Flaneļa gultas veļas izpārdošana, 30% atlaide!

Kāpēc ir vajadzīgi virsmatrači?

Mūsdienu sabiedrībā, dzīvojot saspringtā dzīves ritmā, arvien kvalitatīvāku lomu spēlē miega kvalitāte. Mēs visi vēlamies pēc iespējas īsākā laikā, pēc iespējas labāk atpūsties, un miegs ir vissvarīgākā atpūtas rutīnas sastāvdaļa. Savukārt tieši tam, uz kā mēs guļam, ir vislielākā ietekme uz miega kvalitāti. Matraču ražotāji nestāv uz vietas un piedāvā arvien vairāk un vairāk interesantu risinājumu, taču individuāli izvēlēties pareizo matraci ir diezgan sarežģīti, kā arī tas ir dārgs ieguldījums. Nevarat izgulēties? Nesteidzieties meklēt jaunu matraci, jo virsmatrači daudzos gadījumos ir daudz ērtāks, ātrāks un vienkāršāks risinājums.

Kas ir virsmatrači?

Formāli virsmatracis ir matrača aksesuārs. Tas ir kā plāns papildu matracis, kas novietots uz galvenā matrača un neitralizē tā trūkumus. Virsmatracis var atkārtoti izlīdzināt jau nolietota matrača virsmu vai piešķirt papildu maigumu cietam jaunajam matracim, kā arī to dažreiz izmanto galvenā matrača saglabāšanai, un tā labākai aizsardzībai no nodiluma.

Patiesībā virsmatrači tika izstrādāti, lai uzlabotu miega kvalitāti. Tas bija viens no visefektīvākajiem risinājumiem cilvēkiem, kuriem jāguļ neērtā gultā, uz izvelkamā dīvāna vai citiem nelīdzeniem pamatiem, kurus virsmatrači neitralizē.

Tādējādi var teikt, ka virsmatrači ir kā matraču "brālēni", tikai daudz plānāki un universālāki. Tie ir plaši pielietojami, un to maksimālais biezums nepārsniedz 7 cm, tāpēc daudzus virsmatračus ir viegli mazgāt - tā ir noderīga īpašība dažādās dzīves situācijās.

Kuri virsmatrači ir vislabākie?

Uz šo jautājumu nav iespējams sniegt viennozīmīgu atbildi, jo tas viss ir atkarīgs no individuālajām vajadzībām. Vissvarīgākais ir izvēlēties kvalitatīvu produktu, kas nodrošinās lielisku atpūtu miega laikā. Ir svarīgi pievērst uzmanību, lai virsmatracis ir gaisa caurlaidīgs - tas ir būtisks priekšnoteikums, kas garantē kvalitatīvu miegu.

Biezumu jūs varat izvēlēties atbilstoši savām personīgajām vajadzībām, taču iegaumējiet, jo biezāks matracis, jo vairāk jūs to jutīsiet. Tādēļ, ja vēlaties, lai virsmatracis pildītu aizsargfunkcijas dīvānam vai matracim, izvēlieties plānākus izstrādājumus, bet, ja matracis, uz kura guļat, jau ir nolietojies, tad būs nepieciešams biezāks slānis, lai atjaunotu tā vienmērīgumu.

Pareizam matracim ātri un viegli jāpielāgojas ķermeņa formai un jāsniedz vēlamais efekts. Ja sūdzaties par muguras sāpēm, jums būs nepieciešama stingrāka pamatne, ko nodrošinās  virsmatracis, bet maiguma cienītāji var izvēlēties to, kas ir mīksts un pūkains.

Kā izvēlēties pareizo virsmatraci?

Ja nolēmāt uzlabot miega kvalitāti, vispirms novērtējiet to, ar ko jūs esat neapmierināti. Tā būs vieglāk izvēlēties funkcijas, kuras virsmatracim ir jāveic. Diemžēl pilnībā universāls un visiem derīgs virmatracis vēl nav izgudrots, tāpēc jums būs jābalstās uz galvenajām īpašībām.

Ir svarīgi pievērst uzmanību arī tādiem parametriem kā biezums, lielums, auduma blīvums, materiāls, kopējais izskats. Ir ļoti svarīgi izvēlēties pareizo izmēru - virsmatracim perfekti jāpieguļ matracim, gan lielāki, gan mazāki izmēri nebūs ērti, jo var rasties problēmas ar malām, bezmiegu un plānāki virsmatrači var veidot grumbiņas.

Ikviens, kurš meklē universālu variantu, var izvēlēties poliestera virsmatračus. Tie ir ērti, mīksti un lieliski aksesuāri galvenā matrača aizsardzībai, nodrošinot papildu komfortu gulēšanas laikā. Tie nav biezi, tāpēc tos ir vieglāk mazgāt vai tīrīt. Kā arī poliestera virsmatraču cena ir ļoti izdevīgs pirkums - tas ir mazs ieguldījums, kas uzreiz uzlabos miega kvalitāti.

Ja jums rodas šaubas par to, vai jums tiešām ir nepieciešams virsmatracis, atmetiet šīs šaubas ar roku. Patiesībā virsmatrača lietošana vienmēr ir ieteicama - tas ir salīdzinoši lēts, tāpēc to var biežāk nomainīt, plānāks virsmatracis ir vieglāk mazgājams, tāpēc tas viss palīdz nodrošināt labākus higiēnas apstākļus. Kā jūs zināt, gultas aksesuāri ir lieliska vide mikroorganismiem, piemēram, putekļu ērcītēm, kas var izraisīt smagas alerģiskas reakcijas.

Saistītās preces

avatar