Flaneļa gultas veļas izpārdošana, 30% atlaide!

Kāpēc viesnīcās tiek izmantota balta gultas veļa?

Mēs visi zinām to unikālo sajūtu, ko var izbaudīt viesnīcas numurā. Mājīgums, bezrūpība, komforts un lieliska brīvdienu noskaņa - balta gultas veļa noteikti ir daļa no tā visa. Lai radītu tādu pašu komfortu kā viesnīcā, daudzi izvēlas baltus gultas veļas komplektus arī mājoklim, taču nav noslēpums, ka baltā gultas veļa prasa nedaudz vairāk kopšanas, tā vieglāk smērējas. Kur slēpjas baltās gultas veļas šarma noslēpums?

 

Baltās gultas veļas popularitāte

Neviena gultas veļas kolekcija nav pilnīga bez baltas gultas veļas, un pat visvienkāršākie baltie gultas veļas komplekti gadu no gada kļūst populārāki. Gultas veļa baltā krāsa ir kļuvusi populāra visās pasaules viesnīcās. Tikai viesnīcu nopelns ir tas, ka šodien mēs neapzināti balto gultas veļu asociējam ar greznību, komfortu, svētku noskaņām.

Lai kur dotos, droši vien pamanījāt, ka lielākā daļa viesnīcu dod priekšroku baltai gultas veļai. Tiesa, mūsdienās šis klasiskais risinājums dažkārt tiek pielāgots interjeram, taču baltā gultas veļa nav zaudējusi savu popularitāti un joprojām izraisa apbrīnu.

 

Kāpēc viesnīcās tiek izmantota balta gultas veļa? | Gultas veļa | Nostra

 

Kāpēc viesnīcām tiek izvēlēta baltā krāsa?

Lielā rakstu un krāsu dažādība nepārsteidz dizainerus? Vai baltā gultas veļa ir kā nerakstīta pieklājības etiķete? Vai krāsu izvēli ierobežo higiēnas standarti? Patiesībā iemesls, kāpēc viesnīcās izvēlas baltu gultas veļu, ir daudz vienkāršāks – tas ir praktiskums. Segas un spilveni ir pildīti ar spalvām, sintētiskām vai dabīgām šķiedrām, kas ir bālganas un caurspīdīgas, nelielas pildvielas šķiedras iekļūst ārējā slānī un ir redzamas caur citām krāsām, tāpēc baltās krāsas mērķis ir visu maskēt un radīt pilnības iespaidu.

Vēl viens iemesls - ilgmūžība. Krāsošanas procesa dēļ, krāsainā gultas veļa plīst daudz vieglāk nekā balta. Bieži vien masveida ražošanā visvieglāk ir izvēlēties baltas gultas veļas krāsošanu, taču krāsvielām ir negatīva ietekme uz audumu. Izturība ir ārkārtīgi svarīga viesnīcās, jo gultas veļai ir jāiztur ne tikai bieža mazgāšana, bet arī gludināšana augstā temperatūrā vai tvaikā.

Protams, balta gultas veļa mūsdienās tiek izmantota arī tās pozitīvo asociāciju dēļ: greznība, svaigums, tīrība, viegluma sajūta. Tomēr traipus uz tās ir daudz vieglāk pamanīt, taču viesnīcām tā ir drīzāk priekšrocība, nevis trūkums. Mēs visi esam dzirdējuši, cik neticami ātri profesionālas istabenes uzkopj viesnīcas numurus. Tā būtu nepiedodama kļūda, ja uz gultas tiktu uzklāta gultas veļa ar traipiem, turklāt baltā krāsa padara traipus viegli pamanāmus.

 

Viesnīcas iespaids mājās

Ja sapņojat savā guļamistabā justies kā greznā viesnīcas numurā, baltās gultas veļas komplekts ir tieši jums. Svarīgākais, izvēlieties kvalitatīvu, dabīga auduma gultas veļu. Citiem vārdiem sakot, domājiet kā viesnīcas - praktiski. Meklējiet vidēji biezu audumu, kas būs izturīgāks. Kokvilnas audumi ir lieliski piemēroti: audekls, satīns, katūns. Biezāku kokvilnas gultas veļu var mazgāt augstākā temperatūrā, kas ir svarīga priekšrocība, kopjot baltu gultas veļu.

Jārēķinās arī ar to, ka baltā gultas veļa būs jāmazgā biežāk. Galu galā viesnīcas dara tieši tāpat! Neuztraucieties par tās maigumu un gludumu, šīs īpašības palīdz saglabāt biežāka mazgāšana.

Saistītās preces

avatar