dabīgās šķiedras var nodrošināt tik izcilas miega īpašības un komfortu. Tomēr šogad sintētiku pilnībā aizstāj kokvilna, lins un vilna. Populāri ir arī dabīgie toņi: dzeltenīgi, māla, akmens pelēki, keramikas un dzintara. Šajā kontekstā izceļas zilās plūmes tonis, kas it kā sasaucas ar „Pantone“ krāsu institūta noteikto gada krāsu „Viva Magenta“, taču tajā pašā laikā tas ir daudz smalkāks un maigāks.

Fokuss uz ekoloģiju un ilgtspējību

Šī tendence ir viena no svarīgākajām, jo tā palīdz nodrošināt ne tikai mūsu pašu, bet arī apkārtējās vides labklājību. Arvien vairāk cilvēku izvēlas gultas veļu ne tikai pēc raksta vai krāsas, bet arī pēc ekoloģijas un ilgtspējības principa. Tas veicinājis kokvilnas un bambusa šķiedras tekstilizstrādājumu popularitātes pieaugumu, kas ir vieni no ilgstpējīgākajiem materiāliem. Kokvilnas audzēšana neprasa lielus resursus, to ir viegli apstrādāt, neizmantojot dažādas kaitīgas ķīmiskas vielas. Bambuss ir ļoti enerģisks augs, ātri atjaunojams resurss, tāpēc to arvien vairāk izmanto ne tikai gultas veļas, bet arī citu mājas tekstilizstrādājumu un apģērbu ražošanā. Pateicoties unikālajām īpašībām, gan kokvilna, gan bambuss ir lieliski piemēroti mūsu ādas un ķermeņa vajadzībām. Šogad ļoti aktuāli ir izvēlēties ekoloģiskus produktus, tāpēc iesakām pievērst tiem uzmanību.

Mūsu veikalā pieejami gultas veļas komplekti, spilveni, segas, pārvalki un dvieļi, kas marķēti ar OEKO-TEX® zīmi. Šis sertifikāts apliecina patērētājam, ka tekstilizstrādājumu ražošanā netiek izmantotas ķīmiskās vielas, kuru atliekas galaproduktā ir potenciāli kaitīgas organismam un var izraisīt alerģiskas reakcijas.

Gultas veļas tendences 2023 | Gultas veļas | Nostra.lv

Pēc nakts aust diena!

Tumšā gultas veļa, kas pirms kāda laika kļuva populāra, lēnām zaudē savu fanu loku. Interjerā atkal koncentrējamies uz gaišām krāsām, spēlējamies ar gaismas atspīdumiem, cenšamies radīt telpisku sajūtu. Baltā gultas veļa piedzīvo īstu atdzimšanu, ļoti modē ir satīna komplekti un smalki raksti, kas radīti dabiski, mainot auduma pavedienu virzienu. Spilgtas krāsas, pēc kurām ilgojamies siltākos gadalaikos, nomainīs maigi pasteļu un krēmkrāsas toņi, sākot no maigi sārtiem līdz koši zaļiem. Gulta ir svarīgs guļamistabas interjera akcents, tāpēc priekšroka tiek dota spīdīgajam mako satīnam, jo tas atstaro gaismu, radot gaisīguma un viegluma sajūtu. Ja līdz šim izmantojāt tumšu gultas veļu, tagad ir īstais brīdis atjaunināt gultas izskatu - izmēģiniet gaišu krāsu, tas ir kā svaigs rīts pēc tumšas nakts.

Harmonijas radīšana

Šī tendence vairāk atspoguļo individuālu izvēli attiecībā uz gultas veļas izskatu. Ja agrāk valdīja uzskats, ka gultas veļas komplekta izskats nav būtisks, jo to paslēpj gultas pārklājs, tad jaunākajos interjeros gultas veļas komplekti arvien vairāk tiek integrēti kopējā istabas interjerā, pārklāji tiek novietoti tikai kājgalī, atstājot gultas veļas komplektu redzamu. Tie ir saskaņoti ar kopējo interjera krāsu gammu, taču tie nekļūst par spilgtu akcentu, bet drīzāk iekļaujas kopējā veselumā. Populāri ir neitrāli, maigi toņi, taču, ja vēlies ko košāku, stilīgi izskatās ģeometriskas formas un tīras līnijas.

Protams, ir izņēmumi. Industriālā stila vai ļoti oriģinālos interjeros mēs redzam spilgtas krāsas un rakstus. Īpaši interesanti ir tropu motīvi: košas palmu lapas, papagaiļu spalvas, eksotiski ziedi. Vienkrāsainas kombinācijas joprojām ir populāras, lai radītu mūsdienīgu izskatu, taču no stilīgās, melnās krāsas tās pamazām pāriet uz pelēku, pelnu rozā, slapja asfalta, rūsas toni.

Gultas veļas tendences 2023 | Gultas veļas | Nostra.lv

Fokuss uz kvalitāti

Mūsdienu patērētājs meklē kvalitatīvus, ilgi kalpojošus un viegli kopjamus risinājumus. Arī guļamistaba nav izņēmums, gultas veļas izvēlē dominē mako satīna pārvalku komplekti. Kvalitāte attiecas ne tikai uz pašu šķiedru, bet arī uz tās nodilumizturību - galu galā mēs savu gultas veļu mazgājam un lietojam bieži. Savukārt, laika taupīšanas nolūkos priekšroka tiek dota ilgi kalpojošiem, viegli kopjamiem audumiem, šim kritērijam atbilst arī satīns. Lai gan šāda gultas veļa ir nedaudz dārgāka, ieguldījums atmaksājas un arvien vairāk patērētāju to saprot: kvalitatīvi šūto pārvalku „derīguma termiņš“ ir daudz ilgāks, tie izskatās lieliski arī pēc daudzām mazgāšanas reizēm.

Šīs ir izplatītas gultas veļas tendences. Un kādu gultas veļu izvēlaties Jūs?

Saistītās preces

avatar