Flaneļa gultas veļas izpārdošana, 30% atlaide!

Gultas veļa visai ģimenei

Ikviens vēlas mierīgu un saldu miegu. Tādēļ mīksta un maiga gultas veļa ir nepieciešama ikvienam – gan maziem, gan lieliem. Diemžēl gultas veļas izvēle visai ģimenei var būt īsts izaicinājums. Mēs ieteiksim, kuri gultas veļas komplekti būs labāk piemēroti jūsu mazuļa gulēšanas paradumiem un kādu gultas veļu būs vieglāk kopt.

Bērnu gultas veļa

Bērnu gultas veļa – komplekti ir ļoti dažādi, tie atšķiras pēc krāsas, raksta, auduma un pat izmēra. Nebaidieties iegādāties bērnu gultas veļu. Tā ir ļoti praktiska - jo mazāka ir gultas veļa, jo vieglāk to ir mazgāt. Tomēr pārāk liela bērna sega neļauj brīvi kustēties – bērnu gultas veļas izmēru var izvēlēties nejauši, bet ir jāņem vērā bērna vajadzības.

Runājot par audumiem, viskvalitatīvākā, protams, ir dabiskā šķiedra. Ja meklējat ekonomisku variantu, izvēlieties kokvilnu, kā arī linu, satīnu, audeklu. Dabiskā gultas veļa ne tikai nodrošina komfortu gulēšanas laikā, bet arī ir vieglāk mazgājama, jo gaisa caurlaidība palīdz audumam ātrāk izžūt. Bērnu gultas veļa ir jāmazgā biežāk, tāpēc šī īpašība ir patiešām noderīga.

gultas vela

Vai ģimenes gultas veļu ir vērts saskaņot?

Protams, visai ģimenei var sagādāt prieku gulēt tāda paša stila vai krāsas gultas veļā, bet, runa šajā gadījumā ir par ko citu. Audums, tā sastāvs, biezums un, visbeidzot, mazgāšanas ieteikumi ir tie parametri, kuriem jāpievērš uzmanība. Izvēloties ģimenes gultas veļu ar vienādām īpašībām, jūs padarīsiet mazgāšanu daudz ērtāku.

Ir arī vērts dot priekšroku satīnam vai mako satīnam, jo šis audums neburzās. Bērnu gultas veļa ir jāgludina, pat jāsterilizē, bet pieaugušo gultas veļai nav nepieciešama šāda kopšana, un daži audumi pat pēc mazgāšanas paliks gludi un maigi. Tas ietaupa daudz laika, veicot mājas uzkopšanas darbus, un savu brīvo laiku varēsiet pavadīt daudz patīkamāk, nekā ar gludekli rokā.

Kāpēc ikvienam nepieciešams gultas veļas komplekts?

Dažās ģimenēs konkrēts gultas veļas komplekts pieder konkrētam cilvēkam. Tā kā katram ģimenes loceklim ir vairāki gultas veļas komplekti, visu organizēt ir daudz vieglāk. Pirmkārt, vienmēr ir skaidrs, kāda gultas veļa ir jāuzliek, lai bērni paši varētu tikt galā ar šo uzdevumu. Raksti un krāsas viņiem palīdzēs identificēt gultas veļas komplektu, kas atbilst viņu gultas izmēram.

Otrkārt, dažiem ir patīkamāk, ja viņiem ir savs gultasveļas komplekts, kuru neizmanto brālis vai māsa. No praktiskā viedokļa skatoties - gultas veļas komplektu šķirošana vienlaikus ir diezgan praktiska nodarbe. Piemēram, ja katram bērnam ir pāris komplektu, viņi visi tiks mazgāti līdzīga skaita reižu, tāpēc nolietosies vienlaicīgi. Neviens nebūs nepatīkamā situācijā, jo jaunu gultas veļu visiem būs jāiegādājas vienā laikā.

Šāda veida šķirošanai ir svarīga nozīme arī ģimenes attiecībās: galu galā viens gultas veļas komplekts ir iecienītāks nekā pārējie, tāpēc to var būt grūti dalīt ar citiem, kas veicina bērnu konkurenci. Izvairieties no tā, izvēloties līdzīga stila, bet dažādu krāsu gultas veļu, un visi varēs gulēt mierīgi un jauki.

Kā samazināt gultas veļas mainīšanas biežumu?

Laikam paliekot vēsākam, bērni bieži vēlas vairāk siltuma. Tomēr, ja gultas veļu mainījāt tikai pirms dažām dienām, nesteidzieties to darīt atkal - mīksts un maigs pleds vienmēr glābs no aukstuma. Pledu var izmantot gan bērni, gan pieaugušie, vienkārši pārklājiet to pār segu, lai iegūtu papildus siltumu un mājīgumu, nemainot gultas veļas komplektu pret siltāku.

Saistītās preces

avatar