Flaneļa gultas veļas izpārdošana, 30% atlaide!

Dekorējiet savu gultu kā interjera dizainers

Vēlaties atjaunot savu guļamistabu? Iespējams, jūs būsiet pārsteigts, bet tas neprasa nekādus remontdarbus. Izmantojot dažas gudras dekoru idejas, jūs varat pilnībā mainīt interjera stilu un piešķirt savai atpūtas zonai atšķirīgu atmosfēru. Lūk, daži padomi, kā pārvērst savu guļamistabu par īstu mājīguma oāzi un radīt ikonisku gultas izskatu, kas būtu pelnījis instagrama kadru.

Nav svarīgi, vai jūs pārvācaties uz jaunu dzīvokli vai remontējat veco, neaizmirstiet, ka guļamistaba ir atpūtas zona, kurai jāsniedz mieru. Šī ir ļoti personiska un privāta telpa, tāpēc prioritātei šeit jābūt tam, kas jums patīk un kas jums patīk. Guļamistaba ir telpa, kurā varat pilnībā ignorēt modes, tendences un stingrus interjera noteikumus. Bet neaizmirstiet, ka šī telpa ir paredzēta atpūtai, kas nozīmē, ka komforts ir obligāts. Šeit ir daži noderīgi un praktiski padomi, kas palīdzēs viegli pārveidot savu guļamvietu tā, kā vēlaties.

Krāsu spēle

Krāsām interjerā ir ļoti liela nozīme, tāpēc vispirms ir vērts padomāt par krāsu paleti. Tas ietver ne tikai sienas, grīdas un apdari, bet arī mēbeles un, protams, gultas veļu. Gulta ir kā guļamistabas centrs, tāpēc gultas pārklāja un spilvenu pārvalku nomaiņa var būt ļoti noderīga. Vispirms novērtējiet telpas kopējo krāsu gammu, kādas krāsas dominē. Ja ir vairāk nekā trīs toņi, izvēlieties kādu no esošajiem. Ja dominē gaiši toņi, gultai lieliski iederas gaišas, pasteļkrāsas, neitrālas krāsas.

Var kombinēt arī vairākas krāsas, piemēram, pelnu rozā un pelēkā spēle vienmēr izskatās stilīgi, labi sader neitrālu, piezemētu toņu spēle, aukstā medus un tirkīza nokrāsas. Kombinējot krāsas, izvēlies krāsas, kas it kā viena otru papildina – tā koptēls izskatīsies harmoniski, nomierinoši. Ja šaubāties, meklējiet krāsu ratu internetā - pretējas krāsas labi sader kopā.

Ietaupiet vietu

Jo vairāk vietas, jo brīvāk jūtamies, mums ir vairāk vietas kustēties. Guļamistaba ir telpa, kurā tiek izmantots daudz tekstilizstrādājumu, un tie vizuāli samazina telpu. Nepārspīlējiet ar dekoru - jo mazāka telpa, jo mazāk tas ir nepieciešams. Piemēram, lielākā guļamistabā daudzi spilveni uz gultas izskatīsies burvīgi, bet mazā telpā šāda gulta, šķiet, aizņems pārāk daudz vietas. Mazākās telpās izvēlieties mazākus dekoru priekšmetus.

Pledi, spilveni, paklāji - tas viss palīdzēs viegli pārveidot guļamistabas izskatu. Padari kopainu vieglu, nepārcenties ar detaļām. Pārāk daudz elementu radīs nekārtības iespaidu, pat ja tie ir glīti sakārtoti. Tas ir ļoti nevēlami miega zonā, jo traucē atslābināties, nomierināties un atpūsties.

Dekorējiet savu gultu kā interjera dizainers | Gultas Veļa | Nostra.lv

Saskaņojiet tekstūras

Gulta ir guļamistabas centrs, un no pirmā acu uzmetiena tā izskatās vienkārša: vienkārši uzklājiet uz tās gultas pārklāju vai pledu, uzmetiet dažus spilvenus un... voila! Diemžēl ne viss ir tik vienkārši. Ir nepieciešams novērtēt faktūras un apvienot tās ar citiem interjera elementiem. Gaišā interjerā ar vieglu un gaisīgu apdari lieliski iederēsies plāna auduma gultas pārvalks, ko var rotāt ar tillu, bārkstīm vai tamborējumiem. Lai gultai piešķirtu akcentu, to var pārsegt ar stilīgu boucle stila pledu.

Klasiskajā interjerā ar biezākām līnijām būs nepieciešams cits izskats. Šeit lieliski iederēsies bieza stipra auduma gultas pārklājs, ko var apdrukāt ar ziedu rakstu vai ornamentu. Derēs arī vienkrāsains gultas pārklājs minimālisma stilā, kas lieliski izskatīsies modernā vai industriālā stila interjerā, mākslinieka darbnīcā vai loftā.

Slāņi, slāņi, slāņi

Gulta sastāv no vairākiem slāņiem, tāpēc pievērsiet uzmanību katram no tiem. Sāksim no apakšas. Pirmkārt, izvēlieties palagu. Baltā krāsa ir daudzpusīgākā un populārākā izvēle, taču, ja vēlaties vairāk krāsu, varat izvēlēties arī maigus pasteļtoņus no zaļas līdz zilai vai dzeltenai. Izvairieties no īpaši spilgtām un tumšām krāsām, ja vien neveidojat oriģinālu un izteiksmīgu stilu.

Gultas pārklāji jāizvēlas atbilstoši interjera kopējai krāsai. Neaizmirstiet, ka divguļamā gultas veļas komplekts sastāv no divām spilvendrānām un viena segas pārvalka. Visiem gultas piederumiem ir jābūt saskaņotiem, tāpēc paturiet to prātā un, ja nepieciešams, iegādājieties papildu spilvendrānas.

Gultas pārklāji ir nedaudz redzami pat tad, kad gulta ir saklāta, tāpēc arī gultas pārklājam vajadzētu pieskaņoties tiem. Starp citu, gultas pārklāju vari kombinēt ar segu – tā izveidosi gultai papildus kārtu un tā izskatīsies oriģināli. Pleds var būt rotaļīgs krāsu akcents, pievienot maigumu. Virskārta sastāv no dekoratīviem spilveniem, kurus var arī slāņot, no lielākajiem līdz mazākajiem. Apvienojiet tos ar gultas pārklāju un vispārējo interjeru. Ja izmantojat nelielus spilvenus, tie varētu būt krāsains akcents, padarot gultu par istabas interjera centrālo elementu, bet vienlaikus saglabājot neuzkrītošu izskatu.

Saistītās preces

avatar