Flaneļa gultas veļas izpārdošana, 30% atlaide!

Pledu kopšana un mazgāšana

Mīksti, pūkaini un maigi pledi ir labākā kompānija, kad vēlaties siltumu un mājīgumu. Tos var izmantot arī kā interjera akcentu, bet ko darīt, lai tie vienmēr paliktu tik jauki? Mēs dalāmies ar kopšanas instrukcijām, lai palīdzētu rūpēties par jūsu mīļāko pledu.

Mazgāšana ar rokām

Dažus pledus ir vērts mazgāt ar rokām, it īpaši ar garāku spalvu vai ar gariem pušķīšiem - veļas mašīnā tie var neatgriezeniski sapīties un mainīt savu izskatu. Roku mazgāšanai izmantojiet remdenu ūdeni un maigu mazgāšanas līdzekli. Pievienojiet nelielu daudzumu mazgāšanas līdzekļa un ļaujiet tam izšķīst ūdenī, pēc tam iemērcējiet pledu un viegli mazgājiet to ar rokām. Principā jūs darīsiet to pašu, ko veļas mazgājamā mašīna, bet mazgāšana ar rokām būs lēnāka un maigāka.

Viegli saspiediet pledu visā tā garumā, lai pārliecinātos, ka viss tā audums tiek izskalots. Nomainiet ūdeni uz tīru un atkārtojiet iepriekšējas darbības, ūdens jāmaina, kamēr tas paliek tīrs, bez mazgāšanas līdzekļa atlikumiem. Viegli izspiediet pledu: to būs vieglāk izdarīt, ja salocīsiet pledu un ļausiet ūdenim notecēt. Izspiediet atlikušo ūdeni. Ņemiet vērā, ka slapjš pleds ir smags, tāpēc žūstot, tas var deformēties.

Pledi

Mazgāšana veļas mašīnā

Daži pledi ir patiešām lieli, un dažas veļas mazgājamās mašīnas ir mazas. Pirms mazgāšanas pārliecinieties, vai jūsu veļas mašīna ir piemērota pleda mazgāšanai. Sausam pledam vajadzētu aizņemt apmēram divas trešdaļas vietas mazgāšanas mucā.

Pirms mazgāšanas ieteicams izkratīt pledu. Tādā veidā no auduma noņemsies vairāk netīrumu un daļa no putekļiem. Ja pledu mazgājat pirmo reizi, ieteicams veikt ātru krāsošanas testu. Samitriniet pleda stūri ar vēsu ūdeni un ievietojiet balta papīra lapu vai papīra dvieli, lai redzētu, vai pleds krāsojas. Ja redzat iekrāsojuma zīmes, mazgājiet pledu atsevišķi no citiem apģērbiem vai tekstilizstrādājumiem.

Pleda mazgāšanai izvēlieties maigu mazgāšanas režīmu un ūdeni ar zemāku karstumu. Izvairieties no karsta ūdens un agresīviem mazgāšanas režīmiem, jo ​​pleds var uz visiem laikiem zaudēt maigumu. Vilnas pledi ir nedaudz izturīgāki, taču sintētiskās šķiedras pledi jākopj rūpīgāk.

Izvēlieties maigu mazgāšanas līdzekli, kas piemērots krāsainai veļai. Nepārspīlējiet ar tā daudzumu, nelietojiet auduma mīkstinātāju. Mazgāšanas līdzekļu atlikumi, ja tos lieto pārāk daudz, uzkrājas paklāja audumā un piešķir tam cietību un raupjumu. Un jūs to noteikti nevēlaties!

Tūlīt pēc mazgāšanas izņemiet pledu. Ja nepieciešama žāvēšana, izvēlieties maigu režīmu vai ar roku izspiediet pledu. Atstājot pledu veļas mazgājamās mašīnas mucā uz ilgāku laiku, var mainīties forma, jo pleda mitrais audums ir salīdzinoši smags.

Ja pamanīsiet, ka pleds pēc mazgāšanas nav vairs tik mīksts, nākamreiz mazgājot, izmantojiet papildu skalošanas ciklu.

Pledi

Pleda žāvēšana

Pēc mazgāšanas pledus ieteicams izžāvēt, žāvējot nevis uz malas, bet gan izlīdzinot visā garumā. Tam varat izmantot arī žāvētāju, ja nav pietiekami daudz vietas, mitru pledu izklājiet pa visu žāvētāja laukumu un tas jāsaloka tikai tad, kad tas ir izžuvis un ir zaudējis smagumu. Mīkstais pleda audums absorbē daudz ūdens, padarot to par smagu un elastīgu. Formas izmaiņas, pat nelielas, pasliktina pleda izskatu, tāpēc ir vērts par to parūpēties.

Pledus var gludināt, taču izvairieties no augstas temperatūras gludināšanas režīma izvēles. Turklāt sintētiskās šķiedras pledi neburzās, tāpēc gludināšana tiem parasti nav nepieciešama.

Neizmantojamos pledus glabājiet kārtīgi salocītus un aizsargātus no putekļiem. Ja iespējams, pledu vienmēr ir noderīgi izkratīt vai izžāvēt svaigā gaisā, saulē - tas noņems putekļus un iznīcinās dažādas baktērijas.

Saistītās preces

avatar