Flaneļa gultas veļas izpārdošana, 30% atlaide!

Tekstilizstrādājumi no vilnas - gan priekam, gan labsajūtai

Dabisko vilnu cilvēce izmanto jau gadsimtiem ilgi, un, šķiet, nav nodoma no tās atteikties. Vilnas šķiedra piedzīvo renesansi, jo priekšroka tiek dota dabīgumam un vilnas unikālajām īpašībām, un vilnas audumi tiek izmantoti tekstilizstrādājumu, apģērbu, apavu un pat mēbeļu ražošanā. Mūsu sortimentā ir arī daudz dažādu veidu dabīgās vilnas izstrādājumu, kurus noteikti ir vērts iegādāties savai mājai. Ikviens zina, ka vilna silda, taču tai ir arī maģiska iedarbība uz mūsu ķermeni.

Vilna palīdz nomierināties

Dabīgās vilnas tekstilizstrādājumi palīdz palēnināt sirdsdarbību. Pētījumi liecina, ka vilnas šķiedra palīdz uzturēt ādu sausāku, kas palīdz ķermenim atpūsties un prasa mazāk pūļu, lai darbotos, tādējādi palēninot sirdsdarbību. Tādējādi vilna palīdz mūsu sirdij atpūsties un nodrošina mierīgu miegu.

Sintētiskajām šķiedrām ir pretējs efekts - tās izolē siltumu, bet nelaiž cauri gaisu, tāpēc ķermenis nevar pareizi regulēt temperatūru miega laikā un pārkarst. Temperatūras paaugstināšanās izraisa dažādus procesus mūsu organismā, kas izraisa sirdsdarbības paātrināšanos. Lai gan tas netiek tieši uztverts kā ļaunums, vislabāk atpūtīsimies tikai tad, kad varēsim atpūsties un sirds strādās lēnāk.

Vilnas aizsardzība

Vai esat kādreiz domājuši, kā šīs aitas saglabā savu kažokādu baltu? Tas ir pavisam vienkārši, jo vilnas sastāvā esošais lanolīns neļauj šķiedrā iekļūt netīrumiem, kas to it kā atgrūž. To varat izmantot arī jūs, jo lanolīns paliek dabīgās vilnas izstrādājumos un tekstilizstrādājumos.

Turklāt vilnai piemīt hipoalerģiskas īpašības. Tās apstrādei nav nepieciešamas spēcīgas ķīmiskās vielas, kā arī nav nepieciešami nekādi papildu līdzekļi, lai aizsargātu šķiedras no kodēm vai putekļu ērcītēm - vilna „aizsargā” sevi pati. Lai gan parasti vilnas tekstilizstrādājumus nav ieteicams mazgāt, par tās tīrību nav jāuztraucas, jo šķiet, ka vilna attīrās pati. Šīs dabīgās šķiedras izstrādājumi ir arī izturīgi pret mitrumu un pelējumu, tāpēc lieliski piemēroti lietošanai viensētās un kempingos.

Alerģiskas reakcijas var likt mums justies ļoti slikti un var negatīvi ietekmēt mūsu veselību vai pat radīt ilgtermiņa sekas. Šī iemesla dēļ vienmēr ir labāk izvēlēties hipoalerģiskas šķiedras. Vilna ir lieliski piemērota ikvienam, pat bērniem un zīdaiņiem. Tiesa, lanolīns joprojām var izraisīt alerģiju, taču šādi gadījumi ir ļoti reti - tekstilizstrādājumu ražošanas procesos izmantotās ķīmiskās piedevas daudz biežāk ir atbildīgas par alerģiskām reakcijām.

Tekstilizstrādājumi no vilnas - gan priekam, gan labsajūtai | Pledi | Nostra.lv

Vilna - netoksiska šķiedra

Jūs droši vien zināt, ka daudzas sintētiskās šķiedras, kā arī dažas dabiskās šķiedras ir viegli uzliesmojošas. Tas var būt bīstami, tāpēc bieži vien tiek izmantotas ķīmiskas piedevas, lai tās padarītu ugunsizturīgas. Tomēr vilna ir īsts izņēmums – šī šķiedra uzsūc mitrumu dziļi sevī, un, pateicoties tam, uguns dabiski nodziest. Vai zināji, ka ugunsdzēsēji valkā vilnas drēbes – tas ir patiešām pārliecinošs fakts!

Ugunsizturības dēļ vilna tiek ražota bez ķīmiskām piedevām, tādējādi novēršot toksicitāti. Tas nodrošina, ka auduma saskare ar ādu ir droša, nekaitīga un neradīs alerģiskas reakcijas. Tekstilizstrādājumu ražošanā parasti izmantotās ķīmiskās vielas izdala toksiskas gāzes, kas, nonākot vidē, var izraisīt dažādas veselības problēmas, nemaz nerunājot par ādas kairinājumiem un alerģiskām reakcijām.

Vilna ir lieliski piemērota tiem, kam ir problēmas ar locītavām

Cilvēki ar locītavu sāpēm meklē veidus, kā atvieglot savu veselības stāvokli. Atbilde var būt vilnas tekstilizstrādājumi, kas var palīdzēt mazināt locītavu sāpes tiem, kas cieš no artrīta, fibromialģijas un citām līdzīgām problēmām. Atbilde, kāpēc vilna var palīdzēt, ir pavisam vienkārša – temperatūras kontrole un maigums.

Vilnas šķiedrai ir unikālas temperatūras regulēšanas īpašības. Faktiski vilna veido gaisa kabatas, kas palīdz izolēt siltumu un nodrošina ķermenim stabilu, komfortablu temperatūru. Vilna arī novada lieko mitrumu un nodrošina lielisku gaisa plūsmu, tāpēc gulēsiet mierīgi un ērti. Arī locītavām ir nepieciešams siltums un ērta temperatūra.

Vilnas mīkstums un elastība ir labvēlīga arī locītavām - tekstils nodrošina ērtu atbalstu ķermenim. Protams, šī īpašība piemīt arī tekstilizstrādājumiem, taču to elastība lietošanas laikā samazinās. Tieši šīs vilnas īpašības dēļ šķiedra tiek izmantota pat slimnīcās, kad nepieciešams atbalsta punkts. Vilna nodrošina arī uzticamu aizsardzību jaundzimušo bērnu kājām un rociņām.

Kāda vilnas šķiedra tiek izmantota tekstilizstrādājumiem?

Parasti, runājot par vilnu, prātā nāk aitas vilna, taču arī tā var būt dažāda, piemēram, merino vilna izceļas ar savu maigumu. Taču vilnu audzē ne tikai aitas, kas tiek veiksmīgi izmantota tekstilrūpniecībā un tai piemīt unikālas īpašības un tā ir dabiska. Mūsu veikala klāstā atradīsiet arī izstrādājumus ar kazas un kamieļu vilnu – tie ir visplašāk lietotie un izplatītākie vilnas veidi.

Saistītās preces

avatar