Flaneļa gultas veļas izpārdošana, 30% atlaide!

Nepārspējamie bambusa dvieļi

Noteikti jau esat dzirdējis par bambusa šķiedru. Tā nāk no tālās Āzijas, kur to plaši izmanto dažādās nozarēs, sākot no pārtikas līdz transporta nozarei, no apģērba līdz mājas tekstilam. Arī Rietumu pasaule pamazām atklāj bambusa šķiedras priekšrocības, un tā ir lieliska izvēle tieši dvieļiem. Apskatīsim galvenos iemeslus, kāpēc Jums vajadzētu izvēlēties tieši bambusa dvieļus.

Ekoloģija un ilgtspējība

Bambuss ir viens no visātrāk augošajiem augiem pasaulē. Nogriezts augs var pilnībā atjaunoties gada laikā, un dažas sugas, piemērotos apstākļos, var izaugt līdz pat 120 cm dienā, kas ir patiesi iespaidīgi. Bambusi ir ļoti izturīgi, tāpēc to audzēšanai nav nepieciešami pesticīdi vai citas ķīmiskas vielas, kas bieži vien nav iespējamas, audzējot cita veida koksni vai kokvilnu.

Turklāt bambusa augšanai gandrīz nav nepieciešams ūdens. Un it kā ar to vēl nepietiktu, tie attīra gaisu vairāk nekā kokvilna vai citi koki. Tas viss padara bambusa izstrādājumus par ilgtspējīgu, ekoloģisku izvēli, kas ir draudzīga un labvēlīga apkārtējai videi.

Lieliskas absorbcijas īpašības

Bambusa dvieļi ir vieni no efektīvākajiem, jo šī šķiedra spēj ātri absorbēt lielu šķidruma daudzumu. Neskatoties uz to, audums ilgstoši paliek patīkams, mīksts un pūkains. Noteikti zināt to nepatīkamo sajūtu, kad jāslaukās ar dvieli, kas vēl ir mitrs no vakardienas - bambusa dvieļi novērš šo efektu, jo tie ātri izžūst un šķiedra nofiksē uzsūkto mitrumu dziļi iekšienē. Tātad, bambusa dvielis ir lieliski piemērots ne tikai lietošanai mājās, bet arī pludmalē vai pie baseina.

Nepārspējamie bambusa dvieļi | Dvieļi | Nostra.lv

Termiskās īpašības

Bambuss ir ne tikai ļoti izturīgs, bet arī ļoti labi pielāgojas dažādiem apstākļiem. Šī daudzpusība saglabājas arī bambusa audumā: neatkarīgi no apkārtējās vides temperatūras, bambusa dvielis vienmēr būs silts un patīkams lietošanai. Turklāt bambusa šķiedras izstrādājumi vasarā patīkami atvēsina, bet ziemā silda, tāpēc ietinoties bambusa dvielī pēc peldes, jutīsities omulīgi jebkurā gadalaikā.

Antibakteriālas īpašības

Zināms, ka baktērijas un mikroorganismi vairojas vidū, kur ir silts un mitrs. Tātad, dvielis var viegli kļūt par to mājvietu. Protams, tikai ne bambusa dvieļos, jo tie ir elpojoši un ātri žūstoši, turklāt šī šķiedra dabiski satur noteiktus patogēnus, kas novērš baktērijas.

Maigums un mīkstums

Bambusa dvieļi ir vienkārši nepārspējami to pūkainās un maigās tekstūras dēļ. Maiguma ziņā tos pat nereti salīdzina ar kašmiru vai zīdu. Tas ir augstākais komforta līmenis, ko varat baudīt savās mājās ikreiz, kad izkāpjat no dušas. Mīkstie un maigie bambusa dvieļi ir lieliski piemēroti pat jutīgai vai alerģijām pakļautai ādai, un dvieļi no šīs šķiedras bieži tiek ieteikti mazuļiem.

Nepārspējamie bambusa dvieļi | Dvieļi | Nostra.lv

Hipoalerģiskās īpašības

Bambusa dvieļiem piemīt lieliskas hipoalerģiskās īpašības, tāpēc varat neuztraukties par pelējumu un nevēlamu mikroorganismu klātbūtni. Bambusa šķiedra ir nepārspējama higiēnas ziņā - citas augu šķiedras bieži tiek sajauktas ar sintētiskajām, tāpēc tās nav patīkamas ķermenim un kairina ādu; arī vilnas izstrādājumi nesatur mikrobus, taču satur lanolīnu, kas var būt alergēns. Tieši higiēnas un neitralitātes dēļ bambusa dvieļi būs labākā izvēle zīdaiņiem un bērniem, jo tie spēj efektīvi aizsargāt jutīgu ādu.

Plašs sortiments

Bambusa dvieļi strauji gūst popularitāti, pateicoties to izturībai un vienkāršajai lietošanai. Rezultātā tiek piedāvāts plašs bambusa dvieļu klāsts ar brīnišķīgu krāsu gammu un dekoratīviem elementiem. Cenas ziņā bambusa dvieļi ir nedaudz dārgāki par kokvilnas dvieļiem, taču tos ir nesalīdzināmi patīkamāk lietot. Atklājiet plašo bambusa dvieļu klāstu ar nepārspējamām īpašībām interneta veikalā Nostra.lv

Saistītās preces

avatar