Flaneļa gultas veļas izpārdošana, 30% atlaide!

Vai pandēmijas laikā jūs pienācīgi rūpējaties par savu gultasveļu?

Šajās dienās pasaule piedzīvo satraukumu par COVID-19 pandēmiju, un tādi preventīvi pasākumi kā masku nēsāšana un bieža roku mazgāšana ir kļuvuši par neatņemamu mūsu dzīves sastāvdaļu. Un kā ar gultas veļu? Galu galā mēs gandrīz pusi savas dzīves pavadām guļot, tāpēc ir vērts profilaktiski rūpēties par savu veļu, lai novērstu vīrusa izplatīšanos.

Kāpēc aprūpes profilakse ir tik svarīga?

Medicīnas eksperti atgādina, ka pandēmijas laikā ir ārkārtīgi svarīgi pareizi un rūpīgi tīrīt visus iespējamos priekšmetus un mājas. Īpaša uzmanība jāpievērš arī gultasveļas kopšanai. Galu galā gultas veļa ir lieliska vieta dažādu baktēriju un mikrobu izplatībai, īpaši, ja mēs par to pienācīgi nerūpējamies.

Gultas veļa bieži nonāk saskarē ar mūsu drēbēm vai citiem priekšmetiem, un tāpēc arī var pārnēsāt vīrusus. Pandēmijas laikā ir ļoti svarīgi nodrošināt, lai gultas veļas komplekts tiktu izmantots individuāli.

Tāpat izvairieties no dažādu priekšmetu vai apģērba novietošanas uz gultas - pat īss kontakts ar citiem priekšmetiem vai tekstilizstrādājumiem var būt letāls. Ja jums patīk sēdēt uz gultas vai gulēt uz tās ar drēbēm, vienmēr izmantojiet gultas pārklāju - tas pasargās gultasveļu. Miega laikā āda nonāk tiešā saskarē ar mikrobiem un baktērijām, kas var uzkrāties uz mūsu drēbēm vai citiem priekšmetiem, kurus nēsājam vai izmantojam ikdienā.

gultas vela

Gultas veļu ir sarežģīti uzturēt

Pandēmijas laikā ieteicams biežāk mazgāt dažādus tekstilizstrādājumus, kas ir ciešā saskarē ar mūsu ādu. Gultas veļa, dvieļi, peldmēteļi nav izņēmums. Pirms pandēmijas vispārējais ieteikums bija vismaz katru otro nedēļu mazgāt tekstilizstrādājumus, un vismaz reizi mēnesī mazgāt un vēdināt gultasveļu. Tomēr pēc koronavīrusa izplatīšanās šie ieteikumi mainījās, un mazgāšanas intervāli tika saīsināti līdz vienai nedēļai. Kopumā, jo biežāk mazgājat gultas veļu šajā grūtajā laikā, jo labāk.

Bieža mazgāšana un augstāka mazgāšanas temperatūra ir lielisks profilakses līdzeklis pret dažādiem mikrobiem un baktērijām, kas palīdz pasargāt no sezonas slimībām. Tiesa, der atcerēties, ka bieža gultas veļas mazgāšana ir arī lielisks līdzeklis cīņā pret alerģiskām reakcijām, ko pavasarī izraisa dažādi ziedputekšņi.

Gultas veļu pandēmijas laikā ieteicams mazgāt pēc iespējas augstākā temperatūrā. Saprotams, ka tas var ātri sabojāt audumu, tāpēc izvēlieties stiprākas šķiedras un biezāku gultas veļu. Piemēram, salīdzinoši augstā temperatūrā ir iespējams mazgāt dažādu kokvilnas šķiedru tekstilizstrādājumus, tie ir izturīgi pret temperatūru un ātri izžūst.

gultas vela

Gultas veļas aprūpe slimniekiem

Ja kādam no jūsu mājiniekiem ir diagnosticēts koronavīruss vai ir COVID-19 līdzīgi simptomi, neuzņemieties risku un pienācīgi rūpējieties par viņu gultas veļu. Slimas vai potenciāli inficētas personas gultas veļa jāmazgā atsevišķi, pirms mazgāšanas ieteicams to nepurināt, jo tas var izplatīt vīrusu vidē.

Izmantojiet COVID-19 gultas veļu tikai ar vienreizlietojamiem cimdiem un izmetiet tos tūlīt pēc lietošanas. Mazgāšanai izmantojiet mazgāšanas līdzekļus ar dezinfekcijas īpašībām, ja iespējams, var izmantot balinātājus, un atkarībā no veļas mazgājamās mašīnas iespējām, izvēlieties pēc iespējas augstāku ūdens temperatūru.

Neatstājiet izmazgāto gultas veļu mazgājamās mašīnas iekšpusē, jo mitrums ir lielisks līdzeklis baktēriju pavairošanai. Izžāvējiet veļu nekavējoties labi vēdināmā telpā vai ārā. Pat pēc saskares ar mazgātu gultas veļu, žāvējot veļu, labi dezinficējiet rokas vai valkājiet cimdus.

Izžāvēto gultas veļu ieteicams gludināt ar karstu gludekli - tas nodrošina papildu dezinfekciju, jo mikrobi un baktērijas nav izturīgi pret karstumu. Lūdzu, ņemiet vērā, ka gultas pārklāji ir izgatavoti no dažādām šķiedrām, un kopšanai izvēlieties audumus, kas ir pēc iespējas izturīgāki pret nodilumu un augstu temperatūru.

Saistītās preces

avatar