Flaneļa gultas veļas izpārdošana, 30% atlaide!

Vilnas pledi: kādu izvēlēties?

Katram mājās ir vismaz viens pleds, vai ne? Galu galā arī savā noteikti atradīsi mīkstu pārklāju, ko nevilcinoties lietojat, tiklīdz laiks kļūst vēsāks vai vienkārši vēlaties papildu jaukumu un siltumu... Tāpēc nav nekāds pārsteigums, ka veikalu plauktos vai virtuālajos veikalos „sagulušie“ maigie pledi piesaista uzmanību un vilina iegādāties vēl vismaz vienu. Ja esat iekārdināts arī Jūs, iespējams, apsvērsiet, kuru gan izvēlēties. Jautājums likumsakarīgs, jo piedāvājums ir milzīgs, tāpēc apmaldīties ir ļoti viegli. Taču tiem, kas vēlas visaugstāko kvalitāti un lielāko priekšrocību sarakstu, būtu jāizvēlas klasika – vilnas pleds. Tiesa, dažiem vilna joprojām asociējas ar biezu, cietu audumu un raupjumu. Bet būsiet ļoti pārsteigti par moderno vilnas izstrādājumu mīkstumu un maigumu! Tāpēc šeit ir daži padomi, kas palīdzēs izlemt, kuru vilnas pledu izvēlēties.

Vilna: vienāda vai atšķirīga?

Ja izlemsiet ieskatīties vilnas pledu kategorijā, uz etiķetes redzēsiet tādus nosaukumus kā „merino vilna“, „vilna“ un „kašmirs“. Tātad kļūs skaidrs, ka arī vilna vienveidīga – tā atšķiras atkarībā no tās ieguves, apstrādes metodēm vai citiem aspektiem. 

Kas raksturīgs vilnas plediem?

Sākumā aplūkosim vilnas raksturīgākās īpašības neatkarīgi no tās veida. Tātad, lai kādu vilnas pledu jūs izvēlētos, tas lutinās ar maigumu, jaukumu un siltumu. Un, lai gan tas izskatās ārkārtīgi silts, tam joprojām ir unikāla īpašība - ideāla pielāgošanās ķermeņa temperatūrai, tāpēc ar to nepārkarsīsiet un nesvīdīsiet. Tas nozīmē, ka novērtēsiet vilnas pleda priekšrocības gan aukstajā sezonā, gan drēgnajā rudenī, gan arī vēsākos vasaras vakaros.

Vilnas pleds sildīs un ļaus ādai elpot, turklāt vilna ir ļoti patīkama taustei, nekairina un nealerģizē ādu, tāpēc vilnas segas gūst lielas simpātijas starp vecākiem, kuri audzina bērnus - šādu pledu var lietot jau no zīdaiņa vecuma. Tas būs neaizstājams vēlā rudenī vai ziemā, vedot mazuli ārā - ielieciet to ratiņos, un bērns būs pasargāts no vēja, aukstuma un mitruma.

Ir vērts pieminēt, ka kvalitatīvs, skaists vilnas pleds vienmēr būs stilīgs papildinājums mājoklim: uzklājiet to uz gultas, novietojiet glīti salocītu uz dīvāna vai rotaļīgi uzmetiet to uz šūpuļkrēsla vai dīvāna muguriņas!

Vilnas pledi: kādu izvēlēties? | Pledi | Nostra.lv

Vienkārša vilna, merino vai kašmirs?

Lai gan visiem vilnas veidiem ir kopīgas šīs īpašības, katram vilnas veidam piemīt vēl kaut kas īpašs. Tāpēc apsveriet to, izvēloties un salīdziniet to ar savām vajadzībām.

Parasta vilna

Šādi vilnas paklāji patiks tiem, kuri vēlas iegādāties labu vilnas pledu par pievilcīgu cenu. Silts, jauks, mīksts tekstila izstrādājums noteikti atradīs vietu mājoklī - tas būs iekārots guļamistabā, praktiska izvēle bērnistabā, mājīguma garantija viesistabā utt. Lai gan šāds pleds būs nepārspējams aukstajā sezonā, nešaubieties - reizi pa reizei to lietosiet pat vasarā!

Ja jums ir alerģiska āda, īpaši rūpīgi jāizvēlas tekstilizstrādājumi, kas nonāk saskarē ar ādu. Tāpēc vilnas pleds šeit iegūst "plusiņu" - lieliski piemērots alerģiskai, ļoti jutīgai ādai, jo nekairina to, tāpēc nodrošina komfortu.

Vilnas pleds ir patiešām lieliska izvēle tiem, kuri pastāvīgi steidzas, trūkst laika, strādā vai daudz ceļo un dod priekšroku lietām, kuru uzturēšanai nav nepieciešams daudz papildu laika. Šiem kritērijiem atbilst arī vilnas pledi. Īpaši viegli kopjams – mazgājot ievērojiet norādījumus uz produkta etiķetes. Pateicoties gaisa caurlaidībai, sega ļoti ātri izžūst.

Merino vilna

Lai gan merino vilna var lepoties ar visām vilnas īpašībām, tai ir sava unikalitāte – to iegūst tikai no īpašās merino aitu vilnas. Šīs īpašās aitu sugas tiek audzētas Austrālijā un Jaunzēlandē. Tur valdošie augšanas apstākļi un klimats ir ideāli piemēroti šo aitu un īpaši augstas kvalitātes vilnas audzēšanai. Merino vilna ir zināma un tiek vērtēta visā pasaulē. Un, lai gan merino vilnas džemperi, šalles un citi izstrādājumi iekaro daudzu sirdis, popularitātes laurus plūc brīnišķīgi mīkstie merino vilnas pledi.

Merino vilna ir elpojoša, ātri uzsūc un iztvaiko mitrumu, nekairina un nealerģizē ādu, kā arī pielāgojas ķermeņa temperatūrai, nodrošinot maksimālu komfortu. Tas ir lieliski piemērots arī bērniem, jo mazuļu āda ir ļoti jutīga. Salīdzinot ar parasto vilnu, merino aitas vilnas izstrādājumi ir vieglāki un plānāki, taču to termiskās īpašības ir iespaidīgas. Tātad tas būs ļoti elegants pleds, kas var būt ļoti laba izvēle dāvanai.

Izvēloties pievērs uzmanību sastāvam – merino vilnu var kombinēt ar kašmira vai izturīgām sintētiskām šķiedrām.

Kašmirs

Ja kaut nedaudz jūs interesē mode un audumi, noteikti esat dzirdējuši nosaukumu kašmirs. Vilna, kas tiek augstu vērtēta un uzskatīta par vienu no ekskluzīvākajām pasaulē, demonstrē savu īpašo maigumu. Šķiedra ir mīksta un gluda, audums ir ārkārtīgi viegls, bet silts un jauks. Ietinoties, to gandrīz nejutīsiet, bet apsedzoties ar tādu pledu, tas neierobežos kustības, tāpēc būs ļoti piemērots gulēšanai, ceļošanai utt. Dēļ kašmira spējas samazināt segas biezumu, nezaudējot savas labās īpašības, to vienkārši dievina tie, kam komforts un stils ir prioritāte papildus kvalitātei.

Pledos kašmirs ir apvienojams ar parasto vai merino vilnu un veido vienkārši satriecošas kombinācijas.

Nu, un laikam jau nevajag teikt, ka kašmiru saturošie pledi būs dārgāki.

Vilnas pledi: kādu izvēlēties? | Pledi | Nostra.lv

Vilnas pledi no „Nostra“

Tiem, kuri ir izvērtējuši savas vajadzības un izlēmuši, kādu vilnas pledu vēlas (vienkāršu, merino vai kašmira), piedāvājam dažus no populārākajiem un „Nostra“ klientu iecienītākajiem plediem: „Andora“, „Kuba“, „Merino-300“,“ Zelandia“. 

Ja cenai ir nozīme, vispievilcīgākais variants būs „Zelandia“ pledi no simtprocentīgas Jaunzēlandes tipa vilnas. Produkts pilnībā apmierinās vilnas mīļotāju vajadzības. 

Īsts zelta vidusceļš - ar pieņemamu cenu vilina arī pledi „Kuba“, kuru sastāvs ir krāsaināks: lielākā daļa auduma ir izgatavota no vislabākās merino vilnas, un to papildina akrils un poliesteris - sintētiskās šķiedras, kas garantē ļoti augstu izturības un ilgmūžību. Šo pledu sastāvā ir arī luksusa kašmirs, tāpēc produkts nav biezs, bet ir viegls, silts. Lielisku cenas un kvalitātes attiecību nodrošina „Merino“ pledi, kas satur diezgan daudz merino vilnas un nedaudz neilona, kas nodrošina apskaužamu izturību.

Ekskluzīvajā kategorijā - pledi „Andora“, kas satur pat 90% augstākās kvalitātes merino vilnas un pat 10% kašmira! Lieki piebilst, ka papildus apskaužamajām īpašībām šis paklājs apburs ar savu eleganci, smalkumu un greznības dvesmu un valdzinās ar viegluma, izturības un komforta līdzsvaru.

Kāda izmēra pledu izvēlēties?

Izmērs ir vēl viens aspekts, kas jāņem vērā, izvēloties jaunu pledu. Izlemiet, kam pleds tiks izmantots visbiežāk. Ja klājat to uz gultas vai vēlaties ar to apsegties, tad izvēlieties lielus izmērus. Ja sega ir paredzēta bērnam, izvēlies mazāku – tā bērnam būs ērtāk. Ceļojumos priekšroku dodiet mazākiem un plānākiem vilnas plediem. Ja pārklāsiet kādas mēbeles - krēslu, atzveltnes krēslu utt., tad izvēlieties pledu pēc to izmēriem.

Mēs priecājamies, ka mums ir liela dažādība un katram no Jums ir iespēja atklāt to, kas patīk visvairāk.



Saistītās preces

avatar