Lieldienu izpārdošana 20.03.- 31.03. 25% atlaide ar kodu LIELDIENAS2024 *atlaides nesummējas

Bērnu gultas veļa

Bērnu gultas veļa ir tik daudzveidīga, ka tās izvēle bieži kļūst par vecāku galvassāpēm. Vai tā būs ērta, vai ornaments patiks bērnam? Šie un daudzi citi jautājumi nav tik sarežģīti, kā varētu likties pirmājā acu uzmetienā. Jūs vēlaties, lai bērnu gultiņa un veļa būtu ērta un ļautu katru nakti labi atpūsties. Lai būtu vieglāk izvēlēties, mēs dalāmies ar dažiem svarīgiem padomiem, kas palīdzēs nodrošināt maksimālu komfortu un kvalitatīvu atpūtu bērnam, kurš pamostoties uzreiz varēs doties jaunos dienas piedzīvojumos.

Kāda bērnu gultas veļa ir ērta?

Gan zīdaiņi, gan mazliet paaugušies mazuļi guļot vairāk grozās, tāpēc ir svarīgi, lai viņi justos brīvi. Lai apmierinātu šo vajadzību ir jāizvēlas vieglāku gultas veļu: tas attiecas  gan uz gultas veļu, gan uz segām un spilveniem.

Mazajām miegamicēm ir grūtāk regulēt savu ķermeņa temperatūru miega laikā - viņu ķermenim vēl nav nepieciešamo prasmju. Šī iemesla dēļ ir nepieciešams novērst pārkaršanu un svīšanu, kas ir viens no visbiežāk sastopamajiem slikta miega iemesliem. Komfortu nodrošinās dabīgs audums, gaisa caurlaidīgums un lieliska mitruma absorbcija. Bērnu gultas veļa bieži ir izgatavota no bioloģiskas kokvilnas, kurai ir visas šīs īpašības, un tā ir mīksta un maiga. Tas ir tekstilizstrādājums, kas lieliski atbilst Jūsu bērna vajadzībām un nodrošina labu miegu.

Izvēloties bērnu gultas veļu ir svarīgs izmērs. Sāciet ar gultas izmēriem - palagam ir jābūt precīzi pielāgotam, pretējā gadījumā tas slīdēs un pārvietosies, radot nelīdzenumus gultā un gulēt būs neērti.  Ir vērts atcerēties, ka mazajiem patīk spēlēties un lēkāt gultā, tādēļ, ja nevēlaties katru reizi klāt gultu, palags ar gumiju būs ideāla izvēle. Stingrā gumija noturēs audumu vietā. Ne par lielu, ne par mazu nevar būt arī spilvena vai segas pārvalks: ja nesakritīs izmēri, gulta katru rītu izskatīsies kā veļas kalns, un mazulis piecelsies neizgulējies. Tas arī nerosinās ievērot kārtību: ja vēlaties iemācīt bērnam saklāt gultu, tam jābūt ir viegli izdarāmam.

Krāsas un ornamenti

Bērnu gultas veļas komplekti ar krāsām un ornamentiem atšķiras ne vienkārši tāpat. Dažādas krāsas un formas jau no bērnības mudina mazuļus iepazīt pasauli, attīstīt fantāziju un uztveri. Dažādu tekstūru audumi attīsta motoriskās prasmes, mazuļi vēlas pieskarties gultas zīmējumam, vēlāk mācas saskaitīt vai pamanīt atkārtojošos elementus. Dažādi dzīvnieki, modeļi un formas uz gultas veļas iepriecina bērnus. Turklāt tas ir ļoti praktiski: ja bērnam patīk dinozauri vai mašīnas, iegādājieties gultas veļu ar tiem, nevis apzīmējiet sienas, bērnam izaugot varēsiet izmest veļu nevis veikt mājas remontu.

Izvēle ir tiešām liela, tāpēc ir ieteicams atstāt tikai dažas izvēles iespējas, ja vēlaties iesaistīt bērnu izvēles procesā. Izvēlieties materiālu, izmēru un  vēlamo toni, un no trim variantiem bērns varēs izvēlēties, kas viņam patīk vislabāk. Ieteicams izvairīties no pilnīgas bērna izvēles brīvības, jo viņam būs grūti pieņemt lēmumu, kad viņš redz daudz variantus.

No otras puses, nav vērts atteikties no dažādām krāsām un dzīvniekiem vai animācijas varoņiem. Viņi lieliski palīdz mazāku bērnu gulēšanai vienatnē: gultas veļas tematika kļūst par spēli, tādējādi mazajiem ir vieglāk aizmigt. Jo labākie sapņi mīt tajā pašā vietā, kur dzīvo paši mīļākie varoņi un labākie draugi - dzīvnieki.

Saistītās preces

avatar