Flaneļa gultas veļas izpārdošana, 30% atlaide!

Audumi gultas veļai: kādi tie ir un ar ko tie izceļas?

Miega kvalitāte ir ļoti svarīga mūsu emocionālajam stāvoklim, garastāvoklim, darbaspējām un daudzām citām dzīves jomām. Pati miega kvalitāte ir atkarīga no vairākiem aspektiem, starp kuriem īpaša uzmanība tiek pievērsta gultas veļai. Šim tekstilizstrādājumam ir tiešs kontakts ar ādu visa miega laikā, tāpēc tam ir daudz prasību attiecībā pret šķiedrām - tām jābūt mīkstām, maigām, nebūtu jākairina āda, jāaizsargā pret svīšanu utt. Šādas prasības lieliski izpilda augstas kvalitātes dabīgas šķiedras audumi.

Mēs īsumā iepazīstināsim ar populārākajiem audumiem, kas ir lieliski piemēroti gultas veļai un atbilst augstām prasībām. Ceram, ka šī informācija kļūs par tām vadlīnijām, kas palīdzēs jums, izvēloties jaunu gultas veļas komplektu sev vai kādam dāvanā.

Tencel

Šo šķiedras nosaukumu daži varbūt ir dzirdējuši mazāk, bet tas noteikti ir zināms jutīgas ādas īpašniekiem. Tencel ir dabiskuma līderis, tas nesatur nekādas kaitīgas piedevas, tāpēc tā būs ideāla izvēle ikvienam, un jo īpaši tiem, kas cieš no ādas slimībām, pat tādām kā psoriāzes un dermatīta. Viena no auduma unikālajām īpašībām ir tā, ka tas absorbē vēl lielāku daudzumu mitruma nekā kokvilna! Vēl labāk ir tas, ka šis mitrums ātri iztvaiko no auduma. Tātad Tencel auduma gultasveļa būs ļoti ērta, mīksta un varētu sacensties gluduma ziņā pat ar greznu zīdu.

Mēdz teikt, ka Tencel ir īpaša ar to, ka tajā apvienotas citu auduma šķiedru labākās īpašības, piemēram, tā ir mīksta kā zīds, silta kā vilna un tajā pašā laikā patīkami atdzesē kā lins, absorbē mitrumu pat labāk nekā kokvilna!

Ja jums ir tendence svīst miega laikā, ar Tencel gultas veļu jūs būsiet ļoti patīkami pārsteigti. Absorbējot un veicot mitruma izgarošanu, šī šķiedra neļaus jums pārkarst, tāpēc jūs jutīsities ērti visas nakts garumā.

gultas vela

Mako satīns

Mako satīns ir austs no kokvilnas šķiedras, padarot to par dabisku audumu, kas ir lieliski piemērots gultas veļai. Bet, kad daudzi aplūko mako satīna gultas veļu, rodas jautājums, vai tas tiešām ir kokvilnas audums? Patiesībā kokvilna ir labi pazīstama mums visiem - patīkama taustei, dažreiz izskatās nedaudz raupjāka, matēta, izturīga, stingri saausta. Mako satīns patiešām vizuāli ir atšķirīgs, jo tas uzreiz valdzina ar savu vieglumu, gludumu un smalki eleganto spīdumu. To, visticamāk, var sajaukt ar zīdu nekā ar kokvilnu. Tomēr mako satīns, neatkarīgi no tā greznā izskata, noteikti ir izgatavots no kokvilnas šķiedras, kas ražošanas procesā tiek apstrādāta ar lielu rūpību, un ar īpašas aušanas palīdzību garie kokvilnas diegi lieliski iederas, pilnībā aizstājot ierasto kokvilnas izskatu.

Lieliski ir tas, ka pat pēc izskata maiņas kokvilnas šķiedra visas labās īpašības nodod mako satīnam: maigumu, patīkamu kontaktu ar ādu, tas nekairina, neizraisa alerģiju. Turklāt mako satīns ir vēl izturīgāks un ilgstošāks, nemaz nerunājot par iespaidīgo izskatu.

gultas vela

Satīns

Satīns, tāpat kā mako satīns, ir austi no kokvilnas šķiedras. Audums ir blīvs, ļoti mīksts, ar smalku spīdumu, piešķirot tam vēl lielāku greznību un izsmalcinātību.

Satīna gultas veļa ir ļoti populāra tiem, kam nepatīk gludināt gultasveļu pēc tās mazgāšanas - satīns ļoti viegli izlīdzinās, salīdzinot ar kokvilnu vai citiem audumiem.

Izvēlieties satīna gultas veļu, kas nesatur citus auduma šķiedru piemaisījumus (īpaši sintētiskās šķiedras). Satīna gultas veļa būs viegli kopjama, un gulēšana šādā gultā būs ārkārtīgi patīkama - audums ir mīksts, mājīgs, piemērots pat jutīgai ādai, nekairinās to, ļaus ādai miega laikā brīvi elpot.

Satīna gultas veļa iegūs greznības cienītāju sirdis!

gultas vela

Lins

Ja priekšroku dodat ērtībām un kvalitātei, nevis vizuālajam attēlam, tad lins jums ir ideāls. Tiesa, mēs to sakām nevis tāpēc, ka audekls izskatās neglīts - starp citu, tas ir ļoti stilīgs, estētisks un skaists, tikai vairāk pakļaujas burzīšanai. Jo vairāk tas ir saburzījies, jo vairāk zaudē zināmu reprezentativitāti. Tomēr arī šeit var saskatīt priekšrocības - ja mājā dominē moderns, brīvs, urbāns, nesaistošs stils, tad dažas saburzītās linu krokas var izskatīsies pat ļoti burvīgi!

Tomēr attiecībā uz audumu priekšrocībām mēs varam izcelt linu! Tas ir kokvilnas šķiedras audums, tāpēc ideāli pielāgojas ķermeņa temperatūrai, ir ļoti mīksts un nekairina ādu, ļauj tai brīvi elpot, novērš svīšanu, nodrošina maksimālu komfortu visa miega garumā.

Kaprūns

Kaprūns ir ļoti tuvs linam - tas ir izturīgs, daudzgadīgs, ļoti viegli mazgājams, pakļauts burzīšanai. Kaprūna gultas veļa lieliski absorbē mitrumu un ļoti ātri izžūst, tāpēc jūs nepamodīsieties sviedros, un visa miega laikā baudīsit kvalitatīvu, ērtu atpūtu. Kaprūnu raksturo linu pinums, pats audums ir plāns un viegls.

Vizuāli kaprūna gultas veļa izskatās smalki, estētiski, reizēm pieticīgi, taču šī auduma šķiedru lieliskās īpašības padara to pievilcīgu daudziem.

To ir ļoti viegli mazgāt, netīrumus var ātri iztīrīt, audums ātri izžūst. Tas ir stiprs un noturīgs, saglabājot reprezentatīvu izskatu pat pēc daudziem mazgāšanas un gludināšanas cikliem.

Flanelis

Flanelis apmierinās to cilvēku vajadzības, kuri nav vienaldzīgi pret dabiskumu, mājīgumu un maigumu.  Arī šis audums ir izgatavots no kokvilnas šķiedras un ir pārņēmis visas tā labās īpašības. Flaneļa gultas veļa neļaus jums pārkarst vai salt, tā būs ārkārtīgi patīkama ādai, lieliski un viegli pieguļ ķermenim. Mazo pūku dēļ uz auduma virsmas, flanelis piešķir neaprakstāmu maigumu un mīkstumu, un aukstajā sezonā tas ir vienkārši neaizstājams. Flaneļa gultas veļa ir piemērota ne tikai pieaugušajiem, bet arī bērniem, tā ir viena no labākajām izvēlēm mazajiem, kuru āda ir ārkārtīgi jutīga un maiga.

Kaut arī flanelis, tāpat kā satīns vai citi kokvilnas audumi, ir izgatavoti no kokvilnas šķiedras, tas atšķiras no iepriekšminētajiem audumiem. Flaneļa aušanai izmanto citu metodi - auduma virsma ir nedaudz saskrāpēta, pats audums ir stiprāks nekā, piemēram, satīns. Flaneļa audums tiek berzēts līdz uz virsmas izveidojas mīksta pūka - tieši tas ļauj viegli atdalīt flaneļa audumu.

Tiesa, pēc daudzām mazgāšanas reizēm var redzēt, ka šī brīnišķīgā pūka ir samazinājusies vai pat vispār pazudusi. Tāpēc flaneļa gultas veļai izvēlieties saudzīgas mazgāšanas režīmu, ievietojot gultas veļu īpašā veļas maisiņā. Protams, kvalitatīva gultas veļa būs daudz izturīgāka.

gultas vela

Burzīts audums

Burzīta gultas veļa noteikti neizskatīsies nekārtīga, gluži pretēji, tā būs oriģināla, ekskluzīva, lieliski iederēsies jebkura stila guļamistabā. Izvēlieties saburzītu kokvilnas gultasveļu un izbaudiet visas šīs dabiskās šķiedras priekšrocības: maigumu, mīkstumu, dabiskumu, nevainojamu kontaktu ar ādu, komfortu.

Lai gan saburzītais audums var izskatīties vizuāli raupjš, šo pozīciju mainīs viens pieskāriens - jūs būsiet pārsteigts, cik mīksts un mājīgs ir šis audums! Nav pārsteidzoši, ka saburzīta gultas veļa saņem daudz simpātiju.

Burzītā kokvilna lieliski absorbē mitrumu un nepieļauj pārkaršanu, tā ir ļoti piemērota pat jutīgai ādai, jo  sniegs visas iespējas elpot, nekairinās ādu un neizraisīs alerģiju. Mums arī jāpiebilst, ka burzītā gultas veļa ir īpaši populāra starp tiem, kuri pastāvīgi steidzas un kuriem pietrūkst laika, jo šim audumam nav nepieciešama gludināšana! Tas ir viegli mazgājams, ātri izžūst un to nav nepieciešams gludināt.

gultas vela

Mēs esam minējuši vairākus audumus, kas izceļas ar dabisko sastāvu un izcilām īpašībām. Jebkura no šīm izvēlēm būs pareiza. Tiesa, pieaugušajiem labāk patīk tādi audum kā satīns, savukārt flanelis ir populārs bērnu gultas veļas vidū. Vienus aizrauj lina unikalitāte, citus mako satīna gludums. Tāpēc novērtējiet savas vajadzības un nekļūdieties izvēlē.

Saistītās preces

avatar