Flaneļa gultas veļas izpārdošana, 30% atlaide!

Gultas pārklāji - praktiski un stilīgi

Lai gan populārais Provansas stila interjers nav iedomājams bez ziedu raksta gultas pārklāja, daudzi uzskata, ka šis raksts ir izgājis no modes. Vai piekrītat šim viedoklim? Nespriediet pārāk ātri, jo gultas pārklāji ir ne tikai ļoti praktiski, bet var arī izskatīties ļoti stilīgi. Apspriedīsim, kāpēc nevajadzētu atteikties no gultas pārklājiem guļamistabā un kādu dizainu izvēlēties.

Kāpēc izmantot gultas pārklāju?

Gultas pārklāja galvenā funkcija ir aizsargāt gultas veļu, tāpēc tie parasti ir no biezāka un izturīgāka auduma, kas aizsargā pret nodilumu un traipiem. Putekļi, mikrobi un baktērijas no apkārtējās vides var iekļūt gultas veļā katru dienu, un, ja karstās vasaras dienās atverat logus, tajā var iekļūt arī kukaiņi (daži no tiem var spēcīgi dzelt!). Gultas pārklājs darbojas kā barjera un katru dienu aizsargā gultas veļu no piesārņojuma, lai vakarā atkal varētu baudīt tās svaigumu.

Gultas pārklāji ir neaizstājami arī tiem, kam patīk baudīt kafiju vai brokastis gultā. Stingrā auduma kārta pasargās gultas veļu no traipiem – gultas pārklāja mazgāšana ir daudz vienkāršāka nekā visas gultas veļas noņemšana un mazgāšana. Ja bieži izvēlaties baltu vai gaišu gultas veļu, droši vien zināt, cik grūti ir atbrīvoties no traipiem, tāpēc neriskējiet un pārliecinieties, ka gultas veļa ir aizsargāta.

Vasaras dienās gultas pārklājs palīdzēs arī pasargāt gultas veļu no izbalēšanas, ko nereti veicina saules stari. Biezāks audums ļaus saglabās gultu vēsu pat karstās dienās, pat ja tā atrodas tieši pie loga.

Gultas pārklāji - praktiski un stilīgi | Gultas pārklāji | Nostra.lv

Gultas pārklāju loma interjerā

Ir grūti iedomāties greznu un antīku, karalisku guļamistabas interjeru bez gultas pārklāja - masīva gulta ar balstu bieži ir lielas guļamistabas centrālais elements, akcents, kas nosaka pārējo interjeru. Mūsdienu interjerā gultas izskats bieži tiek pārveidots, tā nereti var tikt pat „paslēpta” guļamistabā. Turklāt guļamistaba mūsdienās ir arī daudz funkcionālāka: tā var būt tikai guļamzona viesistabā, kopīga atpūtas telpa vai pat darba telpa.

Mūsdienīgi gultas pārklāji bieži vien ir minimālistiski, neitrālos toņos. Daudzkrāsainais raksts tiek aizstāts ar dūrieniem vai īpašām tehnoloģijām uz auduma virsmas. Ļoti populāra ir sintētiskā vai daļēji sintētiskā šķiedra, kas ir īpaši izturīga un ilgmūžīga, mazāk vada šķidrumu. Vieglā kopšana un izturība sniedz iespēju izvēlēties no dažādām krāsām, tāpēc gultas pārklājs var būt gaišs (balts, pelēks, pasteļkrāsas), taču vienlaikus praktisks.

Spilgtākam akcentam guļamistabā varat izvēlēties raibu gultas pārklāju. Ļoti populāri ir ģeometriskie raksti, līnijas un viļņi. Droši izvēlieties krāsas, kas ir mierīgākas, tuvākas dabīgo zemes toņu paletei - šādu gultas pārklāju būs viegli kombinēt, savukārt, kontrastējošie toņi to paspilgtinās. Vēl viena izvēle romantiskam, lauku stila interjeram ir ažūrs. Rakstu smalki atklāj dekoratīvās šuves vai auduma faktūra.

Pleds gultas pārklāja vietā

Joprojām šaubāties par gultas pārklājiem? Tad izvēlieties pledus - tie ir mīkstāki un praktiskāki gultas pārklāja aizstājēji. Pledus var izmantot kā gultas pārklājus, taču pievērsiet uzmanību to kompozīcijai. Vislabāk ir izvēlēties jauktu šķiedru pledu, jo tas būs spēcīgāks un izturīgāks pret nodilumu un sasprindzinājumu. Lūdzam pievērst uzmanību arī kopšanas ieteikumiem, jo pledam, kuru izmanto gultas pārklāja vietā, jābūt viegli mazgājamam.

Pleds kā alternatīva gultas pārklājam ir patiešām lielisks risinājums. Tas piešķirs interjeram maigumu, padarīs gultu glītu un estētiski pievilcīgu, kad tā būs pārklāta. Turklāt plediem vienmēr ir mīksta virsma, kas sasaucas ar franču boucle tendenci, kas šobrīd ir ļoti aktuāla interjerā. Pledu krāsu un rakstu izvēle ir patiešām plaša, tāpēc noteikti atradīsiet tieši savam interjeram piemērotāko. Tiesa, iesakām izvairīties no ļoti spilgtām krāsām, jo tās var izskatīties bezgaumīgi, radīt guļamistabā nekārtības iespaidu.

Vislabākais ir tas, ka šo pledu var izmantot ne tikai kā gultas pārklāju, bet arī kā mājīgu pārvalku vai pat kā segu siltākās dienās. Šī ir vēl viena praktiska un stilīga ideja guļamistabas atjaunināšanai!

Saistītās preces

avatar