Flaneļa gultas veļas izpārdošana, 30% atlaide!

Merino vilnas pledi: viegli lietojami, viegli kopjami

Merino vilna ar savām unikālajām īpašībām maina attieksmi pret siltumu un mājīgumu. Vieglais, plānais un maigais merino vilnas pleds ir lieliski piemērots gan ziemai, gan vasarai. Šķiet sākumā ir grūti noticēt, ka tik plāns pleds spēj sniegt tik daudz siltuma, taču unikālā daba ir apveltījusi merino vilnu ar daudzām pārsteidzošām īpašībām. Gaisa caurlaidība, izturība, termiskās īpašības – šī šķiedra ir vienkārši unikāli praktiska, kā arī viegli kopjama.

Dalāmies ar dažiem svarīgiem padomiem, kas atvieglos merino vilnas gultas piederumu kopšanu un nodrošinās to ilgmūžību.

Pirms mazgāšanas

Droši vien esat pamanījuši, ka jūsu merino vilnas pledam virspusē ir mīksta pūka. Mazgāšanas laikā tā saglabāsies, taču jāraugās, lai kopā ar pledu veļasmašīnā neatrastos asi priekšmeti – tie var aizāķēt šīs vilnas diegus un tos saplēst vai pārraut. Ja vienlaikus mazgājat arī citas drēbes, noteikti pārbaudiet to kabatas un izņemiet asus priekšmetus. Aizveriet visu apģērbu rāvējslēdzējus – tādējādi tie nesabojās citus kopā mazgājamos priekšmetus.

Ja plānojat kopā mazgāt citus tekstilizstrādājumus vai drēbes, noteikti pārliecinieties, ka tie nekrāso. Merino vilna ir dabiska šķiedra, tāpēc krāsojoši izstrādājumi var sabojāt tās izskatu.

Mazāk nozīmē vairāk

Merino vilna – dabiska šķiedra, tāpēc savu pledu nav nepieciešams vārīt: mazgāšanai pietiks ar 30 grādu temperatūru. Turklāt atcerieties, ka merino vilnai pašai par sevi piemīt antibakteriālas īpašības. Pārāk karsta temperatūra var vājināt vilnas labvēlīgās īpašības, jo tajā ir lanolīns, kas augstā temperatūrā vienkārši tiks izskalots no auduma. Tātad, ja vēlaties, lai jūsu merino vilnas pleds arī turpmāk kalpotu uzticami, jums tiešām nav jāpārspīlē.

Merino vilnas pledi: viegli lietojami, viegli kopjami | Pledi | Nostra.lv

Maiga kopšana

Lietojot, pamanīsit, ka merino vilnas pleds ātri iztvaiko citas smaržas un atgūst neitrālo vilnas smaržu. Tas nozīmē, ka audums ir pašattīrošs – tā ir dabīgās vilnas īpašība, kas nodrošina tā tīrību. Tāpēc merino vilnas pledi ir īpaši iecienīti ceļotāju vidū.

Tomēr ir nepieciešama maiga kopšana, lai saglabātu šīs unikālās pleda spējas. Tas nozīmē, ka, mazgājot veļas mašīnā, jāizvēlas maigāka roku mazgāšanas programma, izmantojot maigus mazgāšanas līdzekļus un ideālā gadījumā – dabīgos mazgāšanas līdzekļus.

Izvairieties no karsēšanas

Augsta temperatūra pasliktina merino vilnas ilgmūžību, tāpēc gan mazgāšanas, gan žāvēšanas laikā jāizvairās no karstuma. Merino vilna lieliski sader ar kokvilnu, to var kombinēt arī ar sintētiku, taču tas nenozīmē, ka šīs šķiedras izstrādājumi ir jākarsē. Augstā temperatūrā var atdalīties nelielas šķiedras daļiņas, kas apdraud jūsu iecienītā pleda auduma viengabalainību. Turklāt merino vilnas pledi ātri žūst, tāpēc vislabāk tos žāvēt vienkārši uz žāvētāja.

Neliela piesardzība noteikti atmaksāsies un jūs varēsiet ilgi baudīt sava pleda mīkstumu un maigumu!

Saistītās preces

avatar