Lieldienu izpārdošana 20.03.- 31.03. 25% atlaide ar kodu LIELDIENAS2024 *atlaides nesummējas

Balta gultas veļa

Mīksta kā mākonis balta gultas veļa ir pirmā doma, kas ienāk prāta, kad mēs domājam par karalisku atpūtu. Tieši šī iemesla dēļ pat luksusa viesnīcas visā pasaulē izvēlas baltu gultas veļu. Bet vai ir iespējams to izbaudīt arī mājās? Pareizi izvēlēta un uzturēta balta gultas veļa vienmēr izskatīsies lieliski Jūsu guļamistabā un sniegs unikālu greznības sajūtu.

Kāpēc ir vērts izvēlēties baltu gultas veļu?

Balta krāsa ir universāla un neitrāla, tādēļ tā ir ideāli piemērota jebkuram interjeram. Klasiska, moderna vai industriāla stila guļamistaba vien dēļ spilgti baltas gultas veļas uzreiz kļūs par mājīgāku un patīkamāku nakts atpūtas vietu.

Bieži tiek uzskatīts, ka balta gultas veļa nav praktiska, bet tas ir tikai kļūdains pirmais iespaids. Izvēloties vairākus baltus gultas veļas komplektus, tie ideāli saderēs kopā, tāpēc Jums nevajadzēs ilgi domāt, ja vēlaties, piemēram, vairāk spilvenu vai lietojat divus gultas veļas komplektus vienlaicīgi. Visu balto gultas veļu var mazgāt kopā, tāpēc Jums nav nepieciešams plānot veļas mazgāšanu un škirot to pēc veļas krāsas.

Vēl viens praktisks iemesls, kādēļ viesnīcas dod priekšroku baltai gultas veļai, ir tas, ka balta gultas veļa ir... lētāka. Moderni ornamenti, krāsas - tas viss maksā, un gultas veļas dizaineri arī nestrādā par velti. Šī iemesla dēļ Jūs vienmēr iegūsiet vairāk izvēloties vienkāršību: klasisks, balts gultas veļas komplekts maksās mazāk vai arī  būs labākas kvalitātes.

Kādu balto gultas veļu izvēlēties?

Baltās gultas veļas piedāvājums ir patiešām lielisks, tāpēc ir viegli apmulst. Izvēloties vispirms pievērsiet uzmanību audumam: dabisks audums būs ne tikai patīkamāks un neļaus pārkarst miega laikā, bet arī izcelsies ar ilgu kalpošanas laiku. Kokvilnas šķiedra vai lins ir audumi, kuriem ieteicam dot priekšroku, izvēloties baltu gultas veļu. Šie materiāli ir viegli mazgājami, ātri žāvējami un viegli gludināmi. Turklāt šiem audumiem piemīt lieliskas gaisa caurlaidības īpašības, tāpēc Jūs jutīsieties ērti guļot tajos gan ziemā, gan vasarā.

Svarīgs ir pavedienu (auduma blīvums) skaits, kas nosaka auduma biezumu, informāciju par to atradīsiet uz gultas veļas iepakojuma. Tomēr šis kritērijs nav universāls, jo lielāks pavedienu skaits ne vienmēr nozīmē labāku kvalitāti un otrādi. Novērtējiet produkta kopējo izskatu, šuves. Piemēram, satīna gultas veļai ir spīdīga virsma, tā ir slidena un tai ir patīkami pieskarties - tādu izskatu garantē augstas kvalitātes kokvilnas šķiedra.

Baltas gultas veļas kvalitāte ir ļoti svarīga. Baltā krāsa ātri paliek netīra, tāpēc ir ieteicams tekstilmateriālus mazgāt augstā temperatūrā, kas var būt reāls izaicinājums dažiem audumiem. Runājot par baltu gultas veļu, būtu pilnībā jāaizmirst sintētiskos audumus, jo pēc mazgāšanas augstā temperatūrā tie zaudē savas sākotnējās īpašības

Kā rūpēties par balto gultas veļu?

Baltai krāsai patīk tīrība, tāpēc regulāri mazgājiet balto gultas veļu un uzglabājiet to tīru. Faktiski, putekļi un smalki netīrumi ir viens no lielākajiem veļas ienaidniekiem, tāpēc labāk izvēlēties gultas veļas komplektu ar tam piemērotu maisiņu, lai varētu droši uzglabāt tīru veļu līdz lietošanas reizei.

Ļoti svarīgs ir arī piemērots mazgāšanas līdzeklis. Baltas gultas veļas kopšanai nav ieteicams izmantot hloru saturošus līdzekļus, lai gan tie izņem traipus, taču piešķir dzeltenīgu nokrāsu. Aktīvais skābekļa balinātājs, palīdz uzturēt perfektu baltumu.

Neaizmirstiet par gludināšanu. Kaut arī augstas kvalitātes gultas veļa ir izgatavota no neburzīgiem audumiem, gludināšana ir slepena gudrība, kas rada reālu iespaidu par greznību. Rūpīgi izgludinātai gultas veļai nebūs burzījuma vai locījuma pēdu, tāpēc tā būs ideāli piemērota labākam miegam un arī izskatīsies nevainojami. Ja vēlaties, lai gluda auduma efekts ilgst ilgāk, varat izmantot speciālus līdzekļus, piemēram, smidzināmo cieti, kas nodrošina audumam papildu stingrumu.

Baltu gultas veļu ir ieteicams mazgāt reizi nedēļā, tā veļa saglabāsies spilgti balta. Pat tad, ja netīrumi vēl nav redzami, putekļi un mikrodaļiņas laika gaitā nokļūst auduma dziļākajos slāņos, padarot tos grūtāk izmazgājamus. Rūpējieties par savu gultas veļu un varēsiet ilgi baudīt tās žilbinoši balto izskatu.

Saistītās preces

avatar