Flaneļa gultas veļas izpārdošana, 30% atlaide!

Mājas tekstils cilvēkiem ar jutīgu ādu

Ādas jutīgums ir diezgan izplatīta problēma, ar kuru saskaras daudzi. Neizskaidrojama nieze, diskomforts, kairinājums ... Ne visi materiāli ir piemēroti jutīgai ādai, tāpēc, izvēloties un nodrošinot jūsu mājas komfortu, ir jāpievērš uzmanība audumam. Šeit ir daži padomi, kas palīdzēs izvēlēties pareizo gultasveļu, dvieļus un citu mājas tekstilu jutīgai ādai.

Audums ir tikai audums?

Ja jūsu āda nav jutīga vai pakļauta alerģiskām reakcijām, varat teikt, ka audums ir tikai audums. Tomēr daudziem dzīve nav tik vienkārša, un nepareiza auduma izvēle rada diskomfortu. Sliktākais ir tas, ka skaidri un precīzi cēloņi ne vienmēr tiek atklāti uzreiz, un āda cieš vēl vairāk, kamēr mēs meklējam atbildi, kas tai kaitē.

Tā sauktie hipoalerģiskie audumi ir neitrāli, kas nozīmē, ka tie neizraisa alerģiskas reakcijas. Kā arī tie bieži vien ir maigi un mīksti materiāli, kas piemēroti pat mazuļu jutīgai ādai. Šādi audumi tiek rūpīgāk novēroti ražošanas procesā, un tiem tiek izvēlētas augstākas kvalitātes izejvielas.

Dabīgie audumi jutīgai ādai

Lai gan hipoalerģiski audumi ir austi arī no sintētiskām šķiedrām, daudzi no tiem ir dabīgi. Tieši dabīgajai šķiedrai ir lieliskas īpašības, kas novērš ādas kairinājumu. Piemēram, jutīgu ādu bieži kairina sviedri, un, lieliski absorbējot mitrumu, dabīgās šķiedras aizsargā ādu no šī faktora. No otras puses, ja āda ir jutīga, ir jāsargājas no baktērijām un mikrobiem – šajā gadījumā no dabīgiem audumiem izgatavoti izstrādājumi atkal uzvar, jo tos var mazgāt augstākā temperatūrā, kur baktērijas tiek nogalinātas.

Runājot par mājas tekstilizstrādājumiem, ir svarīgi novērst putekļu ērcītes, kas ir viens no biežākajiem alerģisko reakciju cēloņiem. Putekļu ērcītes barojas ar atmirušajām ādas šūnām un izdalījumiem no mūsu ķermeņa, tāpēc mazgāšana augstā temperatūrā ir labākā profilakse. Un atcerieties, ka putekļu ērcītes var dzīvot ne tikai gultas veļā - citi mājas tekstilizstrādājumi tiem arī var kļūt par dzīvesvietu.

Izvēlieties to, kas paredzēts mazuļiem

Mazuļu āda ir ļoti jutīga, tāpēc tai ir nepieciešams īpašs maigums. Apskatiet, kas tiek piedāvāts zīdaiņiem, un jūs zināsiet, ko izvēlēties sev. Zīdaiņiem gan gultas veļa, gan citi tekstilizstrādājumi parasti tiek izgatavoti no dabīgām šķiedrām. Viņiem ir lieliska gaisa plūsmas caurlaidība un mitruma absorbcija, nodrošinot mierīgu miegu pat mazuļa ķermenim, kurš miega laikā vēl nespēj regulēt temperatūru.

Visbiežāk izmanto kokvilnu. Tā ir universāla šķiedra, kas ir īpaši izturīga un viegli mazgājama. Turklāt kokvilna izturēs pat daudzas mazgāšanas reizes augstas temperatūras apstākļos, kas ir ārkārtīgi svarīgi, lai aizsargātu to no mikrobiem un citiem alergēniem.

Ja jums ir alerģija pret putekļiem vai putekļu ērcītēm, labākā izvēle ir plāns kokvilnas audums - to ir viegli mazgāt, mazgāšanas laikā tas lieliski attīrās, tāpēc uz auduma nepaliek alergēni.

Pareizas kopšanas nozīme

Ir svarīgi ne tikai izvēlēties pareizo tekstilizstrādājumu jutīgai ādai, bet arī rūpēties par to. Pirmkārt, atcerieties, ka tekstilizstrādājumi, kurus izmantojat mājās, nekalpos mūžīgi. Pat, ja tas vēl izskatās labā stāvoklī, produkti periodiski jāmaina. Tas ir vienīgais labs veids, kā pasargāt sevi no putekļu ērcītēm, kuras nav redzamas, bet var radīt daudz ādas jutīguma problēmu.

Kā arī izmantojiet mazgāšanas līdzekļus atbildīgi un saskaņā ar instrukcijām. Izvēlieties produktus jutīgai ādai un nelietojiet tos ļaunprātīgi - šajā gadījumā vairāk nenozīmē labāk.

Saistītās preces

avatar