Flaneļa gultas veļas izpārdošana, 30% atlaide!

Vai gultasveļas krāsa ietekmē sapņus?

Varat ticēt krāsu ietekmei, varat neticēt, taču faktu, ka jautājums par krāsu ietekmi joprojām ir aktuāls nevar noliegt. To apstiprina arī atkārtotie zinātnieku veiktie pētījumi, kuru rezultāti ir diezgan dažādi. Tomēr tas ir zinātniski pierādīts un netiek apšaubīts, ka krāsai ir psiholoģiska ietekme, tad kāpēc gan to neizmantot labākai miega kvalitātei?

Kāda gultas veļas krāsa ir vislabākā?

Gultas veļas pasaulē ir daudz krāsu un toņu variāciju, bet tiek uzskatīts, ka labam miegam zilā krāsa ir vislabākā. Šī iemesla dēļ zilo toņu gultas veļas klāsts ir ārkārtīgi bagātīgs. Šī krāsa ir nomierinoša, asociējas ar ūdeni, debesīm, dzīvību. Tā ir krāsa, ko bieži izmanto spa un skaistumkopšanas salonu interjerā , un mūsu zemapziņa to saista ar patīkamām un veselīgām procedūrām.

Otra krāsa, ko varētu ieteikt labam miegam, ir dzeltenā. Dažādi pētījumi ir pierādījuši, ka dzeltenā krāsa ir neitrāla un veicina nervu sistēmas darbību, pozitīvi stimulē nervu funkcijas un ļauj atpūsties, tādēļ lieliski der gulēšanai. Lielākā problēma ir tā, ka dzeltenā gultasveļa daudziem neliekas stilīga, tāpēc šo krāsu var izmantot tikai tie, kuriem tā patiešām patīk.

Tālāk sarakstā - dažādas neitrālās krāsas un toņi, kas arī tiek saistīti ar mieru, atpūtu un relaksāciju. Pelēkā un brūnā krāsa un to dažādie toņi vai kombinācijas ir lieliski piemēroti miegam.

Siltais vai aukstais tonis?

Toņa siltumam jābūt atkarīgam no gadalaika. Ir vērts atcerēties, ka silto un auksto toņu klasifikācija nav vienkārši tāpat - šādi mūsu smadzenes tos identificē. Tāpēc vasarā, kad gulēšanai vēlaties svaigumu un vēsumu, vislabāk ir izvēlēties aukstākus toņus no zilās vai pelēkās krāsu paletes. Un ziemā, kad vien sapņojat par mājīgu siltumu, lieliski derēs siltās krāsas, sākot no bagātīgi dzeltenās līdz maigi oranžai krāsai.

Universāla izvēle ir balta gultasveļa, kas derēs visiem gadalaikiem un lieliski izskatīsies jebkurā guļamistabā. Tomēr pret viņas pretstatu - melnas krāsas gultas veļu ir jāizturas piesardzīgāk. Melna gultasveļa absorbē siltumu, tāpēc, ja uz gultas caur logu spīd saules stari , saules siltumu sajutīsiet, tiklīdz iesiet gulēt. No otras puses, kaut arī melna krāsa izskatās ārkārtīgi stilīga, mājas tekstilā ieteicams to izvairīties, jo tai ir negatīvas asociācijas un spēja piesaistīt uzmanību - mājas vidē esošie melnie priekšmeti traucē koncentrēties un novērš uzmanību.

Vienkrāsaina vai rakstaina gultas veļa?

Runājot par ornamentu ietekmi uz miegu un sapņiem, ir vērts padomāt par mazajām miegamicēm. Viņiem vissvarīgākais ir gultas veļas raksts, bet pieaugušajiem tam nav absolūti izšķirošas ietekmes uz lēmumu. Tātad, varat izvēlēties gultas veļu, kas jums patīk vislabāk, bet bērnu gultas veļa būtu jāizvēlas pievēršot uzmanību detaļām.

Bērnu gultasveļa bieži tiek rotāta ne tikai ar abstraktiem rakstiem, bet arī ar dažādiem zīmējumiem, multfilmu varoņiem un tā tālāk. Tas viss ļoti ietekmē bērnus, jo mazuļiem pirms gulētiešanas bieži patīk sapņot, veidot stāstus, attīstīt iztēli un gultas veļas raksti bieži kļūst par iztēles tēmu. Šī iemesla dēļ ieteicams izvēlēties neitrālu, glītu un pozitīvi ietekmējošu ornamentu, kurā, piemēram, atkārtojas rotaļu lācīša, laivas vai tamlīdzīgi raksti. Jāizvairās no ļoti spilgtām krāsām un biedējošiem objektiem, piemēram, klauniem, kuri diezgan bieži nepatīk mazuļiem.

Protams, var izvēlēties vienkrāsainu gultas veļu, taču dažādie ornamenti bērnu gultas veļā nav vienkārši tāpat. Zinātnieki saka, ka tie stimulē mazuļu iztēli un dod viņiem labāku iespēju iepazīt pasauli.

Saistītās preces

avatar