Lieldienu izpārdošana 20.03.- 31.03. 25% atlaide ar kodu LIELDIENAS2024 *atlaides nesummējas

10 mīti par gultasveļu

Gultas veļa patiešām ir bagātīgā izvēlē, un jums nav jāpēta daudzie veikali - katrā veļas veikalā ir vairāk nekā pietiekami daudz izvēles iespēju. Nepazust gultas veļas pasaulē un izdarīt pareizo izvēli palīdzēs uzcītība un nelielas zināšanas, un ir svarīgi arī atbrīvoties no dažiem mītiem, kuri, pēc daudzu pircēju domām, ir patiesi un viegli sajauc prātus.

Atklājiet 10 labākos gultas veļas mītus un aizmirstiet tos uz visiem laikiem! Tas palīdzēs jums izveidot ērtu un ērtu miega vidi un precīzi uzzināt, kādi gultas piederumi jums nepieciešami.

Mīts 1. Vairāk pavedienu - labāka kvalitāte

Pavedienu skaitu uz dažādiem tekstilizstrādājumiem norāda daudzi ražotāji kā pavedienu skaitu noteiktā auduma apgabalā. Šo rādītāju bieži izmanto kā kvalitātes argumentu, taču tā nav taisnība. Kvalitāti garantē aušana, nevis diegu skaits. Protams, jo lielāks skaitlis, jo stiprāks ir audums, bet vai izturība nozīmē tikai kvalitāti? Droši vien nē. Daži ražotāji arī ieauž vai iešķetina papildu pavedienus, kas ir plānāki par pamata pavedienu un tiek pievienoti tikai, lai uzlabotu izturību! Tāpēc nav vērts paļauties tikai uz pavedienu skaitu.

Mīts 2 Visi kokvilnas izstrādājumi ir vienādi

Kokvilna ir viena no populārākajām šķiedrām, taču plaši pielietotās dažādās aušanas tehnikas ļauj to variēt gan pēc izskata, gan pēc īpašībām. Satīns, velvets, katūns, flanelis un audekls visi ir kokvilnas audumi, taču, tiem pieskaroties, iespējams, būs grūti saprast, ka jūs pieskaraties tai pašai šķiedrai. Viss atkarīgs no aušanas tehnikas, pavedienu biezuma un šķiedru kvalitātes. Tātad, ja zemākas kvalitātes un vienkāršā auduma kokvilnas pārvalki ir lēti, nedomājiet, ka mako satīns nav savas cenas vērts - jūs maksājat par audumu, nevis par kokvilnas šķiedru.

Mīts 3 Labiem gultas piederumiem jābūt ilgmūžīgiem

Faktiski katram tekstilizstrādājumam ir savs kalpošanas laiks, tā arī gultas piederumiem. Tas viss ir atkarīgs no tā, kā jūs to izmantojat - bieža veļas mazgāšana augstā temperatūrā ātri “patērēs” pat augstas kvalitātes produktus. Pareiza kopšana ir galvenais noturības saglabāšanas faktors, un, ja produkts ir kvalitatīvs - blīvs, labi austs, visi valdziņi ir stingri un līdzeni - tas kalpos gadiem ilgi.

Mīts  4 Kokvilnu var mazgāt augstā temperatūrā

Kokvilnu parasti izvēlas tie, kas plāno gultas veļu mazgāt bieži un augstā temperatūrā. Šī šķiedra faktiski iztur daudz mazgāšanas reizes un paaugstinātu temperatūru, tāpēc tā bieži ir viena no praktiskākajām izvēlēm, meklējot bērnu gultas veļu vai viesu mājas komplektus. Tomēr, lai nodrošinātu vislabākās kokvilnas īpašības, produktu ieteicams mazgāt aptuveni 40 grādu temperatūrā.

Mīts 5 Mīkstai gultas veļai ir nepieciešams auduma mīkstinātājs

Šis ir ārkārtīgi izplatīts mīts, kam tic daudzi. Patiesībā mīkstinātājs, gluži pretēji, var iznīcināt gultas veļas maigumu un mīkstumu. Tā daļiņas uzkrājas pavedienos, un audums galu galā sāk "sacietēt". Kokvilnas dabisko īpašību dēļ auduma mīkstinātāju vispār nevajadzētu lietot, savukārt ar citiem audumiem - ļoti taupīgi. Vairāk auduma mīkstinātāja nenozīmē lielāku maigumu.

Mīts 6 Jo smagāka sega, jo siltāka tā ir

Lai gan daudzi tam tic, patiesībā ir tieši pretēji. Smagajām sedzām ir mazāk gaisa telpu, tāpēc tām ir sliktākas siltumizolācijas īpašības. Jo vairāk gaisa spraugu, jo labāka siltuma aizture un ķermenis miega laikā nepārkarst, tāpēc visām segām jābūt vieglām un ērtām, un nav tieša sakara svaram un siltumizolācijas īpašībām.

Mīts 7 Visus tekstilizstrādājumus var mazgāt kopā

Ja izvēlaties augstas kvalitātes produktus un tie ir bezkrāsaini, lielāko daļu no tiem varat mazgāt kopā, bet ne dvieļus. Dvieļu šķiedra ir atšķirīga (pat ja tā ir tā pati kokvilna!). Īsāka, bet resnāka, tāpēc pārējos tekstilizstrādājumus nemazgā ar tiem, dvieļi var pūkoties. Turklāt veļas mašīnā dvielis palielina berzi, plānos materiālus ātrāk nodeldējot. Vislabāk ir mazgāt veļu atsevišķi.

Mīts 8 Miegs uz cieta pamata ir veselīgāks

Ciets matracis bez polsterējuma esot veselīgāks mugurai, tas ir plaši pazīstams ieteikums. Tomēr tam nav pamata. Vissvarīgākais ir reproducēt mugurkaulu, kad jūs guļat, un mīkstākam vai cietāku guļvietu jūs varat izvēlēties pēc savas patikas. Gluži otrādi, īpaši stingra pamatne neļaus ērti nogulties, un asinsritei svarīgi punkti var tikt saspiesti.

Mīts 9 Matraci vislabāk pārbaudīt veikalā

Mēs pavadām trešdaļu savas dzīves miegā un paredzam, ka ilgi izmantosim matraci, tāpēc šķiet saprātīgi doties uz veikalu, lai to izmēģinātu. Tomēr tā ir tikai bezjēdzīga laika tērēšana, jo to noteikti nevarēsit izdarīt, ja vairākus mēnešus nenakšņosiet veikalā. Faktiski mūsu ķermenis pielāgojas pamatnei un mēs ātri iemācāmies atrast sev ērtu stāvokli, tāpēc "iemēģināt" matraci nav nekādas jēgas.

Mīts 10 Spilvenu nekad nebūs par daudz

Lai arī spilveni ir saistīti ar maigumu un komfortu, to joprojām var būt par daudz. Optimāli ir gultā izmantot divus spilvenus, un vēl divus var izmantot, lasot vai skatoties televizoru. Pārāk daudz spilvenu gultā ierobežo kustību miega laikā, un jūs varat sajust vietas trūkumu. Tāpēc nepārspīlējiet!

Saistītās preces

avatar