Flaneļa gultas veļas izpārdošana, 30% atlaide!

Kas ir GSM?

Iespējams, esat pamanījis šo burtu kombināciju, lasot tekstilizstrādājumu aprakstus, bet neesat īsti pārliecināts, ko tas nozīmē? Mēs paskaidrosim vairāk, jo, iegādājoties dvieļus, paklājus, gultas veļu un citus tekstilizstrādājumus, GSM ir parametrs, kas var palīdzēt Jums izdarīt pareizo izvēli.

GSM ir saīsinājums (no angļu valodas Grams per Square Meter), kas raksturo auduma svaru kvadrātmetrā. Praksē tāpat arī tiek izmantots g/m2 marķējums. Šī īpašība ir svarīga, jo būtībā tā raksturo auduma blīvumu un kvalitāti.

Kādam nolūkam izmanto GSM marķējumu?

GSM parasti izmanto kā parametru, lai aprakstītu dažādus tekstilizstrādājumus no kokvilnas, poliestera, zīda utt. Ir vērts zināt, ka, jo lielāks GSM skaitlis, jo biezāks un smagāks būs audums. Šī īpašība ir svarīga, jo augstāks GSM izmērs nozīmē lielāku auduma blīvumu, kam ir izšķiroša ietekme uz tekstilizstrādājuma kvalitāti.

Pie smalkiem audumiem nereti ir norādīta neliela GSM vērtība, piemēram, tā varētu būt vasaras gultas veļa no burzītas kokvilnas. Savukārt, pie dvieļiem visbiežāk būs norādīts lielāks skaitlis, un, jo biezāks un pūkaināks ir dvielis, jo lielāka būs šī parametra vērtība. GSM bieži izmanto kā mērauklu apģērbu ražošanā, kā arī citās nozarēs, kurās izmanto audumus, piemēram, mēbeļu un automobiļu ražošanā. 

Kā tiek mērīts GSM?

Šis jautājums droši vien ir radies arī Jums - galu galā, neviens audumu negriež un nesver pa metriem. Patiesībā GSM mērījumos izmanto īpašu ierīci, kas aprēķina rādītāja vērtību uz kvadrātmetru.

Tomēr jāuzsver, ka GSM ir tikai viens no daudziem tekstilmateriālu parametriem, tāpēc to nevar uztvert viennozīmīgi. Piemēram, runājot par kvalitāti, jāņem vērā arī tādas īpašības kā tekstūra, elastība utt. Augsts GSM rādītājs ne vienmēr nozīmē, ka audums būs tāds, kādu Jūs sagaidāt.

Kas ir GSM? | Gultas Veļa | Nostra.lv

Kāds ir labākais GSM dvieļiem?

Izvēloties dvieļus, noteikti ir vērts pievērst uzmanību GSM, jo tas ir galvenais faktors, kas nosaka dvieļa īpašības: mīkstumu, pūkainību, mitruma uzsūkšanās spēju un izturību. Tomēr nav vienota GSM rādītāja, jo katra cilvēka vajadzības un intereses ir individuālas.

Mīkstākiem dvieļiem, kas austi ar lielākām šuvēm, ir mazāks GSM, savukārt, izturīgiem un blīviem dvieļiem tas ir lielāks. Tas var sniegt priekšstatu par to, kādu dvieli meklējat. Visbiežāk dvieļu GSM vērtība ir no 400 līdz 600 g/m2. Tā ir optimāla izvēle, jo šādi dvieļi ir ērti lietošanā un labi uzsūc mitrumu. Izvēloties dvieli ar augstāku GSM, nāksies samierināties, ka slapjš tas būs smags, ilgāk žūs, bet noteikti spēs absorbēt vairāk ūdens. Pirts un pludmales dvieļiem ir zemāks GSM, jo tie ir mazāk blīvi, uzsūc mazāk mitruma, bet ātri žūst, ir viegli un ērti pārnēsājami.

Kāda GSM gultas veļu izvēlēties?

Izvēloties gultas veļu, pirmkārt un galvenokārt ņemiet vērā savas personīgās vēlmes un vajadzības, nevis GSM skaitu. Vasarai būs piemērota plānāka un vieglāka gultas veļa, un tai jābūt ar zemāku GSM vērtību, piemēram, 150-300 g/m2. Šajā klāstā ietilpst plāni un viegli audumi, kas ir labi vēdināmi, ērti un maigi pret ādu.

Aukstajai sezonai, kad gribas siltumu un komfortu, lieliski der biezāki, piemēram, flaneļa gultas veļas komplekti. Biezākas gultas veļas GSM var būt no 400 līdz 600 g/m2. Tas raksturo biezāku un smagāku audumu, taču vienlaikus nodrošinās vairāk siltuma un komforta, ko vēlaties ziemā.

Tāpēc nevajag vadīties tikai pēc skaitļa, vispirms novērtējiet savas vajadzības un pēc tam aplūkojiet GSM - iespējams, tas palīdzēs Jums pieņemt galējo lēmumu un izvēlēties piemērotāko tekstilizstrādājumu.

Saistītās preces

avatar