Flaneļa gultas veļas izpārdošana, 30% atlaide!

Dažāda izmēra gultas veļa

Mūsdienīgās mājās guļamistabas svarīguma nozīme sarūk. Ir pagājuši tie laiki, kad guļamistaba bija viena no greznākajām un lielākajām istabām mājās. Runājot par mūsdienīgu mājokli, ir labi, ja vispār ir  guļamistaba, jo daudzi arvien vairāk izvēlas daudzfunkcionālas mēbeles, kā piemēram, kad vēlas iet gulēt, vienkārši atver skapi, kur iekšā paslēpta gulta! Tā kā guļamistabas iekārtojums ir mainījies tik krasi, vai mainījusies ir arī gultas veļa?

Mazas guļamistabas – mazāk gultas veļas piederumu

Agrāk bija iespējams izveidot vēlamo gultas tēlu: romantikas cienītāji izvēlējās palagus atbilstoši aizkariem, maiguma piekritēji klāja kopā ar plediem, mājīguma cienītāji izvēlējās daudz spilvenu. Tagad viss, kas nepieciešams, ir palags, sega un spilvens. Ērts miegs bez šiem trim elementiem vienkārši nav iedomājams, bet vai tas tiešām ir pietiekami kvalitatīvas atpūtas nodrošināšanai? Noteikti jā, taču Jūsu izvēlētajai gultas veļai jābūt arī kvalitatīvai.

Jo mazāk gultas veļas izmantojat, jo uzmanīgākam jābūt. Laba ideja ir sākt ar vienmērīgu gultas pamatni – palags ar gumiju ir praktisks un ērts risinājums, kas vienmēr izskatās skaisti, ar plašu krāsu izvēli. Izvēlieties dabīgā auduma palagu, tā var būt trikotāža - šādi palagi ir nedaudz lētāki, taču diezgan izturīgi un tiešām mīksti un maigi.

Segai jābūt pēc iespējas vieglākai un ar kvalitatīvu pildvielu. Tās elementiem vajadzētu būt diezgan smalkiem un ar gaisa spraugām, kas jums atvieglos gulēšanu, jo ķermenis varēs vieglāk kontrolēt savu temperatūru. Svarīgs ir arī segas izmērs: ja tā būs par mazu, nebūs ērti, taču lielāku segu, nekā nepieciešams, arī nav vērts izvēlēties, jo šāda sega ierobežos kustības.

Spilvenu izvēlieties atbilstoši savām vēlmēm: dažiem patīk tā sauktais "spilvens-vilnis", citiem patīk klasiskie spilveni. Ir svarīgi nepārspīlēt ar spilvena augstumu un izvēlēties spilvenu ar kvalitatīvu pildvielu, kas spēj atgūt sākotnējo formu.

gultas vela

Cik svarīga ir gulta veļa?

Gultas veļa – tā ir ļoti svarīga. Audums tieši saskaras ar ādu, tāpēc sajūta, ko rada gultas veļa, ir īpaši atkarīga no materiāla. Ja Jūs guļat mazā telpā (dzīvoklī ir atsevišķa guļamtelpa vai guļamistaba ir mazāka par 10 kv. m), aizmirstiet par sintētiskā auduma gultas veļu. Tādā gulēt būs karsti, Jūs pastāvīgi jutīsiet aukstus sviedrus. Vislabāk derēs dabiska materiāla gultas veļa, jo miega laikā mazās telpās ārkārtīgi svarīga ir gaisa plūsma.

Kokvilna, satīns, lins, audekls - šāda gultas veļa ne tikai ļaus Jūsu ķermenim elpot, bet arī labi absorbēs mitrumu, tāpēc katru reizi, pieskaroties gultas veļai, jutīsiet patīkamu maigumu. Vienīgie izņēmumi ir satīns un mako satīns: šie audumi ir plāni, austi no garas kokvilnas šķiedras, tādēļ ir spīdīgi, bet vēsāki uz tausti un lieliski piemēroti siltajam gadalaikam.

Gultas veļa mazām gultām

Protams, mazās guļamistabās gultas veļai ir izšķiroša loma tās izskatā. Eksperimentēšana ar formām un krāsām var radīt optiskas ilūzijas un piešķirt guļamistabai vairāk vietas. Gaišās krāsas palielina, tādēļ mazās telpās labāk izvēlēties ko gaišu un tumšu, lieliski derēs kas melnbalts.

No otras puses, gulta var kļūt par telpas centru, taču jāapzinās, ka spilgtu krāsu vai akcentu izvēle to optiski palielinās, tāpēc, ja guļamistaba nav atsevišķa istaba, bet tikai guļamtelpa - tā var izskatīties vēl mazāka, nekā patiesībā ir.

Ja Jūs nezināt, ko izvēlēties, vienmēr dodiet priekšroku klasikai. Neitrāli, vienkrāsaini klasisko gultas veļu komplekti ir piemēroti visām situācijām, un tā saucamās "zemes krāsas" vienmēr ir populāras un daudzu iecienītas.

Saistītās preces

avatar